banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bandrol # Paket Sayısı

31 Ocak 2013, 17:04
Bandrol # Paket Sayısı
Engin KORKMAZ

Bandrol # Paket Sayısı

 

      Nasıl da güzel yorumluyoruz elimize ulaşan sayısal verileri inanın hayran kaldım ! Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 2008'de 5 milyar 392 milyon 945 bin 420 paket sigara tüketilmiş... 2012'de ise Aralık ayı hariç 4 milyar 513 milyon 866 bin 590 pakete düşmüş... Neredeyse herkes bu durumu 'artık daha az sigara içiyoruz' diye yorumluyor... Bu düşüşte en önemli etken ise getirilen yasaklarmış... Tamam doğrudur mutlaka bir miktar da olsa bu yasaklar bazı kişilere sigarayı bıraktırmıştır. Yalnız herkesin gözden kaçırdığı bir nokta var (görmek istemediği)...

 

      Geçen yıl yapılan bir araştırmada ortaya çok feci sonuçlar çıktı ;

 

Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği'nin çeşitli illerdeki 80 lisede 155 öğrenciyle yaptığı araştırma, sigaraya başlama yaşının 13'ün altına düştüğü gösterdi.

 

    

           Haydeee ! Gel de çık çıkabilirsen işin içinden... Paket sayısı düşüyor bununla birlikte sigaraya başlama yaşı da düşüyor. Peki bu durum nasıl açıklanabilir ? Tahmin etmek çok da zor olmasa gerek... Ülkemizde hiç bir zaman kitap okuyan kişi sayısı tam olarak belirlenemez. Çünkü korsan kitap sektörü gibi dev bir sektör var artık... Sigarada da durum farklı değil... Gelen zamlara inat diğer tarafta ''Gel vatandaş gel paketi 3 lira'' diye bağıran büyük bir sektör oluşmaya başlıyor... Ne dersiniz bu olaya pembe gözlüklerle bakmasak mı artık !

 

 

                                                                                                           Engin KORKMAZ

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV