banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Cengiz Alçayır Tutuklandı!

Yerel Kulis Gazetesi Sahibi Gazeteci Cengiz Alçayır Kıskıvrak Yakalanarak Tukuklandı!

26 Mayıs 2017 Cuma 02:39
Cengiz Alçayır Tutuklandı!
banner311
Cengiz Alçayır Tutuklandı!

Yerel Kulis Gazetesi Sahibi Gazeteci Cengiz Alçayır Kıskıvrak Yakalanarak Tukuklandı!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun özel basın danışmanı Cengiz Alçayır ile ilgili geçtiğimiz günlerde 26 Nis 2017 tarihinde "Cengiz Alçayır'a Hapis Şoku!" başlığı ile verdiğimiz haberi bazı kesimler yalan olarak adlandırmıştı!

Beylikdüzü Tabela

Cengiz Alçayır verilen karara itiraz etmiş kararı red edilmişti! Yerel Kulis Gazetesi haber sitesinde "Boktan İşler!" isimli köşesinde Boktan beslenen, bok atarak yaşamayı hayat felsefesi sanan bu aciz ahlaksızların oyununa gelen mahkemenin bana verdiği cezaya isyanım bakidir. Ki, itiraz dilekçemde de adalete ve yargıya güvenimin kalmadığını altını çize çize belirttim demiş haberimizin doğruluğunu kanıtlamıştı.

Cengiz Alçayır'ı yeni davalar bekliyor köşe yazıları ve haberlerinde kamu oyunu bilgilendirdiğimiz haberleri bile çarpıtarak muhalefet etmek yerine karalama kampanyasına gitmesi ile tanınan Cengiz Alçayır Büyükçekmece Adliyesi'nde görülen taciz davası öncesi yapılan bu tutuklama gözleri Taciz davasına çevirtecek.Birçok davadan yargılanana Alçayır'ı zor günler bekliyor.

Mahkemece Kesinleşen karar Büyükçekmece infaz savcılığına iletilmiş Beylikdüzü Emniyet Kuvvetleri Cengiz Alçayır'ı Kıskıvrak Yakalayarak cezaevine yolladılar.


Geçtiğimiz yıl içerisinde Gazeteci Cengiz Alçayır'ın bir çalışanına tacizde bulunduğu Haberleri basının konusu olmuştu. Gazeteci Cengiz Alçayır ilk önce köşesinde T'aciz! diyerek olayların asılsız olduğunu söyleyerek "Şu, elimi tuttu, belimi tuttu mevzusuyla alakalı savunma içerisine girecek değilim." demişti.

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Gelişmeler sürerken Güvenlik Kuvvetleri savcılık talimatı ile evinden alınan Cengiz Alçayır  karakolda tacizle muhatap olduğu genç kızla karşılaşınca panik içerisinde gözyaşlarına boğuldu. Nezarete atılan Cengiz Alçayır taciz mağduru genç kızın şikayeti sonrası savcılığa götürülürken yanına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlunun kişisel davalarına bakan Avukat Kemal Polat'ın gelmesi herkes tarafından Belediye Başkanının çok açık bir desteği olarak yorumlanmıştı. Taciz mağduru yetim genç kızı yalnız bırakan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Taciz suçlaması ile savcının tutuklama talep ettiği yerel gazeteciyi kurtarmak için verdiği mücadele şaşkınlıkla izlenmişti.

Savcının aldığı ifadeler sonrası tutuklama talep ettiği olayda  Belediye Başkanının avukatının müdahalesi ile mahkeme her gün karakolda imza atmak koşulu ile adli kontrol kararı verdi.

SERBEST KALDI KÖŞESİNE TAŞIDI

Gazeteci Cengiz Alçayır; O.Ç. isimli köşe yazısında da hakeretlerine devam etmiş.Hatta bu sözlerini TV kanalarrına çıkarak söylemeye devam etmişti.Devlet büyüklerine de hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında şikayetler bulunan Cengiz Alçayır Taciz davasından ilk ara kararla Hapis cezası aldı.

Mağdur G.A Kamuoyunu Bilgilendirdi!

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİDİR...
EN BAŞINDAN BERİ, TEK BAŞIMA, TÜRLÜ ENGELLEMELERE, ÜSTÜME ATILAN İFTİRALARA, HAKARETLERE RAĞMEN VERDİĞİM HUKUK MÜCADELESİNDEN GÜZEL SONUÇLAR ALMAYA BAŞLADIK.

KARAR


KARARA RED KARARI



Sarı Basın kartı Sahibi Gazeteci Cengiz Alçayır'ın sarı basın kartı iptali söz konusu olabilir!

Basın kartı yönetmeliğinden...

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 5 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da şantaj, hırsızlık, sahtecilik, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, iftira, suç uydurma, müstehcenlik, fuhuş, hileli iflas, zimmet, irtikap, rüşvet, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma suçları ile bu suçların özel kanunlardaki karşılıkları ve

5187 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan suçlardan veya bu suçlara tahrik ve teşvikten hüküm giymemiş olması,

d) 5953 sayılı Kanun hükümlerine uygun sözleşme yapmış olması,

e) Gazetecilik faaliyeti dışında ticari, sınai veya zirai faaliyette bulunmaması, şarttır.

Cengiz Alçayır'a Hapis Şoku!

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV