banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ'NDE DEPREM TEDİRĞİNLİĞİ

Beylikdüzü’nde 13 bloktan oluşan yaklaşık 2 bin kişinin oturduğu siteler bölgesi sakinleri, taşıyıcı kolonları erozyona uğrayan ve demirleri oksitlenen binalarında korku içinde.

05 Kasım 2020 Perşembe 21:48
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ'NDE DEPREM TEDİRĞİNLİĞİ
banner311
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ'NDE DEPREM TEDİRĞİNLİĞİ
Beylikdüzü’nde 13 bloktan oluşan yaklaşık 2 bin kişinin oturduğu siteler bölgesi sakinleri, taşıyıcı kolonları erozyona uğrayan ve demirleri oksitlenen binalarında korku içinde. Bazı blokları 1 yıl önce meydana gelen 5.8’lik depremde ‘24 saat içinde boşaltın’ tebligatı yapılmasına rağmen maddi durumunun olmadığını ifade eden site sakinleri, yetkililerden yardım bekleyerek, “Ölmek istemiyoruz” dedi.
İzmir’de geçtiğimiz hafta meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından, İstanbul’da beklenen büyük deprem korkusu bir kez daha gözler önüne serildi. Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi siteler bölgesinde bulunan 13 bloklu 26 yaşını aşkın 8 katlı bloklarda oturanlar taşıyıcı kolonları erozyona uğrayıp demirleri oksitlenen binalarından korku duyuyor.

 

"MADDİ DURUMUMUZ OLMADIĞI İÇİN TAŞINAMIYORUZ"

Geçtiğimiz yıl 5.8 şiddetindeki Silivri depreminden sonra belediye ekiplerinin 24 saat içinde boşaltın tebligatı verdiği binalarda 2 bine yakın nüfusunda yaşadığı öğrenildi. Site sakinleri, büyük korku yaşadıklarını ifade ederek maddi durumları olmadığı için yetkililerden bir çözüm beklediklerini ifade etti.

 

"BAŞVURUMUZA KİMSE YANIT VERMEDİ"

 Site sakinlerinden Eşref Tekir, korktuklarını belirterek, “Korkuyoruz. Başvurduk buraya kimse gelmedi. Bekliyoruz birilerinin gelmesini duruma müdahale etmesini” dedi.
 

"DEPREMDEN ÖNCE MÜDAHALE İSTİYORUZ"

 Bir diğer site sakini Ercan Yüksel ise binaların yaklaşık 30 yıllık ömürleri olduğunu ve daha önce durumla ilgili ilçe belediyesine başvurduklarını kaydederek, “Zabıta memurları geldi binaların çürük olduğuna dair tebligat yaptılar. Onun dışında ne gelen var ne giden. Buradan insanlar bir çözüm bekliyor. Deprem olduktan sonra biz bundan iyi kötü bir şey istemiyoruz zamanında müdahale istiyoruz. Bize tebligatta 24 saatte boşaltın dediler. Benim bloğuma tebligat yapılmadı ama bu bloğa yapıldı” diye konuştu.

 
"ÖLMEK İSTEMİYORUZ DİYEREK HAYKIRDI"

Bina sakini bir kadın ise, “Her sallantıda gözümüz kapıda çocuklarımızın psikolojisi bozuldu derslerine adapte olamıyorlar. Tebligatı Silivri depreminde yapmışlardı. Herkes kredi ödüyor kimsenin durumu yok. Gidecek yerimiz de yok. Bizde ölmek istemiyoruz. Öldükten sonra mı gelsinler. Ölmeyi istemiyoruz, yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

GNL Reklam Tabela Matbaa Dijital Baskı Neon ürünleri ile hizmetinizdeyiz.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV