banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kontrolden çıkan Rus uzay gemisi dünyaya düşecek

Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme taşıyan insansız kargo gemisiyle bağlantı kesildi. Progress adlı geminin 7-11 Mayıs tarihleri arasında dünyaya düşmesi bekleniyor.

30 Nisan 2015 Perşembe 09:09
Kontrolden çıkan Rus uzay gemisi dünyaya düşecek
banner304
Kontrolden çıkan Rus uzay gemisi dünyaya düşecek
Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme taşıyan insansız kargo gemisiyle bağlantı kesildi. Progress adlı geminin 7-11 Mayıs tarihleri arasında dünyaya düşmesi bekleniyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme taşıyan bir Rus uzay aracının kontrolden çıktığı ve dünyaya düşeceği açıklandı. İnsansız kargo gemisi, Salı günü Kazakistan'dan fırlatıldı. Ancak bir süre sonra gemiyle bağlantı kesildi.

Rus Uzay Dairesi Roskosmos, kendi ekseni etrafında kontrolsüz bir şekilde hızla dönen Progress M-27M adlı geminin Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenemeyeceğini ve dünyanın atmosferine girerken parçalanacağını açıkladı.

İstasyona yaklaşık 2.5 ton malzeme taşıyan uzay aracının kontrolden çıktıktan sonra planlanandan bir üst yörüngede dolanmaya başladığı belirtiliyor.

Uluslarası Uzay İstasyonu'nda bir yıl kalan astronotlar Scott Kelly ve Mihail Kornienko, Associated Press ajansına, "komuta merkezindeki görevlilerin, Progress'in tekrar kotrol altına alınmasından umudu kestiklerini" söyledi.

Rus Interfax ajansı, Progress'in 7-11 Mayıs tarihleri arasında yeniden atmosfere girececeğini duyurdu.

Yine Progress adlı başka bir gemi dahil bir dizi kapsül daha önce dünyanın atmosferine girerken yanıp parçalanmıştı. Bu kapsüller insanlar için bir tehlike yaratmamıştı.

'Nereye düşeceği belli değil'

Washington'dan Rus uzay programı uzmanı Cathleen Lewis geminin parçalarının nereye düşeceğinin henüz bilinmediğini ancak kentsel alanlara düşmesinin çok zayıf ihtimal olduğunu söyledi.

Lewis, "Dünya yüzeyinin üçte ikisi sularla kaplı. Geminin parçalarının birine çarpması ihtimali çok çok az" dedi.

Progress, dünyadan 420 kilometre yukarıda yörüngede dolanan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun altı kişilik mürettebatına, yiyecek, su, yakıt, oksijen ve giysi götürüyordu.

Progress'in girişiminin başarısız olmasına rağmen astronotların 19 Haziran'daki yeni sefere yetecek kadar malzemeleri olduğu belirtiliyor. Rus yetkililer, uzay aracının değerinin 50.7 milyon dolar olduğunu söyledi.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV