banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

BÜYÜKÇEKMECE’DE COŞKULU 19 MAYIS TÖRENİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 97’nci yıl dönümü, Büyükçekmece halkı tarafından coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 19:07
BÜYÜKÇEKMECE’DE COŞKULU 19 MAYIS TÖRENİ
banner322
BÜYÜKÇEKMECE’DE COŞKULU 19 MAYIS TÖRENİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 97’nci yıl dönümü, Büyükçekmece halkı tarafından coşkuyla kutlandı.

Yelken Bayrak

Büyükçekmece’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı törenleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören alanını dolduran Büyükçekmece halkı, 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı. Tören alanına belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. HASAN-akgun/ " target="_blank" class="tag">Hasan Akgün, vatandaşların tek tek bayramlarını kutladı. Başkan Akgün, 19 Mayıs 1919 tarihinin yeniden var olma mücadelesinin ilk adımı olduğunun altını çizerek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığıdır 19 Mayıs tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımıdır" ifadelerini kullandı.
"GENÇLER BU EMANETİ YAŞATACAKTIR"
19 Mayıs 1919’un Türk ulusunun tarihinde çok özel bir gün olduğunu belirten Başkan Akgün, "19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun başlangıcı olmuştur. Millet iradesini esas alan yeni bir anlayışı ortaya konmuştur. bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız 19 Mayıs’ta başlatılan mücadelenin eseridir. İnanıyorum ki, Atatürk tarafından kendilerine hediye edilen bu bayramı ve 19 Mayıs 1919’un anlamını kavrayan gençlerimiz, bu emanete sahip çıkarak, sonsuza kadar yaşatacaklardır" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV