banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspat et istifa edeceğim sen de edecek misin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükçekmece'de toplu açılış töreninde konuştu.

27 Mart 2017 Pazartesi 19:38
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspat et istifa edeceğim sen de edecek misin?
banner264
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspat et istifa edeceğim sen de edecek misin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyükçekmece'de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, şu hazırladığımız yasal düzenleme içerisinde çık böyle bir şey varsa bunu ispat et ben Cumhurbaşkanlığı'ndan istifa edeceğim. Ama onun da kalkıp şu Cumhuriyet Halk Partisi'nden ayrılsın ki Cumhuriyet Halk Partisi de bundan kurtulsun. Edemez. Biz dürüstüz. Bunda dürüstlük yok" dedi.

Beylikdüzü Tabela

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupalıları dostça ikaz ediyoruz, 'Gelin, bu yanlış yoldan bir an önce dönün. Irkçıların, Neonazilerin, eli kanlı katil sürülerinin kuklası olmayın. Bu şekilde davranarak sadece bizim değil, tüm Avrupa'nın, tüm insanlığın geleceğini tehlikeye atıyorsunuz.' 3 oy uğruna ayaklar altına aldığınız değerlere yarın siz de ihtiyaç duyacaksınız." dedi.

Erdoğan, Büyükçekmece'deki toplu açılış töreninde, aralarında Mimar Sinan Kavşağı, TOBB'la iş birliği içinde 200 milyon lirayı aşkın yatırımla inşa edilen Halkalı Gümrük Müdürlüğü Tesislerinin hizmete alındığını, gelecek hafta da TOBB'la iş birliği halinde inşa edilen Hakkari Esendere Gümrük Tesislerinin açılacağını bildirdi.

BU İŞE NİYE BULAŞIYOR?

Türkiye'nin 16 Nisan'a doğru yaklaşırken içeride ve dışarıda "maskelerin indiğini" dile getiren Erdoğan, "Yıllardır itinayla saklanan gerçek yüzler, kalplerdeki gerçek işler, kafalardaki gerçek düşünceler yavaş yavaş ortaya dökülmeye başlıyor. Biz 16 Nisan'da kendi yönetim sistemimizi değiştireceğimizi sanıyorduk, sonra baktık ki bu teşebbüsümüzle birilerinin dengelerini altüst etmişiz. Ya Türkiye'de seçim olacak, Almanya'ya, Hollanda'ya, Belçika'ya, İsviçre'ye ne? Onların partileri, milletvekilleri bu işe niye bulaşıyor? Bu, Türkiye'nin içişlerine müdahaledir. Benim bakanımı oraya sokmayacaksın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımı arabanın içine mahkum edeceksin, ondan sonra demokrasiden bahsedeceksin." diye konuştu.

BU DEVRANI DEĞİŞTİRMEYE VAR MIYIZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devranın değişeceğini ifade ederek, alanda bulunanlara, "İnşallah 16 Nisan'da bu devranı değiştirmeye var mıyız? İşin hakkını vermeye var mıyız? Benim Hollanda'daki vatandaşlarımın üzerine atlarını, itlerini salan o Batılı zihniyete, faşist zihniyete gereken dersi vermeye var mıyız?" diye sordu. "Evet" karşılığını alan Erdoğan, "20 gün çok çalışacağız, çok koşacağız. İş iyi gidiyor falan yok, rehavet yok, çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlarda insan hakları, özgürlük, inanç hürriyeti yok. 'Niye bize Nazi dedin?' diyorlar. Söyleyeyim, bizim camilerimizin duvarına gamalı haç yapanlar bunlar, bizim camilerimizi yakanlar, yıkanlar bunlar. Be vicdansızlar bu ülkede, Türkiye'de bir tane kilisenizin yakılmasına, yıkılmasına biz müsaade ettik mi? Etmeyiz çünkü bizde inanç özgürlüğü sağlamdır ve biz her inanç sahibinin inancını güvence altına alırız. Ama sizde bu yok. Bunlar bak şimdi Vatikan'da bir araya geldiler. Hepsi beraber bir araya geldiler. Bunların içerisinde Hristiyan Demokratı da Sosyal Demokratı da ateisti de var ama hepsi orada bir araya geldiler. Çünkü bunlar tek millettir. Unutmayın bu lafımı. Bunlar tek millettir. Kinleri, nefretleri, o derece arttı ki terör örgütleriyle aynı safta yer almaktan çekinmiyorlar. AB'de PKK'yı terör örgütü olarak ilan ediyorlar ama ondan sonra İsviçre'nin sokaklarında, Hollanda'da, Almanya'da, Belçika'da onlarla beraber yürüyorlar. Fakat dışarıda onlar var da içeride de birileri çıkıyor diyor ki 'İsviçre AB üyesi değil ki.' Ya kendine gel be, kendine gel. AB üyesi olması şart değil, zihniyet aynı zihniyet.

PANKARTA SERT TEĞKİ

Birkaç gün önce İsviçre Parlamentosu'nun önünde büyük bir pankart ve bu pankarta benim resmimi yapmışlar. Şakağıma da silahı dayamışlar. Sen benim şakağıma o pankartta silahı dayasan ne yazar? 'Erdoğan'ı öldürün.' diyor. Ne yazar? Rabbimin bana verdiği ömrü ne bir an ileri ne bir an geri çekmeye sizin gücünüz yetmez. Biz bu yola kefenimizle çıktık, kefenimizle yürüyoruz. Rabbimin verdiği ömür Allah'ın izniyle devam edecek. Biz, şu kubbede hoş bir seda bırakmaya çalışıyoruz. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Böyle de devam edeceğiz. İsviçre devleti kimse müdahale edemesin rahatça kinlerini kussunlar diye bunları polisleriyle koruyor, Hollanda, Almanya, Belçika öyle. Nerede kaldı sizin demokrasiniz? Hani insan haklarınız? Bir devletin cumhurbaşkanını gözünüzün önünde açıkça ölümle tehdit edecekler, siz de onlara destek vereceksiniz. Yazıklar olsun size. Bunun adı özgürlük, demokrasi değil, bunun adı düşmanlıktır, husumettir, terör örgütüne alenen yardakçılık yapmaktır. Görünen köy kılavuz istemez."

- "BİZ, SADECE YANLIŞLARA, ZULME VE ÇİFTE STANDARDA İTİRAZ EDİYORUZ"

Türkiye'nin terörle mücadelede büyük kayıplar verdiğini, bedeller ödediğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Böyle bir ülke olarak Avrupalıları dostça ikaz ediyoruz, 'Gelin, bu yanlış yoldan bir an önce dönün. Irkçıların, Neonazilerin, eli kanlı katil sürülerinin kuklası olmayın. Bu şekilde davranarak sadece bizim değil, tüm Avrupa'nın, tüm insanlığın geleceğini tehlikeye atıyorsunuz.' Arapların güzel bir sözü var, 'men dakka dukka', yani edersen bulursun. 3 oy uğruna ayaklar altına aldığınız değerlere yarın siz de ihtiyaç duyacaksınız. Bugün Suriye'ye, Irak'a olanın yarın başka yerlerde olmayacağının garantisini kim verebilir? Musul'da, güya kurtarma operasyonu adı altında camilerin, okulların, evlerin bombalanarak masum insanların ellişer, yüzer katledilmesine göz yumanlar, bir gün kendilerinin de merhamete ihtiyaç duyacağını düşünmüyorlar mı? Dün Halep'e sessiz kalanlar yarın İdlip'te de böyle davranırlarsa bir gün feryatlarını duyan kimseyi bulamayacaklarını bilmiyorlar mı? Türkiye'ye karşı sergilenen faşist tavırlar, riyakarlıklar dünyanın gözünde Batı'yı eski karanlık günlerine götürüyor. Yapılan uygulamalar faşistçeyse buna faşizm denilmesinden hiç rahatsız olunmasın. Bunun yerine çıkılsın bu tür rezaletlerin önüne geçilsin. Avrupa'da vatandaşlarımıza ve yabancılara yönelik ırkçılığın yükselişi, mağdurlar kadar zalimler için de alarm zillerinin çaldığının işaretidir."

"BİZİM KİMSEYE HUSUMETİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılılara "Gelin bize, ülkemize, Müslümanlara karşı ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve samimi uyarılarımıza kulak verin." diye seslenerek, "Bizim kimseye husumetimiz söz konusu değildir. Biz, sadece yanlışlara, zulme ve çifte standarda itiraz ediyoruz. Biz, bunları kurucu değerlerinize, yıllardır havariliğini yaptığınız, bugün ise ayaklar altına aldığınız ilkelere bağlı kalmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sorduğu "Kendinizle birlikte tüm insanlığın iyiliği, bölgemizde yaşayan herkesle birlikte daha iyi bir geleceğe ulaşmak için 'evet' diyor muyuz?" sorularına vatandaşlardan "evet" karşılığını alan Erdoğan, "Maşallah." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1960 darbesinden sonraki ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde, bir adayın başına silah dayayarak adaylıktan çekilmesinin sağlandığını belirterek, "1970'li yıllarda cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki genelkurmay başkanı ataması tartışmasının sonu, 1980 darbesine gitti ve Kenan Evren öyle bu ülkenin başına geldi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükçekmece'deki Toplu Açılış Töreninde yaptığı konuşmada, halk oylamasında, milletin takdirine sunulan Anayasa değişikliğinin 18 madde olduğunu belirterek, bunun ikisinin yürürlük maddeleri, toplamda 16 madde olduğunu söyledi.

Değişikliğe karşı çıkanların 18 maddeyi okumadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Başta Kılıçdaroğlu. Bana kızıyorsunuz biliyorum. Bana diyorsunuz ki; 'Bu adamın adını bile ağzına alma.' Fakat bazı yalanlarını istiyorum ki anlatayım ki; milletim neyin yalan olduğunu anlasın. Şu anda da 180 maddelik bir yalan maddesi listesi hazırlamışlar ve her gittikleri yerde onu tekrar ediyorlar. 18 maddelik anayasa değişikliğini dahi okumayanların, bu ülkenin idaresine talip olmaları mümkün mü? Ola ki bu yalanlardan dolayı 'kafası karışan vatandaşlarımız vardır' diye, halk oylamasında neye oy verileceğini, sizlere şöyle kısa bir özet anlatayım. Şimdi bir defa bir rejim değişikliği söz konusu değil.

Sadece bir yönetim sistemi değişiyor. Ama tabii bu onun aksini devamlı iddia etmeye çalışır. Ne diyor? Diyor ki; 'Başbakan başka partiden, cumhurbaşkanı başka partiden olursa bunlar kavga eder. Dolayısıyla bunu niye millete anlatmıyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında yaptığı konuşmayı dinleten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zaten cumhurbaşkanı ile başbakan kavga etmesin' diye bunu değiştiriyoruz. Sayın Sezer, merhum Ecevit ile aynı ekolden oldukları halde Sezer, Anayasa kitapçığını suratına fırlattı ve oradan çok üzüntülü çıkmıştı Ecevit. İşte 'bu tablolar bir daha olmasın' diye biz bu sistemi değiştiriyoruz. Anladın mı Kılıçdaroğlu? 1960 darbesinden sonraki ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde, bir adayın başına silah dayayarak adaylıktan çekilmesini sağladılar. 1970'li yıllarda cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki genelkurmay başkanı ataması tartışmasının sonu, 1980 darbesine gitti ve Kenan Evren öyle bu ülkenin başına geldi. Yine 1980 darbesinin gerekçelerinden biri de 6 ay boyunca meclisin cumhurbaşkanı seçememiş olmasıydı. 1990'lı yıllar boyunca o kadar çok cumhurbaşkanı, başbakan kavgası yaşadık ki; anlatmakla bitmez."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 2001 yılındaki kavganın sonuçlarının çok vahim olduğunu hatırlatarak, bu sıkıntıyı 2007 yılına kadar kendilerinin de çektiğini dile getirdi.

Ülkenin ve milletin selameti için seslerini çıkarmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Ama neler çektiğimizi biz biliriz. Eğer son 10 yıldır böyle sorunlar yaşanmıyorsa bunun sebebi sistemin düzelmiş olması değil, bizim kendi içimizdeki uyumdur. Büyükçekmece, Türkiye bir daha 'cumhurbaşkanı, başbakan kavgaları yaşamasın' diye, 16 Nisan'da 'evet' diyor mu? Türkiye bir daha bu yüzden bedeller ödemesin diye 'evet' diyor mu?" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geçmişteki önemli sıkıntılarından birinin de koalisyonlar olduğunu kaydederek, 1950'den bu yana Türkiye'de, 48 hükümetin kurulduğunu hatırlattı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradan istikrar çıkar mı? Sadece bu kadar değil. Tek bir partinin hükümeti kuramadığı dönemlerde, öylesine yüz kızartıcı hadiseler yaşandı ki; inanın insanın söylemeye dili varmıyor. Otellerde yapılan pazarlıklardan, sürekli bölünen, parçalanan partilere kadar yaşanmadık rezalet kalmadı. Yazık değil mi bu ülkeye? Böylesine sorunlu bir sistemi sürdürmekte inat etmenin kime, ne faydası var. Şimdi yeni sistemde hükümet mecliste değil. Nerede kuruluyor? Sandıkta. Kim kuruyor. Millet, millet. Ya Kılıçdaroğlu anladın mı? Sen kendine güvenemiyorsun, millete güvenemiyorsun. Niçin? Çünkü millet sana iktidar yolu vermeyecek, onun için. Çünkü burada milletten yüzde 50 artı bir oy alan ne olacak? Cumhurbaşkanı olacak. Bundan önce yüzde 15 oy alan, bu ülkede ne oldu? Hükümeti kurmakla görevlendirildi. Hatta hatta arkasında partisi olmayana bile hükümet kurma görevi verildi bu ülkede. Kim tarafından? Demirel tarafından. Neler döndü neler. Şimdi böylece bir yere geliyoruz. Pazarlıklar dönemi sona eriyor. Tek pazarlık yeri neresi? Sandık, sandık, sandık. Biz rahatız. Niye? Sandığa inanıyoruz, milletimize inanıyoruz ve 'milletimiz bu sandıkta gereğini yapacaktır' diyoruz. Sen de rahat ol ya, niye kaçıyorsun. Ama yalan konuşma, dürüst ol. Siyaset dürüstlük ister, siyaset dürüstlerin işidir ve çık millete neler yapacaksın onu anlat. Yani SSK genel müdürü olduğun zaman neler yaptın, onu anlat. SSK hastanelerini nasıl batırdın onu anlat."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam canlı televizyon programına katılacağını belirterek, ortak yayınlanacak programda birçok detayı anlatacağını söyledi.

Bazılarını da görüntülü anlatacağını dile getiren Erdoğan, şunları aktardı:

"Bunları izlemenizde fayda var. Çünkü her şeyi ortaya dökelim. Tayyip Erdoğan ile ilgili bir şey biliyorsa onu da döksün ortaya. 4,5 sene İstanbul'a belediye başkanlığı yaptım. Ne biliyorsa söylesin. 12 sene başbakanlık yaptım ne biliyorsa anlatsın. 2,5 yıl cumhurbaşkanlığı yaptım ne biliyorsa anlatsın. Anlatacağı bir şey yok ki. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Her şeyimiz ortada, açık net. Elhamdülillah."


beylikdüzü gnl tabela

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV