banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Hasan Akgün Kuşlara Otel Rezidans Yapıyor!

Büyükçekmece Albatros Parkı'na Büyükçekmece Belediye Başkanı Otel Rezidans yaparak. Albatros kuşlarının, Güvercinlerin, Serçelerin daha iyi koşullarda yaşaması için Albatros parkında bulunan ağaçları kestirdi, yeni dikilen fidanları söktürdü...

08 Ekim 2015 Perşembe 20:18
Hasan Akgün Kuşlara Otel Rezidans Yapıyor!
banner264
Hasan Akgün Kuşlara Otel Rezidans Yapıyor!

Büyükçekmece Albatros Parkı'na Büyükçekmece Belediye Başkanı Otel Rezidans yaparak. Albatros kuşlarının, Güvercinlerin, Serçelerin daha iyi koşullarda yaşaması için Albatros parkında bulunan ağaçları kestirdi, yeni dikilen fidanları söktürdü.

Ağaçlarda yaşayan yüzlerce canlı yok edilmeye terk edilirken. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Otel Rezidans yapmasını basın mensuplarına şöyle açıkladı.

SİYASİ HASMIM BU OLAYI YAPTI

PARTİ içindeki isimlerin kendisini yıpratmak için bu olayları başlattığını öne süren Hasan Akgün, “Konu esas itibariyle, yeşil alan meselesi değil beni yıpratmaya çalışan parti içindeki muhalif birkaç kişinin kamuoyunu yanıltma girişimi. Bu girişimin içinde bulunduğumuz kritik seçim sürecinde CHP’ye zarar vercek. Benim siyasi hasımlarım var ve onlar bu işi yaptı. Bu kişiler gençlerin de aklını karıştırıyor. Ne var belediye bu işi yapıp para kazansa. Kime ne zararı var” şeklinde konuştu. Park alanında ağaçların kesildiği iddialarına da yanıt veren Akgün, “2 kuruyan ağaç kaldırıldı. 5-10 tane ağacın da yeri değişecek” dedi.

Yaz aylarında belediye web sitesinde paylaştığı fotografla hayvan severlerin gönlünü alan Hasan Akgün'ün bu davranışı Hayvan severlerde tepki yaratıyor.

Bizim gibi bir can taşıyorlar ve bu dünyada bizim kadar "Yaşama Hakkına" sahipler!
Onlar için bu yaz boyunca kapımızın önünde bir kap su bulunduralım
Yaratılanı severim, yaratandan ötürü...
denmişti fotografta ve hayvan severlere insanlığa çağrı vardı.



Aynı belediye Başkanı Hasan Akgün bölgede yüzlerce fidanı söktürdü, bölgedeki ağaçları önce budadı sonrada kestirdi...




Fidanları kim söktü!!!

Başka yeşil alanımız yok

BELEDİYE Başkanı Hasan Akgün’ün otel ve rezidans projesine karşı çıkan bölge halkı yaklaşık bir aydır arazide nöbet tutarak eylem yapıyordu. 1 Ekim’de polis müdahalesiyle eylemlerini sonlandırmak zorunda kalan grup önceki gün kesilen ağaçların yerine yenilerini dikmek istedi. Ancak, polis ve zabıta tarafından engellendi. Arazinin girişi kapatıldı. CHP milletvekili Ali Şeker ve Melda Onur da eyleme destek verdi. Bölgenin bağlı olduğu Atatürk Mahallesi’nin 23 yıllık muhtarı Alkış Barış, 15 yıldır Albatros için direnişte olduğunu söyleyerek arazinin satılmasına karşı çıktıklarını anlattı: “Albatros, 1960’larda bungalovların da olduğu bir kamp alanı olarak kullanılıyordu. 2000’de maddi durum iyi olmayan kişiler işgal etmeye başlayınca bungalovlar kaldırıldı. O dönemden sonra ağaçları kesmeye başladılar. Son üç yıl içinde ağaç kıyımı hız kazandı. Çevre derneklerinden de destek gelmedi. Bu arazinin satılmasını istemiyoruz çünkü başka yeşil alanımız kalmıyor. Buralar betonlaşınca biz o alana giremeyeceğiz. Belediyenin mülkü ama bizim de hakkımız var çünkü bu belediyeyi biz seçtik. Burayı tekrar ağaçlandıralım ve yeşil alan olarak kullanalım. Bu talebimizi Belediye Başkanı Hasan Akgün’e ilettik ama kabul etmiyor.


Ağaç Katliamı kimlere zarar verdi!


Ağaçlara verilen zarar başta oksijen deposu olan yerde İNSANLARA zarar verdi.

Bakın Albatros Parkının diğer canlıları kimler!

Albatros, Diomedeidae (albatrosgiller) familyasını oluşturan kuş türlerine verilen ad.

Kanatları hariç albatrosların vücutları beyazdır. Pek az gri ve kahverengi olanları vardır. Hayatlarının çoğunu açık denizlerde saatlerce avlanmakla geçirirler. Uzun müddet kanat çırpmadan süzülerek uçabilirler. Kanat uzunluğu 4 metreye ulaşabilir. Kanatlarını sabitleyen özel bir kiriş yapısı (omuz kilidi) sayesinde fazla kas enerjisi harcamadan bunları açık tutmayı başarırlar. En uzun kanat açıklığına sahip olan kuştur.

Albatroslar açık deniz kuşları olup suda uyur ve beslenirler. Ancak yumurtlamak ve kuluçkaya yatmak için karaya çıkarlar. Eşler birbirlerine son derece saygılı ve centilmendir. Saatlerce birbirlerine sevgi gösterilerinde bulunurlar. Dişi albatros senede bir tek beyaz yumurta yumurtlar. Eşler nöbetleşerek kuluçkaya yatarlar. Eşlerden birisi denizde iken diğeri yumurtanın üzerinde bir hafta kadar oturabilir. 80 günlük kuluçka devresinden sonra çıkan yavruyu 8-9 ay sindirilmiş besinleri gagasına kusarak beslerler.

Kaynak :https://tr.wikipedia.org/wiki/Albatros

Kumru, güvercingiller (Columbidae) familyasından park, bahçe ve ufak koruluklarda çiftler halinde yaşayan güvercine benzer bazı kuş türlerinin ortak adı.

Kumru teriminin teknik bir önemi yoktur. Güvercin adı genellikle daha iri, tombul, kuyrukları küt ya da yuvarlak cinslere, kumru adı ise daha küçük ve zarif, sivri kuyruklu türlere verilir. Genellikle kahverengi tüylüdür. Şeklen güvercine benzemekle beraber, ondan daha küçük ve zarif yapılıdırlar.

Eşlerine bağlı kuşlardır. Eşlerden biri ölecek olursa, kalan eş ömür boyu başkasıyla eşleşmez. Dal parçalarından basit bir yuva yaparlar. Senede iki yumurta yumurtlarlar. Yavrular, yumurtadan çıktıktan 18 gün sonra uçarlar.

Ayrıca çıkardıkları seslerden dolayı halk arasında gugukçuk ve bazı yörelerde yusufçuk olarak da isimlendirilirler.

Kaynak : https://tr.wikipedia.org/wiki/Kumru

Serçe, 11-12 cm boyunda, 50 kadar türü vardır. Genellikle kahverengi, siyah ve boz renklidirler. Büyük sürüler meydana getirirler. Afrika'da pirinç tarlalarına büyük zarar veren altın serçe sarı tüylüdür. İnsanların çevresinde yaşayan evcil serçenin, sırt ve kanatları kahverengi, karın kısmı gridir. Erkeklerin gerdanında siyah bir leke bulunur. Dişiler daha sönük renklidir.

İnsanlara yakın çevrelerde ve tarlalarda bulunur. Sürüler halinde de bulunurlar. Meyve ve böceklerle beslenirler. Göçmen değildirler. Çekirdek ve ekmek artıkları da yerler.

Üreme : Ağaçlara, kovuklara, çatı altlarına derme çatma yuvalar yaparlar. Boş kırlangıç yuvalarına da yerleşirler. Dişi, kahverengi benekli 4-5 adet beyaz yumurta yumurtlar. Kuluçka süresi 11-12 gün sürer. Yavrular yumurtadan çıktıktan iki hafta sonra yuvayı terk ederler. Eşler bir yaz süresince 3-4 defa yavru çıkarırlar.



Kemal Kılıçdaroğlu Kör oldu!

Konuyla ilgili haber arşivi

CHP Albatros'ta Ağaç Katliamına Suskun Kaldı!

http://www.buyukhaber.com/cevre/chp-albatrosta-agac-katliamina-suskun-kaldi-h19289.html

 

Büyükçekmecelileri suçlu ilan etti! “Hasan Akkuş Provokasyonu“
http://www.buyukhaber.com/buyukcekmece/buyukcekmecelileri-suclu-ilan-etti-hasan-akkus-provokasyonu-h19288.html

Ağaç cinayetine dur diyecek biri yok mu?
http://www.buyukhaber.com/cevre/agac-cinayetine-dur-diyecek-biri-yok-mu-h19287.html

Diren Hasan Akgün!
http://www.buyukhaber.com/buyukcekmece/diren-hasan-akgun-h19115.html

Albatros’a saldırı
http://www.buyukhaber.com/buyukcekmece/albatrosa-saldiri-h19114.html

Büyükçekmece Albatros için Başkan da halk da geri adım atmıyor
http://www.buyukhaber.com/istanbul-3bolge/buyukcekmece/buyukcekmece-albatros-icin-baskan-da-halk-da-geri-adim-atmiyor-h16514.html

Büyükçekmece'de Çevre güvenliğini tehdit ediyor diye ağaçları kestiler
http://www.buyukhaber.com/istanbul-3bolge/buyukcekmece/buyukcekmecede-cevre-guvenligini-tehdit-ediyor-diye-agaclari-kestiler-h15379.html

# DİREN BÜYÜKÇEKMECE #
http://www.buyukhaber.com/istanbul-3bolge/buyukcekmece/diren-buyukcekmece-h15357.html

Büyükçekmece Albatros Direnişi!
http://www.buyukhaber.com/istanbul-3bolge/buyukcekmece/buyukcekmece-albatros-direnisi-h12999.html

İhale Olmadan İhaleye Fesat mı Karıştı!
http://www.buyukhaber.com/gundem/ihale-olmadan-ihaleye-fesat-mi-karisti-h10027.html




#‎Buyukcekmece‬ #albatros
Ağaç cinayetine dur diyecek biri yok mu?

Lütfen Paylaşarak Sosyal Sorumluluk Gösterelim!
Destek için sonsuz Teşekkürler....
Paylaş Paylaştır...
www.buyukhaber.com

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV