banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kumburgaz'da kaybolan 5 genç gözyaşlarıyla anıldı

Kumburgaz'da geçen sene deniz bisikletiyle açıldıkları denizde kaybolan gençlerin aileleri olayın yıldönümünde anma töreni düzenledi. Annelerin feryatları yürekleri dağladı.

17 Ağustos 2015 Pazartesi 17:59
Kumburgaz'da kaybolan 5 genç gözyaşlarıyla anıldı
banner321
Kumburgaz'da kaybolan 5 genç gözyaşlarıyla anıldı
Kumburgaz'da geçen sene deniz bisikletiyle açıldıkları denizde kaybolan gençlerin aileleri olayın yıldönümünde anma töreni düzenledi. Annelerin feryatları yürekleri dağladı.

beylikdüzü oto servis

Büyükçekmece Kumburgazda Boğulan gençlerin resimlerini taşıyan aileleri, denize çiçek bıraktı, sahilde mum yaktı. Olayda iki oğlunu kaybeden ve kızlarının desteğiyle ayakta durabilen Ruskat Demir “Doğan'ım nerede? Serdar'ım nerede? Kurban olduğum çocuklarım nerede?" şeklinde feryat etti.

Ruskat Demir sık sık çocuklarının resimlerine sarılarak öptü. 17 Ağustos 2014'de açıldıkları denizde boğulan ve yaşları 25 ile 30 arasında değişen geçlerden Serdar Demir'in cenazesi olaydan 7 gün sonra Kumburgaz'dan 100 kilometre uzakta Marmara Adası yakınlarında bulunmuştu. Diğer dört gencin cenazesi ise tüm aramalara rağmen bulunamamıştı.

'SUÇLULARIN CEZA ALMAMASINA TEPKİ GÖSTERİLDİ'
Kayıp geçlerden Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik 5 kişinin ölümüne sebep olmakla suçladığı işletme sahibinin henüz ceza almamış olmasına tepki gösterdi. Çelik,“ 2014 17 Ağustos'ta 5 kardeşimizi kaybettik ve halen sanık dışarıda. 5 kişinin ölümüne sebebiyet vermesine rağmen bu ülkede demek ki bazı şeyler yerine oturmamış, demek ki hukuksal hiç bir şey yok. 5 kişinin nasıl ölmesi gerekiyor, ya da ne olması gerekiyor ki o insan içeri girsin. O zamandan bu zamana 1 sene geçti ve sanık şu an dışarıda, halen dışarıda. Ülkemizde insanlar çıkıyor diyor ki, 'Biz hukuk devletiyiz'. Hangihukuk? Bunu bütün devlet erkanına soruyorum, hangi hukuk, hukuk nasıl, kime göre ve neye göre hukuk. Ne olması gerekiyor bir insanın tutuklanması için, fiili bir şey mi yapması gerekiyor. İlle gidip birini boğazlaması mı gerekiyor, öldürmesi mi gerekiyor? 5 tane pırıl pırıl gencimiz gitti. Birini bulduk 4'nü bulamadık. Bu saatten sonra ne olması gerekiyor yani. Bu insanın içeri alınması için ve
yahut da gereğinin yapılması için ne olması gerekiyor. Görüyorsunuz anneler ağlıyor, başka anneler ağlamasın." diye konuştu.

"BİZİM İÇİN ACININ TARİFİ YOK"
Mikail Çelik'in babası Kekilli Çelik ise “ 5 tane yavru verdim burada. Ben oraya gelen şahitlerin tümü yalan. Burada 21 kişi çalışan adamların hiç bir tanesi gelmedi. Orada hepsi yalan söyledi. Ben yargıya çağrı yapıyorum. Siz yavrularınızı böyle bir harekette, böyle şeyde kaybetseniz acaba siz neler yapardınız. Sayın Cumhurbaşkanı'na, sayın Başbakan'a soruyorum, kendi evladı olsa acaba bunlar ne düşünürdü? Bunların düşüncesi ne idi? Bunları bir açıklasa çok memnun olurum. Ben yandım kimseler yanmasın. Ben her gün ölüyorum, kimsenin çocukları ölmesin.“ ifadelerini kullandı. Serdar ve Doğan Demir'in ablası Evin Demir yaşadıkları acının tarif edilemeyeceğini söyleyerek, “Açıkçası bizim için acının tarifi yok. Biz her gün bu acıyla yaşamayı artık öğrendik mi deyim, alışamadık mı deyim. Çok zor bizim için, yani anneleri görüyorsunuz. Her gün aynı acıyı tekrar tekrar yaşıyoruz ve başkalarının bu acıyı yaşamamasını istiyoruz. Sanıklardan sadece bir tanesi yargılanıyor, o da tutuksuz yargılanıyor. Ve kendi itirafı var mahkemede, daha önce benzer bir olay olmuş ve iki kişi hayatını kaybetmiş maalesef. Eğer o zaman soruşturulsaydı, üzerine gidilseydi belki de bizim gençlerimiz bu şekilde hayatını kaybetmeyecekti. Ve başından itibaren ihmaller zincirinin kurbanı olduklarını düşünüyoruz." dedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV