banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çanakkale yine sallandı

Çanakkale bir kez daha sallandı! Dün sabah saatlerinde meydana gelen 5,3'lük depremin ardından 24 saattir sallanan bölgede, bu sabah 05.24'te 5,2'lik bir deprem daha yaşandı.

07 Şubat 2017 Salı 11:31
Çanakkale yine sallandı
banner263
Çanakkale yine sallandı
Çanakkale bir kez daha sallandı! Dün sabah saatlerinde meydana gelen 5,3'lük depremin ardından 24 saattir sallanan bölgede, bu sabah 05.24'te 5,2'lik bir deprem daha yaşandı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana gelen 5,3'lük depremin ardından, bölge sallanmaya devam ediyor.

Son 24 saatte en büyükleri 5,3 olan birçok depremin yaşandığı bölgede, bu sabah saat 05.24'te 5,2'lik bir deprem daha meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, sarsıntı 6,65 kilometre derinlikte oluştu.

Depremin ardından AFAD ve İHH ekipleri, köylerdeki bazı evlerden duman çıkması üzerine bölgede tarama çalışması yaptı. Çalışma sonucu ilk belirlemelere göre, Taşağıl köyündeki camide ve Yukarı köyündeki bazı evlerde hasar oluştuğu tespit edildi.

Bu depremin ardından 4,3 ve 4,2 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha oldu. Sarsıntıların 8,8 ve 3,95 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Çanakkale'de dün 06.51 ve 13.58'de de 5,3 büyüklüğünde iki ayrı deprem ve 120'nin üzerinde artçı sarsıntı meydana gelmişti.

"KISA SÜRELİ VE SERTTİ"

Merkez üssü yine Ayvacık olan ve korku yaratan son depremi, bölgede bulunan NTV Muhabiri Merih Ak aktardı:

"Deprem bölgede korku yarattı ve vatandaşlar bulundukları yerlerden dışarıya çıktılar. Kısa süreli ve sert bir sarsıntıydı.

Son 24 saat içinde 3. kez 5'in üzerinde deprem meydana geldi bölgede. AFAD ve yerel yönetim, vatandaşları evlerine girmemeleri konusunda uyarmıştı ve bu sabahki sarsıntı bu uyarının haklılık payını ortaya çıkarmış oldu.

Hatırlatmakta fayda var; dünkü deprem Yıukarıköy'de 145 evde ağır hasar yaratmış; 13 köy ve 1 mezrada da hasarlar meydana gelmişti."

TÜYSÜZ: İTALYA'YA BENZİYOR

İTÜ'den Prof. Okan Tüysüz de, son deprem sonrası NTV yayınına bağlanarak değerlendirmelerde bulundu.

"Bu olağan bir durum değil. İtalya'yı düşünecek olursak, 5 ve 5'in üzerinde depremler olmuştu. Ona benzer bir durum olduğunu düşünüyorum" diyen Tüysüz, şunları söyledi:

"Bölgenin yapısına bakıldıĞında, bilinen diri bir fay yok. Ancak Behramkale'den Gürpınar'a ulaşan bir fay var. Bu fay harekete geçmiş olabilir. 3 tane üstü üste 5'in üzeRinde deprem yaşanması, farklı kırık sistemi olduğunu gösteriyor.

Bölgede küçük faylar olduğunu biliyoruz ancak bunların aktif olduğuna dair bir bilgi yoktu. Belli ki yüzeydeki bilgimiz, henüz burasını çözümlemek için yeterli değil. Bu depremlerden sonra bölgeye oldukça yoğun ilgi olacaktır ve detaylı şekilde çalışılacaktır.

Bölgede dünden bu yana yaşanan depremler 5,3, 5,2 ve 5,1. Giderek küçülen bir durum söz konusu. Bu depremlerin, çok büyük bir deprem oluşturacak yapıları yok."

"DEPREM FIRTINASI İFADESİ DOĞRU"

Prof. Tüysüz, "Deprem fırtınası ifadesi doğru mu?" sorusuna da, "Sanıyorum doğrudur. Çok sayıda deprem oldu. Gürpınar - Tuzla arasına bakıldığında belli bir bölgede yoğunlaştığını görüyoruz. Deprem fırtınalarında çok büyük deprem olmuyor.

Depremin merkez karada görünüyor. Başta denizde verilmişti ancak daha sonra karaya konuldu. Büyük ölçüde karada görünüyor. Gürpınar ile Tuzla arasında bir konumu var." yanıtını verdi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV