banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Edirne’de sıcaklar bastırdı, Tunca Nehri kurudu

EDİRNE’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nehirlerin kurumasına ve nehir yataklarında büyük kum adacıklarının oluşmasına neden oldu.

20 Ağustos 2017 Pazar 01:07
Edirne’de sıcaklar bastırdı, Tunca Nehri kurudu
banner264
Edirne’de sıcaklar bastırdı, Tunca Nehri kurudu

Beylikdüzü Tabela


EDİRNE’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nehirlerin kurumasına ve nehir yataklarında büyük kum adacıklarının oluşmasına neden oldu. DSİ verilerine göre 150 metreküp seviyesinde taşan Tunca nehri, yaz sıcaklarının ardından 3 metreküp/saniyeye kadar düştü.
Edirnede etkili olan sıcaklar çiftçileri mağdur ederken, iki aydır yağış alamayan kentteki Arda, Meriç ve Tunca nehirleri de kuruma noktasına geldi. Hava sıcaklıklarının hissedilir 40 dereceye yükselmesinin ardından taştığında 150 metreküp/saniye olan Tunca nehri seviyesi 3’e kadar düştü. Nehrin büyük bölümü yaya olarak gezilebilir duruma geldi. DSİ 11inci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Tunca nehri 3 metreküp/saniye olarak ölçülürken, Yunanistan’a ile sınırı oluşturan Meriç nehri ise 39’a düştü.

BÜYÜK KUM ADACIKLARI OLUŞTU

Kuraklık ve aşırı sıcaklık nedeniyle Meriç ve Tunca Nehrindeki debi düşüşü, nehir üzerinde su akışını engelleyen büyük kum adacıklarının da oluşmasına neden oldu. Nehir manzarası yerini kum adacıklarına bırakırken, yaya olarak neredeyse nehrin her bölümünde gezilebilir durum oluştu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2015 yılında taşkınları engellemek için başlatılan ’Kanal Edirne’ projesinin ise yüzde 80’lik bölümü tamamlandı. Projeye göre, Meriç nehrinde taşkın suları ’Bypass’ yöntemiyle ayrılarak debinin yükselmesi engellenecek. Projede 1 milyon 500 bin metreküp taşımalı kazıyla, 50 metre taban genişliğinde 4.5 metre yüksekliğinde yaklaşık 7 bin 800 metre uzunluğunda kanal açılması planlanıyor.

KUM MANZARASI İZLİYORLAR

Edirne kent merkezini Karaağaç Mahallesi’nde bağlayan köprülerden Tunca ve Demir köprüden nehir manzarası izleyenler, aşırı sıcakların ardından kum adacıklarını görmeye başladı. Nehir kenarlarında dolaşan Taygun İlte, bu yıl aşırıcı sıcakların etkili olduğunu ifade ederek, "Bu sene çok kuraklık oluyor. Bu seneye nehirlerde çok düştü, kuraklık çok fazla. Artık nehir yerine kumlara bakıyoruz" dedi.

PAZARTESİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Kum adacıklarının kuraklıklara işaret olduğunu anlatan Akif Çapkın da, "Bu sene aşırı sıcaklar nedeniyle kuraklık yaşanıyor. Kışın taşan nehirlerde şu anda neredeyse su yok. Kumlardan adacıklar oluşmuş. Çiftçimizde aşırı sıcaklar nedeniyle çok mağdur oldular"diye konuştu.

Edirne de en son geçen Temmuz ayı başında kısa süreliğine dolu ve sağanak yağmur yağışı görülmüştü. Meteoroloji verilerine göre 36 derece olan hava sıcaklığı Pazartesi günü yaklaşık 5 derece düşerek iki gün aralıklarla sağanak yağmur görülecek.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV