banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

ERDOĞAN BÜYÜK YIKIMI BAŞLATIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kentsel Dönüşüm için bugün başlatılan yıkım töreninde konuşuyor. Konuşmasından satırbaşları...

05 Ekim 2012 Cuma 16:51
ERDOĞAN BÜYÜK YIKIMI BAŞLATIYOR
banner299
ERDOĞAN BÜYÜK YIKIMI BAŞLATIYOR 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kentsel Dönüşüm için bugün başlatılan yıkım töreninde konuşuyor. 
Konuşmasından satırbaşları...

Akçakale şehitlerimize başsağlığı diliyoruz. Uçağımızın vurulması sonrasında Suriye'ye gerekli uyarıları yapmıştık. Burada da bir kez böyle bir atış yapıldı, boş araziye düştü sessiz kaldık. İki oldu, üç oldu nota verdik. Boş arazilere düştüğü için sadece notayla bıraktık. Beş vatandaşımızın şehit olması notayla çözülebilecek bir durum değildir. Bu defa canlarını yıkacak şekilde misliyle cevap verdik.

Biz asla savaş meraklısı değiliz. Ancak savaştan da uzak değiliz. BU millet yeri gelmiş, kıtalar arası savaşları görerek bugünlere gelmiştir. Birileri bize "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyor. Bizim can damarımıza bastıkları zaman orada biz de sulhu konuşamayız.

SURİYE'DE DEVLET TERÖRÜ VAR

Kendi halkına, kendi şehirlerine, kendi kültürel mirasına değer vermeyen, kendi yerleşim yerlerini bombalayan böyle bir anlayışın tek bir tanımı olabilir: O da devlet terörüdür. Şu anda Suriye'de devlet terörü estirilmektedir

Anamuhalefet partisi Baas'çı. Dün getirdiğiniz tezkereyle bu tezkereye karşı olan zihniyet tarihe bunun hesabını vermeeycektir. Benim vatandaşım şehit edilecek biz hala barış diyeceğiz. Ne barışı?

Biz şu anda arazideyiz. Nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gideriz. Ve böyle malayani şeylerle AK Parti iktidarını test etmeye güçleri yetmez. Türkiye savaş peşinde koşan bir ülke değildir.

Türkiye Esed yönetiminin kendi halkına uyguladığı politakayı eleştirmekten çekinmiyor. Şu anda Suriye'de devlet terörü estirilmektedir.

Esed rejiminin Akçakale saldırısının ardından ortaya konan tavırlar ana muhalefet partisinin tavrı Türkiye'deki muhalefet sorununu ortaya koydu. Bu parti adeta başka partinin sözcülüğünü yaptı. Gel aynen MHP gibi davran elele verelim birlikte tavır koyalım.

Türkiye millli birlik ve beraberlik sergilemesi gereken b ir siyaset anlayışını hak etmiyor. Konu Suriye olunca CHP-BDP kardeşliğini görüyoruz. Bakınız burada bu partiler açısından söylüyorum bunlar ülkelerinin milli çıkarlarını değil saldırgan ülkenin hassasiyetini gözeterek tarihe geçtiler.

MHP'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Oy birliği ile geçmesi gereken tezkere oy çokluğu ile geçmiştir. MHP'ye teşekkür ediyorum. Ama bu milli mesele konusundaki CHP'nin duruşu, tam anlamıyla bir siyasi garabet örneğidir. Bunlar sadece siyasi duruş itibarıyla şaşkınlık, pişkinlik içinde değiller. Bunlar aynı zamanda hukuktan, kanundan, usulden de bihaberler. Tezkere metninde geçen ve aynen Anayasa'nın ilgili hükmündeki ifadeyi yansıtan 'yabancı ülke' kavramını böylesine dallandırıp budaklandırmak, siyaset yapmak değil, cehaletini ortaya sermektir. Yok eğer bu tavır cehalet ürünü değil, bilinçli bir tercihse, o zaman yaptıkları 'Şecaat arz ederken sirkatin söylemek'tir

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Belediye başkanlığım döneminde KİPTAŞ'ı geliştirdik. 4,5 yılda 17 milyon konut inşa ederek çarpık kentleşmeyi nasıl ortadan kaldırabileceğimizi alternatifleriyle ortaya koyduk. En alt gelir gruplarına, orta gelir gruplarına hitap edecek konutlar yaptık. Başakşehir konutlarını odönemde başlattık. Hükümete gelince bu defa bütün ülke çapında kolları sıvadık TOKİ'yi harekete geçirerek planlı ve doğal afetlere dayanıklı konut üretiminde örnek bir model ortaya koyduk.

Teknik olarak riskli bulunanların kısa bir süre içinde yıkılıp, yerine sağlıklı yapılar inşa edilmesi için gerekli mekanizmaları kurduk, işletmeye başlandı. Buradaki asıl amacımız, bir binayı yıkıp yerine yeni bir bina yapmak değil. Asıl amacımız, afetler karşısında can ve mal güvenliğini sağlayacak bir dönüşümü gerçekleştirmek. Yani rant değil, insan odaklı bir proje yürütüyoruz

YIKAR GEÇERİZ

Biz her şekilde elimizde yasa var sağlam olmayan binayı biz yıkar geçeriz. Daha önce depremlerle felaketlerle biz bunun acısını çok çektik. Bundan sonra yara sarmak için uğraşmayacağız, yara alınmaması için uğraşıcağız. Bugünkü törenimizde 35 ilimizdeki 3670 binayı yıkarak bu töreni başlatıyoruz.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV