banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı?

Yeni yıla sayılı günler kala Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminleri yayınlandı. Buna göre İstanbul yüzde 60 olasılıkla yeni yıla karla girecek.

25 Aralık 2015 Cuma 21:27
İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı?
banner322
İstanbul'a yılbaşında kar yağacak mı?
Yeni yıla sayılı günler kala Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahminleri yayınlandı. Buna göre İstanbul yüzde 60 olasılıkla yeni yıla karla girecek.

Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, "Yüzde 60 ihtimal bizim için güvenilirliği düşük bir seviyedir. En doğru tahmini Pazartesi günü yapabileceğiz" uyarısı yaptı.

Meteoroloji yetkilileri, Türkiye'nin yeni yıla karlı mı karsız mı gireceğine ilişkin tutarlı bir tahmin yapabilmek için pazartesi gününün beklenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

SÜRE UZADIKÇA TUTARLILIK AZALIYOR

7 günlük tahminlerine göre Marmara'nın doğusu ile Karadeniz'in tamamı için perşembe gecesi ve yeni yılın
ilk günü kar yağışı beklediklerini belirten uzmanlar, "İlk üç günlük tahminlerimizin tutarlılığı yüzde 85 iken, bu oran ilk 3-5 gün aralığında yüzde 70'e; 5-7 gün aralığında ise yüzde 60'a düşüyor. Dolayısıyla vatandaşlarımıza daha kesin bir tahmin için Pazartesi haritalarımızı beklemelerini öneriyoruz. Çünkü yağışlı sistem Kafkaslar'a kayabileceği gibi; bizi pas geçerek Balkanlar üzerinden İtalya'ya da gidebilir. Ne olacağını Pazartesi söyleyebiliriz" diye konuştu.

Uludağ’da tesisler yılbaşına hazır ama kar yok

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da oteller yeni yıl hazırlıklarını sürdürüyor.

Bu yıl beklenen kar yağışının olmamasına rağmen otellerde doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığını belirten işletmeciler, kayak konusunda sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Yılbaşına Uludağ’a da girmek isteyen tatilciler için oteller özel paket programlar hazırladı. Yeni yıla Uludağ’da girmenin maliyeti ise ortalama kişi başı 600 TL’den başlarken, bazı oteller ise 2 kişi, 3 gece her şey dahil paket programını 4 bin 500 TL olarak belirledi.

Yılbaşını Uludağ’da geçirmek isteyen tatilcilerin büyük kısmının yerli turistler olduğunu belirten Ağaoğlu My Mountain Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı, "Yılbaşında sanırım yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağız. Bu yıl ağırlık olarak yerli turistlerin ön planda. Kar yağışında biraz sıkıntı var" dedi.

Alkoçlar Zone Otel Genel Müdürü Hayrettin Özelgin de, "Yılbaşı hazırlıklarımız sürüyor. Kar yağışı olmamasına rağmen talep oluyor. Tek sıkıntımız dış pazarda Rusların bu yılki krizden dolayı olmaması. Bu durumda
bizi başka pazarla yönlendirdi. Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelerden talep var" diye konuştu.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • recep dereboğaz 7 yıl önce yorumlandı

      Çok güzel

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV