banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İstanbullular dikkat! Bu yollar kapatılıyor

Bahçelievler/Şirinevler minibüs terminali ve zeminaltı otopark projesi hayata geçiyor.

18 Kasım 2015 Çarşamba 18:47
İstanbullular dikkat! Bu yollar kapatılıyor
banner304
İstanbullular dikkat! Bu yollar kapatılıyor
Bahçelievler/Şirinevler minibüs terminali ve zeminaltı otopark projesi hayata geçiyor.

404 araç kapasiteli Zeminaltı Otoparkının, zemin üstünde 65 minibüs kapasiteli bir Minibüs Terminali yeralacak. Çalışma sebebiyle E-5 Havaalanı istikametinden Şirinevler girişi 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’da ulaşıma kapatılacak olup, araçlar E-5 Bahçelievler yanyol girişten yönlendirilecek. Çalışmanın yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminalinin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan proje, O-1 Karayolu üzerinde
Ataköy Kavşağının hemen başlangıcında konumlandırıldı.

Bölgenin önemli odak noktalarından olan Bahçelievler/Şirinevler Minibüs Terminali, hem araç hem de yaya dolaşımı açısından büyük bir rahatlama sağlayacak.

Mehmet Akif Ersoy Caddesine yan yoldan gelen Bağlantı Yolu da proje alanının ortasında bir Kavşağa dönüşecek. 13.000 m2’lik proje alanında zeminaltı otopark ve üzerinde yapılacak Minibüs Terminali dışında kalan alan da, büyük bir kısmı refüj üzerine konumlanmış pasif yeşil alan olarak düzenlenecek.

Proje hayata geçtiğinde:

404 araç kapasiteli Zeminaltı Otopark,

65 minibüs kapasiteli Minibüs Terminali (Zemin üstünde)

3. bodrum katta 230 araçlık Yarı Otomatik Sistemli Parklanma (404 araca dahil olarak)

1. ve 2. bodrum katlarda otopark kullanımına ait wc, elektrikli araç şarj alanları, tesisat merkezleri, su deposu ve depolar yeralacak.

Mecidiyeköy’de Trafiğe “metro” Ayarı


Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy İstasyonunda 2. etap başlıyor
KABATAŞ-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy İstasyonunda 2. etap başlıyor. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi hazırlandı.

Çalışmalar tamamlandığında Mecidiyeköy-Mahmutbey arası 26 dakikaya, Beşiktaş-Mahmutbey arası 31.5 dakika dakikaya düşecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mecidiyeköy Metro İstasyonu 2. Etap inşaat çalışmaları sebebiyle, inşaat alanı trafiğe kapatılacaktır. Mecidiyeköy İstasyonu Batı Konkors (giriş-çıkış) yapısı imalat çalışmaları sebebiyle, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat:23.00’dan itibaren 150 gün süreyle Şişli-Mecidiyeköy ve Mecidiyeköy-Şişli İstikametinde uygulanmak üzere Geçici Trafik
Sirkülasyon Projesi hazırlandı. Buna göre:

1. Şişli-Mecidiyeköy İstikametinde:

Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltması yapılarak, taşıt trafiği 2 şeritten verilecek, inşaat alanı ile binalar arasında yaya geçiş koridoru oluşturularak yayaların emniyetli geçişleri sağlanacaktır.

2. Mecidiyeköy-Şişli istikametinde:

- Aytekin Kotil Caddesi ile Ortaklar Caddesi arasında kalan Bahçeler Sokak üzerinden (1 gidiş-1 geliş) verilerek taşıt trafik akışı sağlanacaktır.

- Mecidiyeköy Yolu Caddesi üzerinden devam eden araçlar D-100 Karayolu altındaki Bağlantı Yolu ile önce Geçit Sokak ve ardından Abide-i Hürriyet Caddesi’nden ilerleyerek Büyükdere Caddesi’nin Şişli tarafına ulaşabileceklerdir.

3. Aytekin Kotil Caddesi’nin Büyükdere Caddesi bağlantısı kısmında ise Trafik Işığı Düzenlemesi ile taşıtların Şişli yönüne katılımı sağlanacaktır.

Metro Hattı Bilgi:

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 24.5 km uzunluğunda ve 18 istasyondan oluşuyor.

İstasyonlar: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, (Depo), Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey.

Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte tek yönde 70 bin, günde 1 milyon yolcu taşıyacak.

Mecidiyeköy İstasyonu bu Metro Hattının en önemli Transfer İstasyonu olacak.

Bu hat daha sonra ihale hazırlıkları süren, 16.75 km uzunluğunda, 10 İstasyonlu, Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosuna entegre olacaktır.

Hattın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Dairesi Başkanlığı-Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nce hazırlandı, yapımı Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü’nce gerçekleştiriliyor.


seo, web tasarım, seo yazılım,

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV