banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kuvvetli fırtına, çığ ve yoğun kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul ve çevresinde şiddetli yağmur beklendiğini belirterek, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu.

04 Ocak 2016 Pazartesi 08:08
Kuvvetli fırtına, çığ ve yoğun kar geliyor
banner311
Kuvvetli fırtına, çığ ve yoğun kar geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul ve çevresinde şiddetli yağmur beklendiğini belirterek, vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Batı ve Orta Akdeniz bölgelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini açıkladı

Açıklamada ayrıca yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağışların etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin bulunduğu yönünde uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Batı ve Orta Akdeniz bölgelerinde fırtına beklendiği belirtilerek "Batı ve
Orta Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, Orta Akdeniz'de zamanla kuzeydoğudan esecek olan rüzgarın sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75km/s), yer yer 9 (75-90km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir" denildi.

BATI BÖLGELERDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Açıklamada ayrıca akşam saatlerinden sonra yurdun batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği bildirilerek şöyle denildi: "Yapılan son değerlendirmelere göre bugün akşam saatlerinden sonra batı bölgelerimizde etkili olması beklenen yağışların, İzmir, Aydın, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli (20-50 mm), gece saatlerinden sonra Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinden sonra Isparta, Burdur ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli, Antalya ve Mersin'in yükseklerinde yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışları bekleniyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İSTANBUL'DA YAĞMUR ALARMI

İstanbul ve çevresindeki iller de yer yer şiddetli yağmur görülecek.

YÜKSEK KAR ÖRTÜSÜNE SAHİP EĞİMLİ ALANLAR İÇİN 'ÇIĞ TEHLİKESİ' UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin bulunduğu belirtilerek "Geçtiğimiz günlerde Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu'da meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsü meydana gelmiştir. Hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ısınacak olan hava, güneyli rüzgarlar, eski
kar örtüsü üzerine yeni yağışların meydana gelmesi gibi nedenlerle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İÇ KESİMLERDE KUVVETLİ KAR YAĞIŞLARININ ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında ayrıca yurdun iç kesimleriyle Trakya Bölgesi ve Ankara'da kar yağışlarının etkili olmasının beklendiği bildirildi. Özellikle Trakya'da yoğun olması beklenen kar yağışları için meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı. Yurdun iç kesimleri, Trakya Bölgesi ve Ankara için kar yağışlarına yönelik yapılan uyarılar, şöyle:

"Bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Ankara, Çankırı ile Zonguldak ve Bartın'ın yüksekleri), yarın sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun doğusunda (Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Konya'nın güney ve batısının yükseklerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) kar yağışı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI SABAH SAATLERİNDE ETKİSİNİ ARTTIRACAK

"Ankara'da bu gece saatlerinde başlayacak kar yağışlarının sabah saatlerine doğru etkisini arttırarak yer yer kuvvetli (5-15 cm) olması bekleniyor. Yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilen kar yağışlarının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

TRAKYA'DA 'YOĞUN' KAR YAĞIŞI

"Trakya'da bugün sabah saatlerinden itibaren hafif şeklinde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yer yer yoğun olarak (20 cm üzeri) Pazartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."



ULUDAĞ'DA HAFTASONU YOĞUNLUĞU

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, hafta sonunu fırsat bilen tatilciler yoğunluğa neden oldu. Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, "Oteller bölgesi"ndeki kar kalınlığı son yağışların ardından 68 santimetreyi buldu. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 11, en yüksek sıfırın altında 7 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, kar yağışının 4 gün daha aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Otellerde konaklayan tatilcilerin yanı sıra hafta sonunu fırsat bilen günübirlikçiler, pistlerde ve telesiyejlerde yoğunluğa yol açtı. Pistlerde bol bol kayak yapan tatilciler, karın tadını çıkarıyor. Uludağ'daki işletme sahiplerinden Selim Adıyaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılbaşından itibaren yağan karla birlikte sezonu açtıklarını söyledi.

KUĞULU PARK BUZ TUTTU

Ankara’da aşırı soğuk nedeniyle parklardaki havuzlar buz tuttu. Başkentin simgesi durumundaki Kuğulu Park’ta bulunan havuzun 10 santim buzla kaplanması, parkta yaşayan kuğu, kazı ve ördeklerin yaşam alanlarını daralttı. Yaşam kaynakları suya bağlı kuğularla kaz ve ördekler, havuzun buz tutması ile zor durumda kaldı. Park görevlileri, havuzun yaklaşık 10 santimi bulan buz tabakasının bir bölümünü murçla kırıp, kanatlı hayvanlara az da olsa yaşam alanı açarak su üzerinde kalmalarını sağlıyor.

Görevliler, soğuklardan etkilen hayvanların zarar görmemesi için 24 saat görev başında olduklarını belirtti. 24 kuş türüne ev sahipliği yapan kuğuları ile ünlü Kuğulu Park’ta kaz ve ördekler buz tutan havuz içinde zor da olsa yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kuğuların buzlar arasındaki görüntüsüilgiyle izlendi. Kara hasret kalan başkentliler dondurucu havada banklar üzerine oturup, arkadaşları ile sohbet ederlerken, kimileri buzlar arasında ilerleyen kuğuları fotoğraflamayı ihmal etmiyor. Yetkililer tarafından günde üç defa beslenen kuğulu hayvanların aç olabileceği düşüncesiyle bazı vatandaşlar da simit ve ekmek kırıntıları atıp beslemeye çalıştı.

ANTALYA'DA KIŞ GÜNEŞİ

Antalya’da ise yeni yılın ilk hafta sonunda sahillere akın edenler güneşin tadını çıkardı. Hava sıcaklığının gölgede 13 derece ölçüldüğü Antalya’da oturanlar pazar günü olması nedeniyle soluğu sahillerde aldı.

Deniz suyu sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü kentte sahile uzanıp güneşlenmeyi tercih etti. Kimisi yürüyüş için, kimisi köpeğini gezdirmek, kimisi de romantik bir gün geçirmek için sahildeydi. Hafta sonunu güneşli geçiren Antalya’da pazartesi gününden itibaren yağışlı hava bekleniyor.

KARA SAPLANAN KAR ARACINI AFAD KURTARDI

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, kar nedeniyle yoldan çıkan bir bankaya ait para yüklü aracı AFAD ve UMKE ekibi kurtardı. Kastamonu’da aralıklarla yağan kar yağışının ardından yollar karla kaplandı. Yüksek kesimlerde ulaşımda da aksamalar meydana geldi. İnebolu ilçesi Çuha Doruğu mevkisinde giden bir bankaya ait para yüklü minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak kara saplandı. Aracının yardımına, o sıradan oradan geçen AFAD ve UMKE ekibi koştu. Kastamonu’dan İnebolu’da bulunan banka şubesine para taşıdığı belirtilen araç ekipler tarafından çekilerek kurtarıldı.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV