banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
17 Nisan 2024 Çarşamba

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Manisa ikinci kez sallandı

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

21 Nisan 2017 Cuma 23:24
Manisa ikinci kez sallandı
banner311
Manisa ikinci kez sallandı

Manisa'nın Selendi İlçesi'nde, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. İlerleyen saatlerde Manisa'da 5.1 şiddetinde ikinci bir deprem yaşandı. Akşam saatlerinde bu kez Uşak 3,9 şiddetindeki depremle sallandı.

Beylikdüzü Tabela

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre; bugün saat 16.09’da, merkez üssü Selendi olan, yerin 5 kilometre altında 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İzmir, Uşak, Kütahya, Denizli, Bursa ve Çanakkale’de de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.
AFAD’A GÖRE 4.9

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Bilgilendirme Servisi’nin, merkez üssünü Manisa’nın Selendi İlçesi olarak açıkladığı deprem, saat 16.09’da meydana geldi. Yerin 8.8 kilometre derinliğindeki depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü 5.2 olarak açıkladı.

Manisa’da şiddetli olmak üzere İzmir, Uşak, Balıkesir, Denizli, Çanakkale, Bursa ve Kütahya’da da hissedilen deprem sırasında bir çok yerleşim merkezinde halkın panik halinde sokaklara döküldü. Yetkililer ilk bilgilere göre depremde hasar ve yaralanan olmadığını açıkladı.

Bugünkü deprem birlikte Manisa’da son 21 günde 103 deprem kaydedildi.

MANİSA’DA ART ARDA DEPREMLER

İlerleyen saatlerde Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Manisa’nın Şehzadeler’de 5.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. Bölgede iki depremin ardından artçı sarsıntılar meydana geldi. Kandilli Rasathanesi’nden depremin şiddetinin 5.1 olduğu söylenirken, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi’nin (AFAD) verdiği bilgilere göre 4.9 olarak iletildi.

BACALAR YIKILDI, DEVARLARDA ÇATLAK OLUŞTU

Depremde Selendi İlçesi’ne bağlı  Çamköy Mahallesi’nde ise bazı binalarda çatlaklar meydana geldi. Bazı evlerinin ise bacaları yıkıldı. Saruhanlı İlçesi’nin Mütevelli Mahallesi’nde ise bir caminin camları kırıldı. Cami tadilat yapılıncaya kadar geçici olarak ibadete kapatıldı.

OKULLAR TAHLİYE EDİLDİ

Manisa’nın merkez  Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar tahliye edildi. Öğrenciler ders bitimine bir saat kala evlerine gönderildi.

Manisa’nın Şehzadeler’ ilçesindeki, sarsıntı anı bir ganyan bayiinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Vatandaşların panikle sokağa çıktığı görüldü.

AKŞAM SAATLERİNDE UŞAK’TA SALLANDI

Merkez üssü Uşak olan 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Gündüz Manisa'da olan depremlerin ardından bölge beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Saat 20:47'de merkez üssü Uşak olan 5 kilometre derinlikte 3.9 büyüklüğünde kaydedilen deprem meydana geldi. Yeryüzüne yakın meydana gelen deprem kent genelinde hissedildi.


tabela

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV