banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Meteoroloji'den kar yağışı ve aşırı soğuk uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

07 Aralık 2013 Cumartesi 12:25
Meteoroloji'den kar yağışı ve aşırı soğuk uyarısı
banner312
Meteoroloji'den kar yağışı ve aşırı soğuk uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

Avrupa’yı neredeyse baştan sona etkisi altına alan yağmur, kar ve soğuk bugünden itibaren bizi de etkileyecek. Sıcaklıklar 10 dereceye kadar azalacak.

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün ülke genelinde yağmur, kuzeybatı kesimlerdeyse kar yağışı bekleniyor. Açıklamaya göre, hava sıcaklığının bugün kuzeybatı kesimlerde, yarın ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği varsayılıyor. Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor.

DON DA OLACAK

Soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN YENİ SOĞUK HAVA GELİYOR

Meteorolojik verilere göre, 10 Aralık Salı günü Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk hava ve kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; yarın kuzeybatı kesimlerde, Pazar günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ'DEN 3 BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak beklenirken, Batı Karadeniz, Marmara'nın doğusu, Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde aralıklarla yerelolarak kuvvetli sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılanaçıklamada, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz'in doğusunda devam eden sağanağın, yarın saat06.00'ya kadar, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden esen kuvvetli rüzgarla Karataş veYumurtalık ilçeleri başta olmak üzere Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.
"AE Seo Yazılım"
Açıklamada, ani sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KAR UYARISI

Öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda, gece saatlerindenitibaren de Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

kuzeybatı kesimlerdeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren karayel fırtınası ve ani sıcaklıkdüşüşü ile kar yağışına dönüşeceği belirtilerek, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa ve Bilecik illeri başta olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusundayer yer yoğun kar yağışı görüleceği kaydedildi. Ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini artıracağının tahmin edildiği bildirildi.
"Beylikdüzü Tabela Neon"
Açıklamada, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, doğu kesimlerde çığ tehlikesi gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İDO'DAN SEFER İPTALİ

Olumsuz hava koşulları deniz ulaşımını da aksatıyor.

Denizcilik İşletmeleri (İDO), Hızlı Feribot ve Dış Hat Deniz Otobüsleri'nin sabah 08.00'da gerçekleşecek olan Bursa-Kabatas Deniz Otobüsü seferi olumsuz hava koşulları nedenilye iptal edildiğini duyurdu. İDO'nun internet sitesindeki duyuruda iptal edilen başka sefer olmadığı görüldü.

İDO'dan edinilen bilgiye göre iptal seferler şöyle:

08.00 Bursa-Kabataş deniz otobüsü

09.30 Bursa - Kadıköy - Kabatas deniz otobüsü

09.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü

10.10 Kabataş - Kadıköy - Bursa deniz otobüsü

11.00 Bursa - Kadıköy - Kabatas deniz otobüsü

18.00 Bostancı - Yenikapı - Bandırma deniz otobüsü

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV