banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Rusya'dan füze denemesi

Rusya kıtalararası balistik füze denemesi yaptı.

05 Mart 2014 Çarşamba 00:10
Rusya'dan füze denemesi
banner304
Rusya'dan füze denemesi
Rusya kıtalararası balistik füze denemesi yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü İgor Yegorov açıklamasına göre füze denemesi Topol-M füzesinin modernize edilmiş yeni tür savaş başlığının test edilmesi amacı taşıdığını duyurdu. “Kapustin Yar” poligonundan ateşlenen füze birkaç dakika sonra Kazakistan’ın “Sarı-Şagan” poligonundaki hedefe tam isabet ettiği de kaydedildi.

RS-12M seri numarasıyla bilinen Rus yapımı “Topol-M”, NATO standartlarına göre “SS-27 Sickler B” olarak tanımlanıyor. “Topal-M” füzesi için geliştirilen yeni akıllı başlığın ise ABD ve NATO’nun kurmakta olduğu füze kalkanını delme özelliği taşıdığı Rus askeri uzmanlar ve Rusya lideri Putin tarafından defalarca dile getirilmişti.

Rusya lideri Vladimir Putin’in bugün Moskova’da düzenlediği basın toplantısında “Ukrayna’ya şu anda asker göndermemize gerek yok” demesiyle belirli bir yumuşama sinyali alınmıştı. Ancak daha sonra Putin’in Kırım konusunda taviz vermeyiz anlamına gelen açıklamalarına ABD sert tepki göstererek, Putin’in sözde hukukun savunucu, pratikte ise ilhakçı olduğunu dünyaya ilan etmişti.

Obama'dan Putin'e eleştiri

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, 2015 yılı bütçesini açıklarken, Ukrayna yaşanan krizine önelik değerlendirmeler yaptı.

Rusya'nın, Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadıklarını hatırlatan Obama, Putin'in Rus askerlerine yaptığı "Kışlalarınıza geri dönün" açıklamasına değindi.

"Putin'in bir an için durduğu ve olanlar üzerinde kafa yorduğuna dair bazı haberler var" diyen Obama, şunları kaydetti:

"ABD ve AB ile Kanada ve Japonya gibi müttefikler ile dünya genelindeki ortak ve müttefiklerimiz perspektifinden, Rusya'nın eyleminin, uluslararası hukukun ihlali olduğu yönünde güçlü bir inanış var. Putin'in, farklı yorumlamalarda bulunan bir dizi hukukçusu var gibi görünüyor ama bununla kimseyi kandırabildiğini sanmıyorum. Rusya'nın komşu bir devlette yaşananlara yönelik meşru çıkarları olsa da bu Rusya'ya, o ülkedeki nüfuzunu kullanmak için güç kullanma hakkını vermiyor".

Obama, eğer Ukrayna'da Rusya kökenlilere, Rus temsilcilere yönelik kötü muameleye dair herhangi bir kanıt varsa, bu noktayı ulusalararası mekanizmalarla ele almanın yolları bulunduğunu, Ukrayna'nın da bu konuda uluslararası toplum ve Rusya ile çalışmaya hazır olduğunu kaydetti.

"Kırım'da hala Rus askerlerinin kendi kışlalarında olmadığını gördüklerini ve bunun da orada olanların aslında, Ukrayna'daki Rusya kökenlilere veya Rus temsilcilere yönelik kaygılar temeline dayanmadığının işareti olduğunu" belirten Obama, "Bu, Rusya'nın güç kullanma yoluyla bir komşu ülkedeki etkinliğini artırma yollarını aradığının işaretini veriyor" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV