banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Adil Öksüz'ün kasası İzmir'de yakalandı

Darbe gecesi Akıncılar'da olan Adil Öksüz'ün Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yönelik FETÖ operasyonunda yakalanan Yrd. Dr. İsmail Acar'a havale yaptığı ortaya çıktı.

12 Haziran 2017 Pazartesi 09:41
Adil Öksüz'ün kasası İzmir'de yakalandı
banner291
Adil Öksüz'ün kasası İzmir'de yakalandı

Darbe gecesi Akıncılar'da olan Adil Öksüz'ün Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yönelik FETÖ operasyonunda yakalanan Yrd. Dr. İsmail Acar'a havale yaptığı ortaya çıktı.

Tabela

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı operasyonlarla, Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasıyla ilgili aralarında üniversiteden ihraç edilen profesör ve doçentlerin de bulunduğu toplam 36 kişiyi gözaltına alındı. 36 kişiden 24 kişi tutuklanırken tutuklananlar arasında bulunan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Acar'ın, terör örgütünün kanlı darbe girişiminin başındaki isimlerden Adil Öksüz'ün para kasası olduğu ortaya çıkarıldı.



Para trafiğini inkar edemedi

Öksüz'ün, Acar'a Bank Asya'dan gönderdiği paraların dekontları sorgu sırasında önüne konuldu. Para trafiğini inkar edemeyen Acar, 15 Temmuz ihanet gecesinin komuta merkezi Akıncılar Üssü'nde yakalanan ve çıkartıldığı mahkemede, darbeyle alakası olmadığını arsa bakmaya geldiğini söyleyerek serbest kalan TSK İmamı Öksüz gibi 'arsa' yalanına başvurdu. Acar da kendisini 'Öksüz, İzmir'den arsa bakıyordu. Parayı arsa için gönderdi' diye savundu.

Örgüt evlerinden yetişti

Acar'ın, Öksüz Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğu dönemde, terör örgütünün evlerinde birlikte yetiştikleri, eğitim alma bahanesiyle uzun süre ABD'de kaldıkları tespit edildi. Acar'ın ayrıca, tutuklananlar arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi imamı Prof. Dr. Turan Batar'la ve bazı zanlılarla da yine Bank Asya aracılığıyla para trafiğinin olduğu belirlendi.

Pensilvanya'ya adam taşımış

İsmail Acar'ın, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gelmeden önce, ABD'de Bard College'da öğretim görevlisi, UCLA'da araştırmacı, Chicago Lutheran İlahiyat Fakültesi'nde Hıristiyan-Müslüman ilişkileriyle ilgili ziyaretçi araştırmacı olarak çalıştığı. Harvard Hukuk Fakültesi İslam Hukuk Araştırmaları Programı'nda da ceza hukuku eğitimi aldığı öğrenildi. Acar'ın Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi'nde görev yaparken de birçok kez ABD'ye gittiği, çok sayıda kişiyi de terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in yanına götürdüğü iddialar arasında yer aldı.

tabela reklam


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV