banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Barzani'nin istihbarat teşkilatı Türk ajan arıyor

Mesut Barzani’ye bağlı "Parastin" adlı istihbarat teşkilatının, Türk ajan bulmak için faaliyet gösterdiği belirlendi.

14 Mart 2013 Perşembe 14:19
Barzani'nin istihbarat teşkilatı Türk ajan arıyor
banner311
Barzani'nin istihbarat teşkilatı Türk ajan arıyor
Mesut Barzani’ye bağlı "Parastin" adlı istihbarat teşkilatının, Türk ajan bulmak için faaliyet gösterdiği belirlendi.

Kuzey Irak bölgesel yönetimi lideri Mesut Barzani’nin kendisine bağlı ‘’Parastin’’ adlı  istihbarat teşkilatı için, Türk ajan angaje etmeye çalıştığı belirledi. Parastin elemanlarının bu amaçla Şırnak bölgesinde faaliyet gösterdiği bilgisi alındı.

Uludere’de 34 kişinin savaş uçaklarınca bombalanarak öldürülmesi olayını inceleyen TBMM İnsan Hakları alt komisyonu raporunda, istihbarat notları da bulunuyor. Komisyon üyesi CHP’li Levent Gök’ün, muhalefet şerhinde de yer alan istihbarat notlarına göre, Barzani’nin ajan bulmak için Türkiye’de faaliyete geçtiği vurgulanıyor ve şöyle deniliyor:

‘’Genelkurmay Başkanlığına 18 Kasım 2011’de gönderilen istihbarat belgesiyle;  Mesut Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi istibarat teşkilatı Parastin örgütünü yeniden aktif hale getirmek maksadıyla, Ortabağ köyüne istihbarat elemanı gönderildiği, bu şahsın Ortabağ köyünde bir hafta kaldığı, muhtelif şahıslarla görüştüğü, özellikle sınırı kaçak yollardan geçerek Irak kuzey bölgesine gelebilecek ve kendileriyle birebir irtibat kuracak şahısları aradıkları bilgileri gelmiştir.’’

ÜÇ İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ

Irak’da hem Barzani hem de Talabani’ye bağlı iki istihbarat teşkilatı bulunuyor. Mesut Barzani’ye bağlı olan ve ‘’Parastin’’ adlı teşkilatın merkezi Selahattin’de, Celal Talabani’ye bağlı ‘’Zenyari’’ adlı istihbarat teşkilatı ise Süleymaniye’de bulunuyor.

İki istihbarat örgütü de ayrı faaliyet yürütüyor. Parastin’in başında Barzani’nin oğlu Mesrur Barzani, Zenyari’nin başında ise Khasrow Gul Mohammed yer alıyor. Irak’da ayrıca, ‘’Cihaz El Muhaberat El Vataniyye’’ adlı  devletin istihbarat servisi de var.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV