banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Başbakan'ın korumaları karakol bastı

Trabzon’da, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yumurta atınca açığa alınan öğretmen Seçil E. E. Başbakan'ın korumalarından şikayetçi oldu.

30 Kasım 2013 Cumartesi 15:07
Başbakan'ın korumaları karakol bastı
banner267
Başbakan'ın korumaları karakol bastı
Trabzon’da, Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna yumurta atınca açığa alınan öğretmen Seçil E. E. Başbakan'ın korumalarından şikayetçi oldu.

Avukat Suiçmez, Başbakanlık korumalarının karakolu basarak hem müvekkiline, hem de karakol amirine hakaret ettiğini öne sürerek, öğretmen Seçil E.E.'nin korumalar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, karakol amirinin de olay sonrasında görevden alındığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük Trabzon gezisi için 23 Kasım cuma akşamı kente geldi. Havalimanından konaklayacağı otele giden Başbakan Erdoğan’ın konvoyu Cumhuriyet Caddesi’nden geçerken, koruma araçlarından birinin ön kısmına yumurta isabet etti. Bu yumurtayı bir binanın üçüncü katından attığı iddiasıyla Trabzon Bedri Rahmi Eyüboğlu Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Seçil E.E., gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan’a yönelik hakaret içeren ifadelerde bulunduğu ve yumurta attığı suçlamasıyla ifadesi alınan ve adliyeye sevk edilen öğretmen Seçil E.E., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hakkında adli işlemin yanı sıra idari soruşturma da başlatılan öğretmen Seçil E.E. açığa alındı.

'SEÇİL ÖĞRETMEN CAMA ÇIKTIĞI İÇİN GÖZALTINA ALINDI'

Konuyla ilgili olarak Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci ile öğretmen Seçil E.E.'nin avukatı Sibel Suiçmez bugün basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Başkan İkinci, Seçil öğretmenin, Başbakanın konvoyu geçtiği sırada cama çıktığı için gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

"Seçil öğretmenimiz asılsız ve mesnetsiz bir şekilde sayın Başbakan'a yumurta atmak iddiasıyla görevinden açığa alınmış, hakkında yargı süreci başlatılmıştır. Toplum vicdanı ağır yara almış, adalete olan güven zedelenmiştir. Sayın Başbakan'ın tabiri ile velev ki kendisi bir yurttaşımız tarafından yumurta atılmak suretiyle protesto edilmiş olsun. Dünyanın bütün demokratik ülkelerinde protesto demokratik bir haktır. Pazartesi günü açığa alma olayının iptali için hukuki süreci başlatacağız. Seçil öğretmenimiz sahipsiz değil."

'KORUMALAR KARAKOLU BASTI' İDDİASI

Seçil öğretmenin avukatı Sibel Suiçmez ise olay sonrasında Çarşı Polis Merkezi'nde bulunan müvekkiline karakolu basan Başbakanlık korumalarının hakaret ettiğini ileri sürdü ve şuhları söyledi:

"Seçil öğretmen, isnat edilen hiçbir suçu işlememiştir. Seçil öğretmene karşı Başbakan'ın korumaları hakaret ve tehdit suçları işlemiştir. Burada bir yargısız infaz yapılmak istenmektedir. Müvekkilim, emniyete gittiğinde kendisine normal bir vatandaşa yapılması gereken muamele yapılmış. Ancak Başbakanlık korumaları tarafından karakol basılmış, Emniyet Amiri hakarete maruz kalmış, devamında da müvekkilimin ifadesinde de geçtiği gibi, 'Başbakanımıza ettiğin küfürler aynen sana gi...n' şeklinde hakarette bulunulmuştur. Burada vahim olan da ne yazık ki orada sadece görevini yapmakta olan, karakol amirinin görevinden alınıp başka bir göreve verilmiş olmasıdır."

KORUMALAR HAKKINDA ŞİKAYET

Avukat Sibel Suiçmez, Seçil öğretmenin korumalar hakkında şikayette bulunduğunu da belirterek, "Karakol amiri şikayette bulundu mu bilmiyoruz. Seçil öğretmen sabaha kadar nezarette tutuldu. Ama müvekkilimin özellikle karakola baskın yapan Başbakanlık korumalarından şikayetçi olması nedeniyle nezaret süresi uzamıştır. Müvekkilim direterek korumaların kendisine yaptığı hakaretleri ifadesine yazdırmıştır" dedi.

KARAKOL AMİRİ GÖREVDEN ALINDI

Bu arada olaydan sonra Çarşı Karakolu'nun amiri Celal Yavuzay görevden alınarak Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevlendirildi, yerine de Güvenlik Şube'den Fuat Birkan getirildi.

Bazı yerel internet sitelerinde karakolu basan korumalar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni ve yakın koruması Ali Erdoğan'ın da bulunduğu ileri sürüldü.(Cumhuriyet)

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV