banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Cemaat imamlarının telefonunda “kadrolaşmaya devam” mesajları çıktı

İstanbul Polisi; 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında, ‘Skype’ görümlü farklı bir program üzerinden görüşme yapan FETÖ’nün cemaat evi imamlarına yönelik operasyon düzenledi.

09 Ağustos 2016 Salı 18:36
Cemaat imamlarının telefonunda “kadrolaşmaya devam” mesajları çıktı
banner321
Cemaat imamlarının telefonunda “kadrolaşmaya devam” mesajları çıktı
İstanbul Polisi; 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında, ‘Skype’ görümlü farklı bir program üzerinden görüşme yapan FETÖ’nün cemaat evi imamlarına yönelik operasyon düzenledi. Baskınlarda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yazışmalarında, örgüt üyelerinin motive edilmeye çalışıldığ belirlenirken, "Cemaatle ilgilendirilmemiş isimleri devlet kurumlarına yerleştirin” mesajları ele geçirildi.

Audi Servisi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik soruşturma yürüten İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önemli bir operasyona imza attı. Polisi harekete geçiren bilgi, bir kişinin “Fetullahçıların evini boşaltıyorlar, bazı evrakları çöpe atıyorlar”  ihbarıyla başladı. Olayla ilgili araştırma yapan polis, FETÖ'nun Kadıköy’deki bir ev imamını gözaltına aldı.

‘SKYPE’ GÖRÜNÜMLÜ PROGRAM

Şüphelinin üzerinde çıkan bir telefonda, Skype logolu program üzerinden örgüt içi yapılan yazışmalar bulundu. Yazışmalarla ilgili, inceleme yapan uzmanlar; programın Skype görünümü altında, özel yazılımlı farklı bir sistemle çalıştığı belirledi. İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, savcılık talimatıyla, diğer örgüt üyelerine ulaşmak için bir plan yaptı. Gözaltına alınan şüphelinin telefonlardan diğer FETÖ imamlarına mesaj atıldı. Tek tek adresler verilerek görüşmeler ayarlandı. Bu yöntemle 6  şüpheli daha gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden, G.Ö.,G.K., M.Ö. ve Ş.D. tutuklandı.
feto-operasyonlari-ic
ALTI ADRES

Polisin yaptığı araştırmada FETÖ'nün Kadıköy yapılanmasına ait 5 örgüt evi ve 1 depo belirlendi. Bu evlerde ve sepoda yapılan aramalarda Fetullahçı Terör Örgütü elebaşına ait çok sayıda kitap ele geçirildi. Evlerde bulunan dijital malzemeler ve şüphelilerin telefonlarında ise ilginç bilgilere ulaşıldı.

DEVLETE SIZMA GAYRETİ

Şüphelilerin cep telefonlarını inceleyen polis, FETÖ üyelerinin devlet içerisinde kadrolaşmaya devam etmeyi planladığını belirledi. Örgüt imamlarının attığı bir mesajda “Cemaat ile ilişkilendirilmemiş arkadaşlarımızı belirleyelim. Boşalan kadrolara memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış olan kişiler üzerinden, elemanlar için çalışmaya devam edelim” mesajları dikkat çekti.

REFERANS TALEBİ

İş başvuruları için müracaat formu hazırlayan örgüt imamlarının, belirlenen kişilerle ilgili, TC numarası ve özlük bilgisi istedikleri de ortaya çıktı. Mesajlardaki önemli bir ayrıntı ise,” Deşifre olmayan yetkililerden ve siyasilerden referans bulun” talimatı olarak dikkat çekiyor.

 
BELGELERE İHTİYAÇ VAR

Şüphelilerin mesajlarında yer alan “Abiler, AB ve ABD’deki ağabeylerimiz, lobi faaliyetleri yapıyor. Fetullah  Gülen Hocamız gündemden düşmüyor” yazışmalarla örgütün motive edilmeye çalışıldığı tespit edildi. İmamların “Yurt dışındaki abilerin, belge ve bilgilere ihtiyaçları var. Elimizdeki bilgi ve belgeleri onlara ulaştıralım” diye attıkları mesajlarda dikkat çekiyor.


HÜCRE YAPILANMASI

Araştırmalarda ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Gözaltına alınan FETÖ imamlarının birbirlerinin tanımadıkları tespit edildi. Şüphelilerin örgüt içerisinde sadece bir yada 2 üst yapıyı tanıdıkları belirlendi. Örgüt üyelerinin kod adı kullanarak deşifre olmamaya çalıştıkları da tespit edildi. Mesajlarda “isimler, grup isimleri, katagori isimleri gerçek olmamalı kısaltma olmalı…” talimatı da dikkat çekti. Yazışmalarda, kara propaganda yapılması talimatı verildiği de ortaya çıktı.
BELGELERİ TEMİZLEYİN

Mesajlardan edinilen bilgilerde, evlerdeki, kişi listeleri ve örgüt kitaplarının yok edilmesi talimatı veriliyor. Yakalanan kişilerin aileleriyle kaldıkları  evlerinde arama yapılacağı düşünülerek, evlerdeki dokümanların temizlenmesi isteniyor. Mesajlarda, “ Örnek hadise: Bir yerde polisin aradığı evde, hususi yerlerin başvuru kılavuzu dokümanları çıkmış. Bundan ötürü hususi elemanlarımızla ilgili kaldığımız hizmet evlerinde, başvuru kılavuzu ve hususi başvuru belgesi olmamalı” yazılı olduğu görülüyor.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV