banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Darbe girişiminden sonraki endişenin nedeni suikast timinin elindeki liste

Darbe girişimin ardından bugün gerçekleşecek MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında alınacak karar merakla bekleniyor.

21 Temmuz 2016 Perşembe 02:52
Darbe girişiminden sonraki endişenin nedeni suikast timinin elindeki liste
banner304
Darbe girişiminden sonraki endişenin nedeni suikast timinin elindeki liste
Darbe girişimin ardından bugün gerçekleşecek MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarında alınacak karar merakla bekleniyor.

Hükümetin bugün yapılacak MGK toplantısından sonra açıklanması beklenen güvenlik önlemlerinde, halen kaçak durumda olan Hava Kuvvetleri Muharebe Arama Kurtarma Timi (MAK) ile Sualtı Taarruz ve Savunma Timi (SAT) komandolarının suikast ihtimalinin etkili olduğu öne sürüldü. Timin elinde 250 kişilik suikast listesi olduğu iddia ediliyor.

‘KAYDADEĞER SAYI’

Hürriyet'teki detaylara göre;
Hükümet kaynaklarının ifadesiyle “kaydadeğer sayıda” SAT ve MAK komandosu kaçak durumunda. Özel olarak yetiştirilen, her doğa ve hava koşuluna dayanaklı bu timlerin ormanlık alanlarda olabileceği bilgisi paylaşılıyor. Darbeci komutanların, devletin karar vericileri başta olmak üzere bazı isimlere suikast düzenleyebileceği ve bu kişilerin elinde 250 kişilik liste olduğu öne sürüldü. CNNTürk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, firari Özel Kuvvet mensubu personel sayısının 10-15 kişi civarında olduğunu söyledi.

GÖRÜŞMEYE DE SINIR

Bu kişilere bilgi aktarma, koruma ve yardım etme olasılığı olanlarla ilgili de uyarılar yapıldığı belirtildi. Özellikle karargâhta ve komutanlıklarda, emniyette, özel harekâtta,MİT’te darbecilerle işbirliği yapan isimlerin ayıklanarak olası saldırılara karşı önlemler alınmaya çalışıldığı ifade ediliyor. Bu kapsamda devlet kademesinde üst düzey yöneticilerin koruma sayısı arttırılırken, seyahatler ve görüşmelere de sınırlama getirildi. Kurumlarda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Başta Meclis olmak üzere binaların giriş çıkışlarına bariyer yerleştirildi.



    Özel yetkili darbe mahkemeleri önerildi

    Bakanlar Kurulu, darbe girişiminin ardından ilk toplantısında önemli kararlar aldı. ‘Özel yetkili darbe mahkemeleri’ kurulmasının ele alındığı toplantıda darbecilerin 3 metrekarelik hücrelerde, diğer mahkûmların haklarına sahip olmadan cezalandırılması görüşü ağırlık kazandı.

    15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından ilk Bakanlar Kurulu toplantısı dün yapıldı. Toplantıda, bugün yapılacak kritik Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ele alındıktan sora kesinleştirilecek bir dizi önemli konu ele alındı. Bu kararların bir kısmı,TBMM’de çıkartılacak acil yasalarla hayata geçirilirken, bir kısmı hükümet kararı olarak uygulamaya konulacak.

    ‘SAVAŞ HUKUKU ESAS’

    Darbe girişiminin bundan sonraki süreci, güvenlik önlemleri, yargılama usulleri gibi çok önemli başlıkların ele alındığı Bakanlar Kurulu toplantısında, “Şu anda savaş koşulları hüküm sürüyor, dolayısıyla savaş hukuku esas olmalı” diyen bakanlar da oldu. Darbecilerin yargılanması için özel yetkili mahkemeler kurulması gündeme geldi. Bu mahkemelere özel binalar ve yerler tahsis edilecek, özel yetkili savcı ve hâkimler görev alacak. Bu mahkemeleri ‘savaş-darbe mahkemeleri’ olarak nitelendirenler de oldu. Bu mahkemelerin, yargılama sonrası lağvedilmesine ilişkin hükümlerin de hazırlanacak yasal düzenlemeye konulması ele alındı.

    İDAM YERİNE ÖZEL HÜCRE

    Toplantıda, bir süreden beri kamuoyunda tartışılan idam cezasının yeniden getirilmesi konusunda da görüşler dile getirildi. Bakanların büyük bölümü, idam cezasının uluslararası anlaşmalar ve ilişkiler açısından doğuracağı sonuçları, çıkartılacak yasanın geriye doğru yürüme güçlüğünü dile getirdiler. İdam cezasına ilişkin düzenleme konusunda karar alınmazken, darbecilerin özel olarak oluşturulacak hücrelerde ömür boyu hapis yatmasının daha büyük ceza olacağı yorumunu yapanlar da oldu. Darbecilerin 3 metrekarelik hücrelerde, yalnız ve diğer mahkûmların sahip olduğu hiçbir hakkı kullanamadan cezalandırılmasının daha doğru olduğu görüşü dile getirildi. Toplantıda darbeciler için özel hapishane inşa edilmesini önerenler de oldu.

    GENELKURMAY ŞEHİR DIŞINA

    Bakanlar Kurulu’nda ele alınan diğer önemli başlık ise Ankara’nın merkezinde kalan Genelkurmay ile kuvvet komutanlıklarının merkezlerinin şehir dışına taşınması oldu. Bu tür olaylarda, bu komutanlıkların şehir merkezinde olmasının sivil halk için ciddi tehdit oluşturduğu, bu binaların korunmasıyla ilgili de gerekli önlemlerin alınamadığı ifade edildi.

    Toplantıda, askeri kurumlar ve askeri okullarla ilgili olarak radikal kararlar alınması konuşuldu. Halen bu okulda eğitim gören öğrencilerin Fethullah Gülen Cemaati’yle olan bağının ortaya çıkartılması gibi bir dizi kararlar da uygulamaya konulacak. (Hürriyet)

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV