banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

FETÖ'nün 'Ege kasası' çöktü

İzmir'deki operasyonda ele geçirilen arşivlere göre, İzmir'de toplanan 250 milyon lira darbe girişimi öncesi FETÖ'ye gitti. Operasyonlarla birlikte 'İzmir musluğu' da kesildi.

03 Ocak 2016 Pazar 08:36
FETÖ'nün 'Ege kasası' çöktü
banner291
FETÖ'nün 'Ege kasası' çöktü

İzmir'deki operasyonda ele geçirilen arşivlere göre, İzmir'de toplanan 250 milyon lira darbe girişimi öncesi FETÖ'ye gitti. Operasyonlarla birlikte 'İzmir musluğu' da kesildi.

İzmir'deki FETÖ operasyonunda ele geçirilen arşiv, "Himmet" soygununun tüm detaylarını ortaya çıktı. Yapılan incelemede, darbe girişimlerinden önce sadece İzmir ve ilçelerinden, Milli Piyango'nun Yılbaşı Büyük ikramiyesinin yaklaşık 5 katı, yani 250 milyon TL himmet toplandığı, Konak ve Karabağlar'ın ilk iki sırada yar aldığı belirlendi. Örgüt, darbe girişimlerinin ardından operasyonların da başlamasıyla birlikte ise sadece 15 milyon TL toplayabildi.

15 YILLIK ARŞİV BULUNDU
İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen 24 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği iki aşamalı operasyonun bu ilk ayağında, örgütün İzmir'deki kasası olduğu belirtilen muhasebeci Ömer Kaya'da gözaltına alındı. Kaya'nın evinde yapılan aramada ise örgütün 15 yıllık arşive ele geçirildi. Polis arşivi inceleyince ise örgütün, işadamlarını ve esnafı tehdit ederek, himmet, infak, burs, bağış adı altında topladığı paraların dudak uçuklatacak rakamlara ulaştığını gördü.

BÜYÜK İKRAMİYENİN 5 KATI
Operasyonda elde edilen dijital arşive göre FETÖ'nün, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri öncesinde sadece İzmir ve ilçelerinden 250 milyon TL himmet topladığı belirlendi. Bu para, tüm vatandaşların hayalini süsleyen, Milli Piyango'nun Yılbaşı Büyük ikramiyesinin yaklaşık 5 katına ulaşıyor. Arşive göre, kentin ticaret merkezi konumundaki Konak ve Karabağlar, ilk sırada yer alıyor. Örgütün sadece bu iki ilçeden 20 milyon TL topladığı tespit edildi. Arşivde toplanan paraların nerelere aktarıldığının da yer aldığı öğrenildi.

HORTUMU KESİLDİ
Polis yaptığı incelemede, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin ardından örgüte yönelik operasyonların da başlamasıyla birlikte "Himmet" bağışlarının adeta tepetakla olduğunu ve kent genelinde 15 milyon TL'ye kadar düştüğünü de belirledi. Himmetten gelen para akışının düşmesi üzerine maddi sıkıntıya düşen örgütün büyük bir darboğaza girdiği ve bu yüzden maddi değeri yüksek olan bazı gayrimenkulleri satma hazırlığı yaptığı belirtildi.

10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
Ömer Kaya'nın evinde yapılan aramada bulunan deliller ışığında geçen ay 57 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınan 41 kişiden 15'i serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 26 kişiden, aralarında Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba'nın da bulunduğu 10 kişi tutuklanmıştı. Sonradan teslim olan iki şüpheli de savcılıkta ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Evinde yapılan aramada bazı dijital verilere el konulan ve örgütün Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın ise bir süre önce yurt dışına kaçtığı ileri sürülmüştü. Operasyon kapsamında, Fetullah Gülen hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.



Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV