banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Hakim ve savcılara gözaltılar devam ediyor

Darbe kalkışması sonrası başlatılan soruşturmalar sürüyor. İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde 36 hakim ve savcı gözaltına alındı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 00:25
Hakim ve savcılara gözaltılar devam ediyor
banner312
Hakim ve savcılara gözaltılar devam ediyor
Darbe kalkışması sonrası başlatılan soruşturmalar sürüyor. İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde 36 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 132 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Hakim ve savcılara ait tespit edilen 58 adreste, 5 Cumhuriyet savcısının nezaretinde arama yapıldı.

Darbe kalkışması sonrası yurt genelinde başlatılan soruşturmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında pek çok ilde hakim ve savcılara yönelik gözaltı işlemleri devam ediyor.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Düzce genelindeki operasyonda 3'ü savcı 2'si hakim olmak üzere 5 yargı mensubu gözaltına alındı. Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

İSTANBUL İL JANDARMA KOMUTANLIĞI'NDA ARAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ve İstihbarata Şube Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, Maslak'taki İl Jandarma Komutanlığı'nda arama yaptı. Polislerin, gözaltında bulunan İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın makamında ve bazı birimlerde arama yaptıkları öğrenildi.

Bu arada, İl Jandarma Komutanlığı ve Harp Akademileri Komutanlığı'nın giriş kapıları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait hafriyat kamyonları ve yol temizleme araçlarıyla kurulan barikat devam ediyor. Harp Akademileri Komutanlığı'nın giriş kapılarında ise resmi ve sivil polis araçlarının nöbet tutması dikkat çekti.

İSTANBUL'DA DARBE GİRİŞİMİNE KATILAN 2 BİN 300 KİŞİ GÖZALTINDA

1. Ordu Hareket Başkanı Eyüp Gürler'in İstanbul'daki darbe harekatını yönettiği, İstanbul Jandarma İl Alay Komutanı Gürcan Sercan'ın Jandarma Alay Komutanlığı'ndan bilgisayar harddisklerini kaçırıp ateş ederek imha ettikleri belirlendi. Darbe girişiminde Boğaz Köprüsü'nde boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen er ile çıkan haberlerin yalan olduğu belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütecek. Başsavcılık darbe girişimiyle ilgili iki ayrı ana soruşturma başlattı. Bunlardan biri darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik yürütülen soruşturma. Diğeri ise hakim ve savcılara yönelik soruşturma. Her iki soruşturmanın da bir numaralı şüphelisi Fetullah Gülen. İstanbul'da gözaltına alınan tüm şüphelilerin işlemleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılacak.

Askerlere yönelik yürütülen soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın koordinesinde büroda görevli savcılar Hasan Yılmaz, Hikmet Pak, Can Tuncay tarafından yürütülecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu tarafından, Başsavcıvekilleri Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar, ifade işlemleri esnasında İrfan Fidan'a yardımcı olması için görevlendirildi. Askerelere yönelik soruşturma 'Darbeye teşebbüs', 'Terör örgütü üyeliği', 'Anayasal düzeni bozmak' suçlarından yürütüyor.

15 Temmuz saat 22.00 sıralarında askerlerin köprüleri kapatmasından itibaren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açarak gözaltı kararlarına başladı. Darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında toplamda 2300 kişi gözaltına alındı. Bunlardan yüzde 95'i askerlerden yüzde 5'i de sivil ve polisler oluşuyor. Savcılık gözaltındaki erlerin durumuyla ilgili olarak da "FETÖ /PDY örgütüne üye olup olmadığı konusunda detaylı inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında 31 askeri hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Bu hakim ve savcıların yarısı şu ana kadar gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında İstanbul'daki tüm MOBESE görüntüleri incelenerek askerlerin hangi birliklerden çıktıkları tespit edilmeye çalışıyor.

BAKIRKÖY ADLİYESİ'NDE 36 GÖZALTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 36 hakim ve savcı gözaltına alındı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı, Açıklama şöyle: ''HSYK tarafından açığa alınan ve haklarinda gözaltı kararı verilen Bakırköy Yargı sınırlarında bulunup, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturması yürütülen Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile idari Yargı Hakimleri hakkında arama ve gözaltı kararlarından bir kısmı uygulanarak, bir kısım kişilerin ev ve çalışma odalarında aramalar yapılmış, 36 şüpheli gözaltına alınmış. Diğerleri hakkındaki gözaltı alma işlemleri ve arama işlemleri devam etmektedir'' denildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

15 Temmuz gecesi İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde paralel yapılanma mensuplarının başlattığı darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerlerle ilgili soruşturma devam diyor. Harbiye ve Ulus'ta TRT binalarına zorla giren 110 asker gözaltına alınarak Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Aralarında üst düzey rütbeli askerlerin de bulunduğu darbecilerin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Polise ifade veren rütbeli askerlerden 35'i akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Askerlerden bazılarının yüzünün sargılı olduğu görüldü.

EMNİYET TEŞKİLATI AYAKTAYDI

Darbe girişiminin olduğu gece İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin bir terör örgütüne eş zamanlı büyük bir operasyon yapacağı, bu nedenle polis teşkilatını hazır kıta operasyon saatini beklediği öğrenildi. Darbe girişiminin başlamasıyla hazır kıta bekleyen polislerin anında askerlere müdahale ettiği ortaya çıktı.

10 GENERAL GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 2400 kişinin içerisinde şu ana kadar rütbesi belirlenen 2 tuğgeneral, 8 albay, 7 yarbay, 17 binbaşı, 52 yüzbaşı, 22 üsteğmen, 5 asteğmen, 22 üstteğmen, 16 teğmen, 45 astsubay, 78 uzman, 336 askeri öğrenci, 5 sivil, 1 emekli asker bulunuyor. Sabiha Gökçen Havaliman'nda önceki gece 8 general gözaltına alınmasıyla birlikte üst düzey rütbeli sayısı 10'a çıkmış oldu. Generallerin darbenin gerçekleşmesi durumunda sıkıyönetim döneminde etkili ve kritik görevlere atanacak isimlerin olduğu belirlendi. 8 general arasında, tümgeneraller Ş.U., İ.B.B.,F.A.,F.S., M.Ö., S.G., ve de tuğgeneraller İ.C, A.B., bulunuyor.

HARDDİSKLERİ KAÇIRIP KURŞUN SIKARAK İMHA ETMİŞ

Gözaltına alınanlar arasında eski İstanbul Jandarma İl Alay Komutanı Gürcan Sercan ve 1. Ordu Hareket Başkanı Eyüp Gürler'in olduğu öğrenildi. Gürler'in İstanbul'daki darbe harekatını yönettiği, Sercan'ın İstanbul Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki bilgisayar hardisklerini alıp kaçırarak, ateş ederek imha ettiği tespit edildi. Askeri savcıların Alay Komutanlığı'nda inceleme yaptığı öğrenildi. İncelemelerde kırık harddisklere ve 60 mermi kovanı bulundu. Ayrıca alay çevresinde yırtılmış Risale-i Nur kitapları ele geçirildi.

YUNANİSTAN'A KAÇAN ASKERLER 'HIRSIZLIK VE YAĞMA' DAN SORUŞTURMA

Dışişleri Bakanlığı'nın iadesini istediği Yunanistan'a helikopterle kaçan 8 asker hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Gece vakti kamu yararına tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık ve birden fazla kişiyle yağma' suçlarından soruşturma başlatıldı.

BOĞAZI KESİLEN ER HAKKINDAKİ HABER İÇİN GÖZALTI

Darbe girişiminde 104 askerin hayatını kaybettiği belirlenen soruşturmada, Boğaz Köprüsü'nde boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia edilen er ile çıkan haberlerin yalan olduğu belirlendi. Haberi yapan Sözcü gazetesi muhabirinin gözaltına alındığı, ifadesi alındıktan sonra serbest kaldığı öğrenildi. Muhabir hakkındaki soruşturma başlatıldı.

HAKİM VE SAVCILARIN EVLERİ ARANACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılğı HSYK tarafından görevden uzaklaştırılan İstanbul Adalet Sarayı ve Gasiosmanpaşa Adliye'nde görevli 132 hakim-savcı hakkında 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltı kararı çıkardı. Bu soruşturma Başsavcıvekilleri Önder Yaman, Mehmet Akif Ekinci ve Levent Çağıl yürütüyor. Hakim ve savcıların evlerinin aranması içinde kara çıkarıldığı öğrenildi.

3 AYDIR ARANAN EMNİYET MÜDÜRÜ DARBE GİRİŞİMİNDE YAKALANDI

Gözaltına alınan isimlerden bir tanesi de daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yasadışı dinlemeden yakalama kararı bulunan firari Ankara İstihbarat'tan Sorumlu Şube Müdür Yardımcısı Hami Güney'in İzmir'de yakalandığı öğrenildi. Güney, tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

ASKERİ BİRLİKTE Mİ SAKLANIYORLAR

Paralel yapı soruşturmasından gözaltına alınarak serbest bırakılan geçtiğimiz gün gözaltına alınan eski İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın da işlemleri emniyette devam ediyor. Paralel yapı soruşturmaları kapsamında aranan polislerin askeri birlikler içerisinde saklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.

KONYA'DA 44 HAKİM VE SAVCIYA GÖZALTI KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları iddiasıyla 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen 15 Temmuz günü bir kısım askerin darbe girişimine yönelik eylemlerinin ardından 'Yasama Organını Engellemeye Teşebbüs, Anayasayı İhlal, Hükümete Karşı İsyan ve Türkiye Cumhuriyetine Silahlı İsyan' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen Konya adliyesinde görevli 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde halen arama çalışmaların devam ettiği belirtildi.

ZONGULDAK'TA 6 SAVCI VE 7 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

Zonguldak'ta polis, darbe girişimiyle ilgili 9 savcı ve 8 hakimi gözaltına aldı. Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Zonguldak'ta görev yapan bazı hakim ve savcılar hakkında gözaltı kararı alındı. Gece saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 9 savcı ve 8 hakim, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hakim Kemal Karanfil, hastane girişinde görüntü alan gazetecilere dönerek "Allah var gam yok. Zalimler için yaşasın cehennem" dedi. Gözaltına alınanlar, ardından emniyete götürüldü.

ÇANAKKALE'DE 13 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Çanakkale'de, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 13 hakim ve savcı gözaltına alındı. Ankara ve İstanbul'da bir grup askerin kalkışması sonucu haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde çalışma başlattı. İl genelinde 7 hakim ve 6 savcı gözaltına alındı, 2 savcı ve hakimin ise arandığı bildirildi.

İNEGÖL'DE 1 HAKİM VE 2 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişiminin ardından Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde HSYK tarafından açığa alınan 1 hakim ve 2 savcı gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı soruşturması kapsamında, İnegöl’de görevli Hakim Eda G. ile Savcılar Muhammet Salih G. ve Serkan A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar İnegöl Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İnegöl Adliyesine getirildiler. (DHA)

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.Alınan bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Kırklareli merkez ve ilçe adliyelerinde görevli 8 hakim ve savcı için işlem başlatıldı.Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, 5 hakim ile 3 savcı Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.Gözaltına alınan hakim ve savcılar Kırklareli Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. (AA)

ANTALYA

Antalya ve ilçelerinde darbe girişimi soruşturması kapsamında 37 hakim ve savcı gözaltına alındı. Darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri Antalya ve ilçe adliyelerinde görevli 37 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Öte yandan, Alanya Adliyesinden ise hakimler Halil Tarkan, Hasan Çamlıbel, Esma Aksoy, Derya Zorlu, Emrullah Şekerci, Ali Girgin, eşi Mücella Girgin, Kerim Kuru ve Sinan Kart ile savcılar Ali Zorlu, İsmail Demir, Hüseyin Aksoy ve Hamza Özbey hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar TEM Şube Müdürlüğüne getiriliyor. (İHA)

VAN

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Van'da 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Van'da 29'u adli, 16'sı idari ve 8'i bağlı ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheliler ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. (AA)

MERSİN

Mersin'de darbe girişimiyle ilgili haklarında gözaltı kararı verilen 74 hakim ve savcı ile ilgili başlatılan operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.  Edinilen bilgiye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Mersin il merkezinde 58, Tarsus ve Silifke ilçelerinde 8'er olmak üzere toplam 74 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Alınan karar doğrultusunda Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve KOM Şube Müdürlüklerince operasyon başlatıldı. Adliye lojmanları ve belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar 30 hakim ve savcı gözaltına alınırken, şüphelilerin evlerinde arama yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, hastanedeki doktor kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüler. (İHA)

İZMİR

İzmir'de, darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı son gözlaltılarla birlikte 79'a yükseldi. Gözaltına alınana askerler sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheli askerlerden Narlıdere İstihkam Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saydam'ın elleri demir kelepçe ile kelepçelendiği, rütbelerinin ise söküldüğü görüldü. Operasyonların devam ettiği ve ilerleyen saatlerde gözaltı sayılarının artabileceği bildirildi.

ADANA

Adana'da acığa alınan 70 hakim ve savcıdan 27'si yakalandı. Karaman'da darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 2 savcı ve 3 hakimden, 1 savcı ile 2 hakim yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'Türkiye genelinde hükümeti devirmeye, Anayasal cebren ilgaya teşebbüs etmek' suçundan Fetullahçı terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dün gece Karaman'da hakim ve savcılara yönelik operasyon düzenlendi. Ermenek Cumhuriyet Savcısı Dilek Bozlan Keleşoğlu eşi Ermenek Asliye Hukuk Hakimi Arif Keleşoğlu, Karaman Adliyesi 5'inci Asliye Ceza Hakimleri Ömer Faruk Özatay, Özlem Ercan, Karaman Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yurtkulu operasyon kapsamında gözaltına alındı. Gözaltına alınanların hakimler Ömer Faruk Özatay, Özlem Ercan ve savcı Oğuz Yurtkulu, yapılan sorgulamanın ardından bugün Karaman adliyesine sevk edildi. (DHA)

ELAZIĞ

Darbe girişimiyle ilgili Elazığ'da başlatılan soruşturma kapsamında hakim ve savcılardan oluşan 24 kişi gözaltına alındı.
Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Elazığ'da 24 hakim ve savcının gözaltına alınması için çalışma başlatıldı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele ekiplerince hakim vesavcılar adreslerinde gözaltına alındı. Bazı hakim ve savcıların evlerinin kapıları ise çilingir yardımıyla açıldı. Evdeki aramalarda çok sayıda döküman ele geçirildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, sağlık kontrolünün ardından emniyette götürüldü. (İHA)

BATMAN

Batman'da Fethullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı oldukları iddia edilen 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Batman Adliyesinde görevli 15 hakim ve savcıhakkında gözaltı kararı verildi. Polis ekipleri, hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanlarına giderek hakim ve savcılardan oluşan 8 kişiyi gözaltına aldı. 7 hakim ve savcıadreslerinde bulunamazken, gözaltına alınanların bilgisayar ve hard disklerine el kondu. Gözaltına alınan 8 hakim ve savcının emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İHA)

AKSARAY

Aksaray'da FETÖ Terör Örgütü'ne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla hakim ve savcılardan oluşan 18 kişiye yönelik gece yarısı operasyon düzenlendi. 18 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, 18 kişiden 6'sını Aksaray'da, 1 kişiyi Kastamonu'da yakalanarak gözaltına aldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 11 kişinin ise aranmalarına devam ediliyor. Savcı ve hakimlerin ev ve adreslerinde polis ekiplerince arama yapılırken, adliyedeki odalarında da arama yapılarak bilgisayar hard disklerine el konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İHA)

EDİRNE

Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları gerekçesiyle 34 savcı ve hakim gözaltına alındı.
HSYK 2'nci Dairesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak FETÖ üyesi hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüşmüş, adli yargıda 2 bin 204 hakim ve savcıyı açığa almıştı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, Edirne merkez ve ilçelerinde görev yapan ve hakkında açığa alma kararı verilen 34 savcı ve hakimin evlerinde ve adliyedeki odalarında aramalar yapıldı. Aramaların ardından gözaltına alınan savcı ve hakimler, geniş güvenlik önlemleri altında Edirne Adliye Sarayı'na getirildi. (İHA)

BARTIN

Bartın'da 1 hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısı darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 2 hakim ve 1 savcının yakalanması için operasyon yaptı. Bartın'da 1 cumhuriyet savcısı ile 1 hakimsoruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Hakkında yakalama kararı bulunan diğer hakim için arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (İHA)

ÇORUM

Çorum'da 6 hakim ve 7 savcı darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü FETÖ'nün darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince çalışma başlatıldı. Kentte görev yapan 6 hakim ve 7 savcı gözaltına alındı.Gözaltına alınan hakim ve savcılar Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünden ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

MANİSA

Manisa adliyesinde görev yapan 2 hakim ve 4 savcı darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla açığa alındı.
15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde gerçekleşen askeri darbe girişiminin ardından toplanan HSYK 2. Dairesi tarafından Manisa adliyesinde görev yapan 2 hakim ve 4 savcı olmak üzere 6 yargı mensubunun açığa alındığı öğrenildi. Açığa alınanlar arasında hakimlerden Yavuz Aydın ve Hasan Mazıbaş ile savcılardan Akın Çakın, Metin Etil, Mustafa Celal Ertürk ve Mehmet Kaya yer alıyor. (İHA)

Manisa'nın Soma, Akhisar ile Gördes İlçelerinde ise darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla 3 hakim ve 2 savcı tutuklandı. Manisa'da darbe girişimine karıştığı iddiasıyla hakim ve savcıların gözaltına alınma işlemi devam ediyor. Akhisar İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı Yıldıray Turay ile eşi hakim Burçin Turay, Soma İlçesi'nde hakim Serhat Boran, Gördes İlçesi'nde hakim Zekeriya Göremez ile eşi Cumhuriyet Savcısı Halime Göremez darbe girişimine karıştıkları iddiasıyla tutuklandı. (DHA)

KOCAELİ

Darbe girişimi sonrası Kocaeli'nin İzmit ve Gebze ilçelerinde 48 hakim ve savcı gözaltına alındı.
Darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bütün illere gönderilen yazı kapsamında 2 bin 765 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Karar kapsamında Kocaeli'nin İzmit ve Gebze ilçelerinden toplam 48 hakim ve savcı için de gözaltı kararı alındı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde savcı E.Ü., C.N., R.İ.B.,İ.D., M.V., M.Y., E.D., Y.N., B.İ., N.Ç. ile A.G.İ., R.K.,H.Ç., O.K., E.A., M.E., H.D., M.N.O., D.A.G., P.K., M.B., A.E.P., B.D., S.Ç., D.S. isimli hakimler olmak üzere 25 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gebze Adliyesinde ise savcı M.S.Ç., Ü.Ç., R.A., A.U., H.K., Y.Ö., S.T., İ.I., S.N., H.K., F.Ç., H.S.K. ve hakimler A.Ş., A.Ç., İ.B., R.A., H.V., M.A., M.Ö.K., F.A, S.M., Z.A., M.Y., S.Ç. olmak üzere 23 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan isimler işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

DÜZCE

Fettullaçı Terör Örgütü üyesi oldukları değerlendirilen 14 hakim ve savcının yakalanması için başlatılan operasyonda, 5 hakim ve savcı gözaltına alındı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Düzce genelindeki operasyonda 3'ü savcı 2'si hakim olmak üzere 5 yargı mensubu gözaltına alındı. Ergenekon davasının savcılarından Osman Şanal da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Evlerinde arama kararı çıkartılan ve haklarında gözaltı kararı bulunan diğer hakim ve savcıların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

GAZİANTEP

Gaziantep'te 36 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Darbeye teşebbüs suçuna iştirak edenler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "anayasayı ihlal", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlarda 11'i savcı, 25'i hakim olmak üzere 36 yargı mensubu gözaltına alınmıştır." (AA)

ORDU

Ordu'da 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Ordu'da 15 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verildi. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Şüpheliler, Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Öte yandan, operasyonların devam ettiği, 8 savcı ve hakimin aranmasına ise devam edildiği öğrenildi. (AA)

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş il merkezinde 9 ve ilçelerde 9 hakim savcı gözaltına alındı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 18 kişi, Necip Fazıl Şehir Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

GİRESUN

Giresun'da 2 polis ile 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. Darbe girişimi soruşturması nedeniyle Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Komiser Yardımcıları Mehmet Talu ve Kerim Mutlu gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında HSYK tarafından açığa alınan 10 hakim ve savcıdan 7'si de gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Bu arada, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda da arama yapıldığı ancak herhangi bir işlem yapılmadığı ve gözaltı olmadığı öğrenildi. (DHA)

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı. Siverek Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde darbe girişimine yönelik soruşturmada gözaltına alınan Yarbay Hakan Aslan'ın hakim ve savcılar gözaltına alındı. Gözaltına alınan savcı ve hakimlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmasına başlandı.

SAKARYA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı haklarında gözaltı kararı çıkarılan toplam 15 yargı mensubu gözaltına alındı. Polis ekipleri gece saatlerinde hakim ve savcıların evlerinde geniş çaplı arama yaptıkları öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürülürken, Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. (İHA)

BUDUR

Burdur'da 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Burdur merkez ve Gölhisar ilçesinde görevli 4 savcı ve 3 hakim gözaltına alındı. 1 hakim ise Tunceli'de yakalandı. Zanlıların emniyetteki sorguları devam ediyor. (DHA)

SAMSUN

Samsun'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişiminde askerlerle bağlantısı bulunduğu iddiasıyla 30 hakim ve savcı gözaltına alındı. Vali Şahin, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun ilimizde FETÖ destekçisi 30 hakim ve savcı Başsavcılığımız gözetiminde gözaltına alındı. Ayrıca Çorum Adliyesinde görevli bir karı koca hakim de 19 Mayıs İlçesi'nde göz altına alındı" dedi. (İHA)

TRABZON

Trabzon'da görev yapan 40'a yakın hakim ve savcıyı açığa aldı. Bu karar sonrasında başlatılan operasyonda ilk etapta 14 hakim ve 6 savcı gözaltına alınarak Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, dün gözaltına alınan Trabzon 4'üncü Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç ile darbe girişimi sırasında emrindeki polislere, askeri personele müdahale etmemeleri yönünde talimat verdiği iddia edilen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Ali Hellaç'ın emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)

DENİZLİ

Denizli'de darbe girişimi nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında 20 hakim ve savcı için gözaltı işlemleri başlatıldı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun FETÖ/PDY'nin darbe girişimi ile ilgili başlattığı soruşturmanın ardından Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı da darbe girişimi soruşturması kapsamında il merkezinde 16, ilçelerde ise 4 olmak üzere 20 hakim ve savcı hakkında gözaltı işlemlerine başladı. Savcılığın talimatı doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakim ve savcılar için gözaltı işlemlerini uyguluyor. (DHA)

MALATYA

18 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gözaltı kararı alınan diğer 13 savcı ve hakimin ise gözaltına alınmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. (CİHAN)

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Adliyesinde görevli hakim S.D., F.K., F.A., ve S.Ç. ile cumhuriyet savcıları S.Ç., ve İ.K. HSYK 2. Dairesi tarafından açığa alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan hakim ve savcıların evinde de çeşitli aramalar yapıldı. Hakim ve savcılar, Tekirdağ Adliyesine sevk edildi. (İHA)

ESKİŞEHİR

Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalarda Eskişehir'de gözaltına alınanların sayısı 20'ye çıktı. İki tümgeneral ve bir tuğgeneralin ardından Çankırı Garnizon Komutanı da Eskişehir'de gözaltına alındı. Ayrıca 15 hakim ve savcı ile bir polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan ve Emniyet'teki işlemlerinin devam ettiği kişiler arasında 15 hakim ve savcı, 3 general, bir albay ve bir polis memuru bulunuyor. (CİHAN)

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da darbe girişimi soruşturması kapsamında 13 hakim ve savcı gözaltına alındı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Afyonkarahisar'da dün 16 hakim ve savcıyı açığa almasının ardından Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 13 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Yakalama kararı doğrultusunda harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adı geçen hakim ve savcıları gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen hakim ve savcıların işlemlerinin sürdüğü belirtildi. (DHA)

BİNGÖL

Bingöl merkez ve ilçelerinde görev yapan 8 hâkim ve savcı gözaltına alındı. HSYK 2. Dairesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan ve haklarında yakalama kararı verilen 3 hâkim ve 5 savcı, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince gözaltına alındı. Hâkim ve savcıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. (CİHAN)

ADIYAMAN

Adıyaman'da 3 cumhuriyet savcısı, 1 hakim, 1 jandarma personeli ile 3 emniyet teşkilatı mensubunun gözaltında olduğu ve görevlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi. (İHA)

BALIKESİR

Darbe girişimi sonrasında Balıkesir merkez, Edremit ve Bandırma ilçelerinde 19 hakim ve savcı gözaltına alındı. Balıkesir Adliyesi'nde görevli Savcı Y.Ş., Savcı S.Ö., Hakim E.A., Savcı H.Ş., Hakim H.İ.K., Hakim M.K., Hakim B.Ş., Hakim M.D., Hakim N.A.Ö.; Bandırma Adliyesi'nde görevli Savcı V.Ö., Hakim E.D., Savcı H.Y., Hakim S.G., Hakim M.G., Savcı A.D., Savcı S.K.; Edremit Adliyesi'nde görevli Hakim E.D., Savcı H.Y., Hakim H.T., Hakim S.G., Savcı E.G., Hakim B.D. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. (CİHAN)

ERZİNCAN

Erzincan'da askeri savcı ve hakimlerden oluşan 6 kişi emniyet güçleri tarafından gözaltına alınıp sorgularının tamamlanmasının ardından Erzincan Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

TEKİRDAĞ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Çorlu 105'nci Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay S.Ü, Çorlu Askeri Mahkemesi'nde görevli 4 askeri hakim ve savcı ile Çorlu Adliyesi'nde görevli hakim L.Ü. ile Cumhuriyet savcısı H.Ö. çıkartıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. (AA)

MUĞLA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü yapılanmasına mensup olduğu değerlendirilen Muğla merkez ile Milas, Bodrum, Köyceğiz, Ortaca, Yatağan ilçesinde görevli 15 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı sonrası harekete geçildi.

Bu çerçevede, Muğla'da hakimler Raziye Demirli, Orhan Karabacak, Bodrum'da cumhuriyet savcıları Levent Kaya, Mustafa Demircan, Ömer Faruk Aydın, Yasemin Demircan, Köyceğiz'de Hakim İbrahim Karaalp, Milas'ta Hakim Barboros Hayrettin Ekici gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısı Şerif Gediz, hakimler Erhan Demir, Sadettin Kocabaş, İsmail Uğur, Ali Bayraktar, İlhami Saykın ve Hatice Avcı Bayraktar'ın yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (DHA)

ŞIRNAK

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda Şırnak Adliyesi'nde görevli 5 hakim ve savcı ile 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı gözaltına alındı Gözaltına alınanların Şırnak Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.(CİHAN)


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV