banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

IŞİD Türkiye'ye savaş ilan etti

Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısına ilişkin hazırlanan iddianamede, IŞİD’in havalimanlarını da kendisine hedef olarak seçtiğine ilişkin belgelere yer verildi.

01 Temmuz 2016 Cuma 01:01
IŞİD Türkiye'ye savaş ilan etti
banner266
IŞİD Türkiye'ye savaş ilan etti
Ankara'da 100 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısına ilişkin hazırlanan iddianamede, IŞİD’in havalimanlarını da kendisine hedef olarak seçtiğine ilişkin belgelere yer verildi. Örgütün başta Kayseri ve Malatya Havalimanlarına ilişkin bilgi ve belge topladığı belirlendi. Türkiye’nin sınır kontrollerini sıkılaştırılması üzerine örgütün “savaş ilanı” kararı aldığı ve bu kapsamda saldırılacak askeri ve sivil birimler konusunda çalışmalar yaptığı iddianamede yer aldı.

web tasarım

İddianamede, örgütün Gaziantep Emiri ile Suriye’de yaşayan Türkiye sorumlusu İlhami Balı arasındaki şifreli yazışmaların ayrıntılarına da yer verildi. Bir yazışmaya göre, Türkiye’nin sınır geçişlerini kontrol altına alması ve koalisyon uçaklarının IŞİD mevzilerini vurması üzerine örgütün Türkiye’ye savaş ilan etti. Söz konusu belgede, savaş ilan kararı şu ifadelerle anlatılıyor:

“...Lakin Türkiye bize savaş ilanı yaptı, kardeşlerimizi, bacılarımızı, yollarda yakalayıp ülkelerine gönderiyor ve açıktan savaş ilan ettiler. Biz de ilan ediyoruz dedi, vurun diyor; ben de kimi dedim? Elinizdeki hazır programı olan PKK, turistik bölge, Türk askeri askeri hiç fark etmez diyor, kardeşim kaç tane istişhadi istersen adam gönderecek. Müminlerin kalplerine su serp kardeşim, gerek PKK gerek Türkiye, gerek turistik bölgeleri vur ki biz de biraz sevinelim...”

IŞİD Türkiye'ye savaş ilan etti

HEDEF HER YER

Yunusu Durmaz’ın bilgisayarında ele geçirilen dijital belgelere göre, örgütün “savaş ilan etmesinin” ardından Türkiye’nin batısından doğusuna güneyinden kuzeyine varan illerdeki emniyet müdürlükleri, jandarma komutanlıkları, özel harekat taburları, hudut, garnizon, hava radar, tugay ve tabur komutanlıkları hakkında çalışma yapıldığı anlaşıldı. Belgelerde, askerlik şubeleri, barajlar, kiliseler, konsolosluklar, lions ve rotary kulüpleri, Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Bektaşi Dernek ve Vakıfları, Pir Sultan Abdal Derneği, Cem Kültür Evleri’nin iletişim bilgileri, adres ve yöneticilerinin isimleri de bulundu. Terör örgütün hedef olarak seçtiği ve üzerinde çalışma yaptığı bazı askeri birimleri şöyle:

HAVALİMANLARI DA HEDEFLER ARASINDA

Belgelerden IŞİD’in, askeri rütbeleri incelediği re anlaşıldı. Belgeler arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde bulunan rütbeler, forslar ve flamalar, askeri birliklerin terimleri, birliklerin kaçar kişiden kurulabileceği yönündeki bilgiler ele geçirildi. Yunus Durmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgelerde, havalimanlarının da hedefte olduğu anlaşıldı. ‘Hava yolu.docx’ isimli belge içinde, Kayseri’de bulunan havalimanına ait bilgiler, havalimanına seferi bulunan hava yolu şirketlerinin isimleri, havalimanında bulunan emniyet birimlerinin isimleri bulundu. “Ağın ve Diğer İlçeler.docx” isimli Word belgesi içinde, Malatya Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü, Emniyet[1621].docx isimli Word belgesi içinde ise Gap Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne ilişkin bilgiler ele geçirildi.

SİYANÜRLÜ SU PLANI

İddianamede yer verilen “Yapılacaklar.docx” isimli belgeden, IŞİD’in kilosu bin 500 liraya siyanür bulduğu, siyanürü şırınga ile küçük su şişelerine içine basıp YPG’ye yardım adı altında gönderme planı yaptığı tespit edildi. Belgede, “Siyanür bulundu. Kilosu 1500 ile 3000 arası. 20 bin dolar gönderilirse bu ihtiyaçları karşılar. Küçük suların içine şırınga ile basılıp yardım adı altında YPG’ye gönderilmesi” ifadeleri yer aldı.

banner234


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV