banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Kritik davaların hakim ve savcılarına şok

Kritik davaların hakim ve savcılarının koruma sayısı azaltıldı ya da statüleri değişti

10 Haziran 2014 Salı 21:53
Kritik davaların hakim ve savcılarına şok
banner321
Kritik davaların hakim ve savcılarına şok
Kritik davaların hakim ve savcılarının koruma sayısı azaltıldı ya da statüleri değişti
backlink yazılım

İstanbul,  aralarında  Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalara bakan mahkemelerin başkan, hakim ve savcılarının da aralarında bulunduğu bazı hakim ve savcıların koruma sayılarında değişikliğe gidildi. Bazılarının 2 olan koruma sayısı 1'e düşürüldü, bazılarının 2 koruması da geri çağrıldı. İki koruması da alınanların koruma durumu 'çağrılı korumaya' çevrildi. Araç tahsis edilenlerin araçları da geri alındı.

KARAR BUGÜN TEBLİĞ EDİLDİ

Bugün polis tarafından hakim ve
savcılara tebliğ edilen yazılarda, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında koruma tahsil edilen hakim ve savcıların koruma durumunun, 29 Nisan 2014 tarihinde Koruma Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında yeniden ele alındığı belirtildi.

Hakim ve savcılara bugün tebliğ edilen yazılarda, 29 Nisan tarihli bu değişikliğe Bakanlık tarafından 17 Mayıs tarihinde 'olur' verildiği kaydedildi. Bakanlığın olur verdiği değişiklik üzerine bugün harekete geçen İstanbul Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü, koruma durumu değişen hakim ve savcılara tebligat yaparak yeni koruma durumlarını bildirdi.

'KORUMA DURUMUNUZ DEĞİŞTİRİLMİŞTİR'

Konunun muhatabı Hakim ve Savcılara gönderilen yazılarda kararların “2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 20'inci maddesine göre çıkartılan Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine istinaden 29 Nisan 2014 tarihinde toplanan Merkez Koruma Komisyonu'nda koruma ile ilgili durumunuz görüşülerek ..... şeklinde karar verilmiştir" denildi.

ERGENEKON HAKİMLERİNİN KORUMASI 1'E DÜŞÜRÜLDÜ

Koruma durumu değişenler arasında Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy gibi davalara bakan hakimler ve bu davaların duruşmalarına giren savcılar da bulunuyor. Edinilen bilgiye göre Ergenekon davasına karara bağlayan ve sonradan kapatılan Özel Yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Hasan Hüseyin Özese ve üyeler Sedat Sami Haşiloğlu ve Hüsnü Çalmuk'un 2 olan koruma sayıları 1'e düşürüldü. Özese'ye tahsis edilen araç da geri alındı.

SAVCILARA 'ÇAĞRILI KORUMA'

Bu davada duruşma savcılığı yapan Nihat Taşkın'ın iki koruması da alındı. Taşkın'ın koruma durumu, 'çağrılı korumaya' çevrildi. Yani Taşkın, bir tehdit öngördüğünde çağrı merkezini arayarak tehdit süresince korunacak, tehdit ortadan kalkınca korumaları geri alınacak. Yine Ergenekon davasında duruşma savcılığı yapan Mehmet Ali Pekgüzel'in 2 olan koruma sayısı 1'e düşürüldü, tahsis edilen aracı geri alındı.

BALYOZ HAKİMLERİNİN DE KORUMASI 1'E DÜŞÜRÜLDÜ

Balyoz davasına bakan üye hakimler Ali Efendi Peksak ile Murat Üründü'nün de koruma sayısı 2'den 1'e düşürüldü. Üründü banka davalarına bakan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olarak görev yapıyor. Balyoz davasının duruşma savcısı Hüseyin Kaplan'ın 2 koruması da geri çağrıldı. Savcı Kaplan'ın koruma durumu Ergenekon savcısı Taşkın gibi 'çağrılı korumaya' çevrildi.

POYRAZKÖY DAVASININ BAŞKANI'NIN DA KORUMA SAYISI AZALTILDI, ARACI GERİ ÇEKİLDİ

Poyrazköy davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu'nun 2 olan koruma sayısı da 1'e düşürüldü ve aracı geri çekildi. Abdurrahmanoğlu, şimdi İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığını yapıyor. Kapatılan Özel Yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Nurettin Ak'ın da 2 olan koruma sayısı 1'e düşürüldü. Nurettin Ak, çete davalarına bakan Özel Yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi kapatılınca İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atanmıştı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV