banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

PKK’nın asayiş timinin ikinci lideri yakalandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’nın şehir yapılanması ve aynı zamanda asayiş timi olarak da bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı örgütün 2. lideri olarak tespit edilen şahıs yakalandı.

31 Ocak 2014 Cuma 15:34
PKK’nın asayiş timinin ikinci lideri yakalandı
banner291
PKK’nın asayiş timinin ikinci lideri yakalandı
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’nın şehir yapılanması ve aynı zamanda asayiş timi olarak da bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı örgütün 2. lideri olarak tespit edilen şahıs yakalandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması ve aynı zamanda asayiş timi olarak da bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı(YDG-H) örgütün ikinci lideri olarak tespit edilen şahıs yapılan son operasyonla yakalandı.

Cizre’de geçtiğimiz yıl haziran ayında askeri törenle kurulan terör örgütü PKK’nın asayiş timi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı(YDG-H) örgütü, ilçede kimlik sorgusu yapıp yolları kapatmaya devam ediyor. Yıllardan beri askeriyenin kontrol noktaların yaptığı kimlik sorgularına karşı çıkan zihniyet, şimdi kendisi askeriyenin kontrol noktaları gibi kendi halkından kimlik sorguluyor. Hemen hemen her gece bir bahane bulup yollara çıkan YDG-H’liler, yolları kapatıp sağa sola saldırıyor. Kendi halkından zorla kimlik isteyen PKK’nın asayiş timine yönelik operasyonlar da sürüyor. Yapılan son operasyonda asayiş timinin lider konumundaki ikinci şahıs olarak tespit edilen V.S yakalandı.

ŞİMDİYE KADAR 61 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

PKK’nın asayiş timi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı(YDG-H) örgütüne karşı operasyonlar hızla devam ediyor. 23 Haziran 2013 yılında Cizre’de askeri tören gibi ilk kuruluşlarını ilan eden asayiş timinin töreninde 80 kişinin bulunduğu tespit edildi. Yüzleri kapalı olan asayiş timinin kimliklerini belli etmeye çalışan emniyet mensupları, ince detaylara kadar inip şuana kadar 80 kişiden 65 kişinin kimliklerini tespit etti. Şimdiye kadar emniyet müdürlükleri tarafından yapılan operasyonlar kapsamında 61 kişi gözaltına alındı. 61 kişiden 43’ü tutuklanırken, 18 kişide tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kimlikleri tespit edilen 4 kişide aranıyor. Geri kalanların tespit çalışmaları devam ediyor. Ayrıca, yakalanan 65 kişiden 35 kişinin hırsızlıktan ve torbacı olarak tabir edilen esrar satıcıları konularında daha önce sabıkalarının olduğu öğrenildi.

ASAYİŞ TİMİ’NİN İKİNCİ LİDERİ TUTUKLANDI

Cizre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından asayiş timine yönelik yapılan operasyon hızla sürüyor. TEM ekiplerince yapılan son operasyondaki şahısların arasında asayiş timinin ikinci lider konumundaki ve yapılan törende bildiriyi okuyan asayişin sözcüsü V.S. isimli şahsın da yakalandığı ve tutuklandığı öğrenildi. Ayrıca yakalanan V.S. üzerinde yapılan aramada esnaflardan ve vatandaşlardan alınacağı para haraç listesi bulundu.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • kendal şakar 10 yıl önce yorumlandı

      bence yanlıış

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV