banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Yalçın Küçük'ün evine polis baskını

Polis, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Ankara ve İstanbul'da 16 ayrı adreste arama yapıyor.

03 Mart 2011 Perşembe 14:28
Yalçın Küçük'ün evine polis baskını
banner267
Yalçın Küçük'ün evine polis baskını
Polis, Ergenekon soruşturması çerçevesinde Ankara ve İstanbul'da 16 ayrı adreste arama yapıyor.
Ergenekon soruşturması kapsamında, Prof.Dr. Yalçın Küçük ve gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu 11 kişinin evi aranıyor. Polisin 8 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. Ancak bazı kaynaklar gözaltı sayısının 11 olduğunu açıklıyor. Ankara Baro Başkanı ise yaptığı açıklamada, arama kararlarında hukuka aykırılık olduğunu söyledi.
Soruşturma çerçevesinde Ankara’da ve İstanbul’da gazetecilerin evleri aranıyor. Ankara ve İstanbul yine Ergenekon baskınlarıyla güne başladı. Oda TV operasyonun ardından Ergenekon savcılarının talimatıyla Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) sabahın erken saatlerinde Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı bir operasyon düzenledi.

11 KİŞİYE BASKIN

Operasyon kapsamında Yalçın Küçük, Nedim Şener, Ahmet Şık, Odatv Ankara Temsilcisi A. Mümtaz İdil, Odatv’nin koordinatörü Doğan Yurdakul, Odatv’nin yazarı Müesser Yıldız, Aydın Bıyıklı, Coşkun Musluk, Odatv muhabiri İklim Ayfer Kaleli’nin (Bayraktar) evinde de arama yapılıyor. İklim Ayfer Kaleli'nin bir süre önce CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile yaptığı bir telefon görüşmesi basına yansımıştı. Bu arada eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun da evinde arama yapılıyor.

-ODATV BASKININDA BULUNDU-

Ahmet Şık’ın adının Soner Yalçın’ın soruşturmasında adının geçtiği belirtiliyor. Gazeteci Ahmet Şık'ın henüz yayınlanmamış 'poliste Fethullahçı yapılanmayı' anlattığı iddia edilen ve Sabri Uzun, Hanefi Avcı, Emin Aslan'ı da içeren kitabı Oda TV'de yapılan aramada bilgisayarda bulunmuştu.

 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ ODASINDA DA ARAMA

Gazeteci Ahmet Şık'ın Gümüşsuyu'ndaki evinin yanı sıra görevli olduğu Bilgi Üniversitesi'ndeki odasında da arama yapılıyor.

GAZETECİ SAİT ÇAKIR GÖZALTINA ALINDI

Eren Sait Çakır'ın Üsküdar'daki evindeki arama sona erdi. Polisler ilk olarak evden evraklar ile çıktı. Daha sonra  Çakır da evden çıkarılarak polis aracına bindirildi.

HAKLARINDA GÖZALTI KARARI VAR

 “Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin olarak arama ve gözaltı kararı verdiği belirtildi.

KAŞİF KOZİNOĞLU YURTDIŞINDA

Yalçın Küçük'ün İstanbul'da, Kaşif Kozinoğlu'nun yurtdışında olduğu belirtilirken, diğer kişilerin ise aramalar esnasında adreslerinde bulunduğu kaydedildi.

İKLİM BAYRAKTAR, YALÇIN İLE YAPTIĞI TELEFON GÖRÜŞMESİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Evinde arama yapılan ve gözaltına alınan Odatv’nin Ankara Muhabiri İklim Ayfer Kaleli (Bayraktar), bir süre önce Odatv’nin sahibi Soner Yalçın ile yaptığı bir telefon görüşmesinin basına yansıması ile gündeme gelmişti.

Bir süre İstanbul’da gazetecilik yapan İklim Ayfer Kaleli (Bayraktar), 6 ay önce Ankara’da Odatv’nin muhabirlik görevini üstlenmişti. İklim Bayraktar ile Soner Yalçın’ın telefon görüşmesinde, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile ilgili bazı iddialarda ileri sürülmüştü.

ARAMALARIN GEREKÇESİ 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ'

 Aramalar, ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gerekçeleriyle yapılıyor.

GAZETECİ A. MÜMTAZ İDİL KİMDİR?

Ergenekon Davası kapsamında evinde arama yapılan Odatv Ankara Temsilcisi A. Mümtaz İdil, Ankara’da gazeteci ve yazar kimliği ile tanınıyor.

Kültür Bakanlığı’nda Sinema Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Kültür Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan ve bu görevinden emekli olan İdil, yayınlanmış 17 eseri bulunuyor. Çeşitli gazete, dergi ve ajanslarda muhabirlik ve çevirmenlik yapan A. Mümtaz İdil, evli ve iki çocuk babası.

1952 Zonguldak doğumlu olan A. Mümtaz İdil, uzun süredir nefes borusu kanseri teşhisiyle tedavi görüyor.

KÜÇÜK'ÜN ESKİ EŞİNİN EVİ DE ARANIYOR

Alınan bilgiye göre, Küçük'ün 100. yıl öncü sitesinde bulunan kendisine ve eski eşine ait 2 dairede arama başlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sabah saatlerinden itibaren 2 dairede başlattıkları arama hala devam ediyor.

Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi.

Ofiste ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi. Bu arada, Küçük'ün İstanbul'da olduğu öğrenildi.

Küçük'ün İstanbul Balat Kireçhane Sokak'taki evinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılıyor.

ARAMA KARARLARINDA HUKUKA AYKIRILIK VAR

Ankara Barosu Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu, Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün eşine ait ofisinin aranması esnasında ofise geldi.'Aramanın hukuksuz olduğunu' iddia eden Feyzioğlu, ''Şu an için aramayı durdurduk'' dedi ve ekledi: Arama kararında somut bir gerekçe yok. Bu hukuksuzluğa artık yeter.

Metin Feyzioğlu gazetecilere şunları söyledi:

 BARO BİLGİLENDİRİLMELİYDİ

Bir avukatlık bürosunun bürosu ya da konutu BARO bilgilendirmeden aranamaz. Emniyet amirine buranın bir avukat ofisi ve mesken, olduğunu bildirdik. Şu an için Temren Küçük'ün ofisindeki arama durduruldu.

Ancak Ankara Emniyeti'nden aramanın başlayacağı şifahen geldi. Arama kararında Temren Küçük'ün ismi geçmiyor. Yalçın Küçük'ün bu binadaki iki adresi gösteriliyor.

 ARAMA YAPILAN OFİS YALÇIN KÜÇÜK'ÜN ESKİ EŞİNE AİT

Avukat Temren Küçük, Yalçın Küçük’ün eski eşidir. 20 yıldır ayrıdırlar. Yalçın Küçük ayrı bir ikamette yaşamaktadır. Hiçbir gerekçe göstermeden ve araştırma yapılmadan böyle bir özensiz karar hukuk tarihinde kendine özgü anlamlı bir yer edinecektir

 ARAMA KARARININ SOMUT GEREKÇESİ YOK

Arama kararını kanuna göre bir fiil tanımı yapılması zorunludur. Fiil tanımı öyle örgüt üyesi olmak ya da şu suçu bu suçu işlemekle olmaz. Meskeni ya da yazıhanesi aranan kişinin ne yapmakla suçlu olduğu belirtilmelidir. Fiil somutlaştırması yok arama kararında. Fiil değil soyuttur bunlar.

 ARTIK YETER

Diyorum ki artık yeter. Bu hukuksuzluğa yeter. Bir avukat meslektaşımın meskenini koruma çabası içindeyim ve hukuka aykırı bir aramaya dur deme çabası içindeyim

Benim başıma gelmedi demeyin. Neden sadece başınıza geldiğinde haksızlık oluyor. Bir başkasının başına haksızlık geldiğinde eğer buna demokratik tepkinizi ortaya koymuyorsa sizin başınıza geldiğinde kim tepkisini koyacak.

GÜL NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.  Gül, "Az önce öğrendim. Cumhuriyet Savcılarının kararı söyleyecek bir şeyim yok." dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV