banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

'ABD Rakka'ya asker indirdi' açıklamasına Pentagon'dan yanıt

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'de Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve YPG öncülüğündeki SDG'lileri indirdiği bildirildi.

22 Mart 2017 Çarşamba 18:38
'ABD Rakka'ya asker indirdi' açıklamasına Pentagon'dan yanıt
banner311
'ABD Rakka'ya asker indirdi' açıklamasına Pentagon'dan yanıt

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'de Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve YPG öncülüğündeki SDG'lileri indirdiği bildirildi.

Beylikdüzü Tabela

Rakka'ya birlik indirildiği iddiasına Pentagon'dan yanıt geldi. Pentagon, Tabla yakınlarında Suriye Arap Koalisyonu'nda havadan indirme ve ateş desteği verildiğini açıkladı.

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana bileşeni olduğu SDG'nin yaptığı açıklamayı Reuters duyurmuştu.

Reuters'ın haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sosyal medyada yayımladığı açıklamada, operasyonun amacının, stratejik Tabka bölgesinin ele geçirilmesi ve rejim güçlerinin bu
yönde ilerlemesinin engellenmesi olduğu belirtildi.

SDG RAKKA OPERASYONUNDA YENİ BİR SAFHAYA GEÇTİ

Amerika liderliğindeki koalisyon, Amerikan ve işbirliği yaptığı Suriye güçlerini Rakka vilayetindeki Tabka yakınlarına havadan indirdi. Bu, Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka operasyonunda yeni bir safhaya geçildiği anlamına geliyor.

Amerika destekli Suriye Demokratik Güçleri'nden yapılan açıklamada, operasyonun amacının Tabqa bölgesinin ele geçirilmesi ve Suriye rejim güçlerinin bu yöndeki ilerlemesini durdurmak olarak açıklandı.


Operasyonun amacı, Fırat Nehri kıyısındaki Tabka'nın ele geçirilmesi olarak açıklandı.

33 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı dernek Amerika liderliğindeki koalisyona ait olduğu düşünülen uçakların düzenlediği saldırıda Rakka yakınlarındaki bir okulda en az 33 sivilin hayatını kaybettiğini belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem, hava saldırısının Salı günü El-Mansoura kasabası dışında düzenlendiğini kaydetti. Okulun Suriye'de savaş nedeniyle evlerini terkedenlere barınak olarak kullanıldığı kaydedildi.

RAKKA, IŞİD'İN BAŞKENTİ OLARAK GÖRÜLÜYOR.

Amerika liderliğindeki koalisyon son günlerde Rakka'ya yönelmiş durumda. Cumartesi, Pazar, Pazartesi ortalama 20 hava saldırısı düzenlendi.

Bu yıl hava saldırıları artmış görünüyor. Ocak ve Şubat aylarında ayda 550 hava saldırısı düzenlendi. Geçen yılın son 6 ayında saldırı sayısı aylık ortalama 350 olmuştu. Koalisyon saldırılarının çoğunu Amerika uçakları düzenliyor.

beylikdüzü gnl tabela

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV