banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

ABD'den o ülkeye seyahat yasağı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Kuzey Kore'ye gidecek vatandaşlara seyahat yasağı getirildiğini açıkladı

21 Temmuz 2017 Cuma 23:48
ABD'den o ülkeye seyahat yasağı
banner322
ABD'den o ülkeye seyahat yasağı
Beylikdüzü Tabela

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Kuzey Kore'ye gidecek vatandaşlara seyahat yasağı getirildiğini açıkladı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert,  Kuzey Kore'ye gitmek isteyen Amerikan vatandaşlarına seyahat yasağı getirildiğini  bildirdi. 
 
Yazılı açıklama yapan Nauert, Kuzey Kore'de Amerikan vatandaşlarının  tutuklanma ve uzun süreli alıkonma gibi risklere maruz kalabilecekleri  gerekçesiyle bu kararın alındığını belirtti.
 
Açıklamada, "Uygulama hayata geçtiğinde ABD pasaportu ile Kuzey  Kore'ye seyahat etmek mümkün olmayacak, bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin  özel izin alması gerekecek." ifadesine yer verilirken, insani ve benzeri  amaçlarla yapılan seyahatlerin yasak kapsamında olmayacağı da belirtildi.
 
Bakanlığın ilgili federal birimleri gelecek hafta uyaracağı ve  yayınlandıktan 1 ay sonra uygulamanın hayata geçeceği kaydedildi.
 
Kuzey Kore'ye getirilen yasağın, coğrafi bölge tanımı yapılarak  getirilen nadir seyahat yasaklarından biri olduğu bildirilirken, kararda Kuzey  Kore'deki tutukluluk süresinin ardından hayatını kaybeden Otto Warmbier'in  durumunun etkili olduğu belirtildi.
 
Virginia Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Warmbier, geçen yıl  turist olarak gittiği Kuzey Kore'de bir otelden "propaganda tabelası" çaldığı ve  böylece "devlete karşı suç işlediği" gerekçesiyle tutuklanmıştı. Yargılama  sonucunda 15 yıl ağır iş cezasına çarptırılan Warmbier, tutuklandıktan bir süre  sonra beyin dokusunun ciddi hasar görmesi nedeniyle komaya girmiş ve yaklaşık bir  yıl gözetim altında kalmıştı. Kuzey Kore'de 15 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest  bırakılıp Ohio eyaletindeki evine getirilen genç, Cincinati Üniversitesi  Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV