banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

ABD’den Türkiye’ye bir takdir bir de uyarı!

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yürütmekte olduğu Fırat Kalkanı operasyonu konusunda, dün ABD'den aynı saatlerde bir takdir, bir uyarı geldi.

24 Ekim 2016 Pazartesi 12:57
ABD’den Türkiye’ye bir takdir bir de uyarı!
banner299
ABD’den Türkiye’ye bir takdir bir de uyarı!

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yürütmekte olduğu Fırat Kalkanı operasyonu konusunda, dün ABD'den aynı saatlerde bir takdir, bir uyarı geldi.

Tabela



ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, IŞİD’e karşı kurulan koalisyon üyelerine yazdığı mektupta, Türkiye’nin Suriye’deki kara operasyondan dolayı “müteşekkir olduklarını” ifade etti.

Aynı saatlerde tweet atan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta, PKK’nın uzantısı ilan ettiği YPG-PYD’ye yönelik “topçu atışı ve hava saldırılarının IŞİD’e oksijen sağlayacağı” uyarısında bulundu.
TÜRKİYE İÇİN BİR PARAGRAF

McGurk, IŞİD’le mücadele eden tüm koalisyon ortaklarına gönderdiği mektup metninde, Musul’a yönelik yeni başlayan operasyon konusunda bilgi verdi, operasyonun uzun süreceği beklentisini dile getirdi.

Mektupta bir paragraf da Türkiye’ye ayıran McGurk, “Türkiye’nin Suriye’de başlattığı kara operasyonu ile Cerablus’tan Azez’e kadar olan sınır hattında bir tampon yaratmasından dolayı müteşekkiriz. Bu operasyon sayesinde IŞİD’in ilk kez dış dünya ile sınırları tamamen kesilmiş oldu. Şimdi kapalı bir oluşum haline geldi. IŞİD’in “son zaferi kazanacağını” iddia ettiği bölgeye yakın Dabık köyü, IŞİD militanları ilerleyen Suriye muhalefet birliklerinden kaçınca, örgüt için bir utanç yolu haline geldi. Şimdi, yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönebilmesi ve dikkatimizi Rakka’ya çevirdiğimizde bölgedeki tüm silahlı grupların ortak amaç olan IŞİD’e yönelmesi için bu kazanımları güçlendirmeye çalışıyoruz.”
ABD’Lİ SÖZCÜ TWITTER’DAN YAZDI

McGurk’un mektup metnini yayınladığı saatlerde, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Twitter üzerinden, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki YPG-PYD mevzilerine yönelik saldırıları konusunda mesaj verdi.

İsim vermeden, Türkiye’nin Mare bölgesine yönelik hava ve topçu saldırılarına atıf yapan Kirby, Twitter’da şöyle yazdı:

“Suriye’nin kuzeyine yönelik hava ve topçu saldırılarının sivil ölümlerine neden olduğuna ilişkin haberlerden endişe duyuyoruz. Tüm taraflara durmaları ve daha büyük tehditlere odaklanmaları çağrısında bulunuyoruz. Yapılan haberlerin aksine, ABD’nin Mare’nin batısında yaşanan çatışmalarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Sadece IŞİD’e oksijen sağlayacak bu tip manevraları ne destekliyoruz, ne de bunlara göz yumacağız…”





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV