banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

ABD’li senatör: İdlib saldırısı IŞİD’in işi

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Dick Black, Başkan Donald Trump’ı Suriye’ye yönelik askeri operasyon başlatmaktan vazgeçmeye çağırdı.

07 Nisan 2017 Cuma 04:36
ABD’li senatör: İdlib saldırısı IŞİD’in işi
banner321
ABD’li senatör: İdlib saldırısı IŞİD’in işi

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önemli isimlerinden Dick Black, Başkan Donald Trump’ı Suriye’ye yönelik askeri operasyon başlatmaktan vazgeçmeye çağırdı. Black, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İdlib'deki kimyasal saldırının arkasında Suriye ordusunun değil IŞİD'in olduğunu belirterek, "IŞİD, manipülasyon ustaları ve biz, saldırılarla ilgili teröristlerden aldığımız bilgi temelinde ABD'yi Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğine getiremeyiz" dedi.

Beylikdüzü Tabela

Sputnik'te yer alan haberde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmenin sadece teröristleri güçlendireceğini kaydeden ABD'li senatör, "Esad'ın IŞİD'i mağlup etmesi an meselesiyken neden aniden kadın ve çocuklara karşı gaz kullansın ve ABD'yi öfkelendirsin? Hiçbir anlamı yok" diye yazdı.

Bazı güçlerin neden Esad'ın devrilmesini talep ettiği konusunda görüşlerini aktaran Senatör Black, "Suudi Arabistan, Suriye üzerinden Türkiye'ye petrol boru hattını geçirmek istiyor ama Esad ‘hayır' diyor. Bu, Esad'dan kurtulmanın tek yolu" ifadelerini kullandı.

Rusya, İdlib tasarısını görüşmek üzere BMGK’yı toplantıya çağırdı

Rusya’nın BM Daimi Temsilciliği Sözcüsü Fyodor Strjijovski, Suriye’nin İdlib kentindeki duruma ilişkin karar tasarısını görüşmek için BM Güvenlik Konseyi’ni toplanmaya çağırdıklarını söyledi.

Strjijovski, toplantının yerel saatle 18.30'da (TSİ 01.30) başlayacağını belirtti.

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırının soruşturulmasıyla ilgili karar tasarısı sunmuştu. "Olayın fiilen soruşturulmasını ve gerçekler ortaya çıkarılmadan suçlama yöneltilmemesini öngören kısa karar tasarımızı sunduk" diyen bir Rus diplomat, tasarıyla ilgili istişarelerin başladığını ve BMGK'dAki istişarelerin bir sonraki turunun daha sonra yapılacağını belirtmişti.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV