banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

AİHM'den Türkiye'ye şok ceza!

AİHM, sınırdışı edilen İranlı bir göçmenin yaptığı şikayet başvurusunda Türkiye'yi haksız buldu.

15 Şubat 2011 Salı 14:10
AİHM'den Türkiye'ye şok ceza!
banner263
AİHM'den Türkiye'ye şok ceza!
AİHM, sınırdışı edilen İranlı bir göçmenin yaptığı şikayet başvurusunda Türkiye'yi haksız buldu.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, sınırdışı edilen İranlı bir göçmenin yaptığı şikayet başvurusunda Türkiye'yi haksız buldu.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özgür ve güvenli bir şekilde yaşam hakkıyla ilgili 5. maddesinin 1, 2 ve 4. maddelerinin ihlal ediliğine hükmeden AİHM, Türkiye'nin mahkeme masrafları da içinde olmak üzere 12 bin 500 avro maddi tazminat ödemesini kararlaştırdı.
1966 doğumlu Ali Moghaddas, Türkiye'den deniz yoluyla Yunanistan'a kaçmak isterken sahil güvenlik tarafından 2008 yılında gözaltına alınmıştı. İran'daki muhalif Halkın Mücahitleri Örgütü üyesi olduğunu belirten başvuru sahibi, Türkiye'nin, daha sonra İran'a teslim edilmesi halinde ölüm ve işkence riskiyle karşı karşıya kalacak olmasına rağmen kendisini Irak'a sınırdışı etmesini gerekçe göstererek, AİHM'e başvurmuştu. Başvuru sahibinin, şu anda İsviçre'de yaşadığı bildirildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Anahtar Kelimeler: AİHM Türkiye şok Ceza

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV