banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Başkan Erdoğan: Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımları artırmaya devam edecektir

Başkan Erdoğan Sırbistan'da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde konuştu. Başkan Erdoğan, "Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımları artırmaya devam edecektir. Türkiye'nin yegane arzusu isteği Balkanlar'ın barışıdır, istikrarıdır. " dedi.

09 Ekim 2019 Çarşamba 06:46
Başkan Erdoğan: Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımları artırmaya devam edecektir
banner265
Başkan Erdoğan: Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımları artırmaya devam edecektir

Başkan Erdoğan Sırbistan'da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde konuştu. Başkan Erdoğan, "Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımları artırmaya devam edecektir. Türkiye'nin yegane arzusu isteği Balkanlar'ın barışıdır, istikrarıdır. " dedi.

Klima Servis

Resmi temaslarda bulunmak ve Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi'ne katılmak üzere Sırbistan'a ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sremska Raça köyünde toplu açılış ve temel atma törenine iştirak etti.

Törendeki konuşmasına, tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Bugün ülkelerimiz arasında tarihi bir ana hep beraber şahitlik ediyoruz. Hepsi birbirinden önemli 12 projemizi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Belgrad-Saraybosna Otoyol projesinin önünü açan görüşmeyi 2018'in başında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve dönemin Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegovic ile İstanbul'da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Bu görüşmenin hemen akabinde Balkanların barış projesini süratle hayata geçirmek için yoğun çaba harcadık." dedi.

Mevkidaşı Vucic'e, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic'e ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin üyelerine projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, "Sava Nehri üzerinde yer alacak ve bugün temelini attığımız köprüyü bir dostluk köprüsü olarak görüyor sembolik bir değer yüklüyoruz. Projenin en kısa zamanda ve layıkıyla hayata geçirilmesi konusunda Taş Yapı firmamızdan beklentimiz büyüktür. İnanıyorum ki bu Türk firması belirlenen zamandan daha kısa zamanda bu projeyi tamamlayacaktır." diye konuştu.

- "Geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz"

Kombi Servis 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi ve kültürel mirasımız ortak zenginliğimizdir. Bu topraklardaki her eser dayanışma ve iş birliğimizin abideleridir. Geçmişten aldığımız ilham, güç ve cesaretle geleceğimizi de hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun son örneği TİKA tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan, Tuna Nehri'nin incilerinden Ram Kalesi'dir. Kültürel mirasımızın bu şahane örneğinin bölgenin turizm potansiyeline katkıda bulunacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yeni Pazar-Tutin yolunun temel atma törenini de gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, Sancak bölgesinin diğer bölgelere ulaşımını kolaylaştıracak, ekonomik ve ticari dinamizmi artıracağını belirttiği projeye destek veren Vucic ve ilgili bakanlara teşekkür etti.

Eski Tutin Belediye Başkanı Şemsudin Kuçeviç'in 2017 yılında Yeni Pazar-Tutin yolunda gerçekleşen bir kazada hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, Kuçeviç'in ailesine ve tüm Tutin halkına başsağlığı dileklerini iletti.

TİKA tarafından inşası ve donanımı gerçekleştirilen Yeni Pazar Yüksek Mahkemesi Adalet Akademisi şubesiyle, TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Sjenica'daki Valide Sultan Camisinin de açılışını gerçekleştireceklerini aktaran Erdoğan, "Yatırımlarımızın tüm bölge halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye Sırbistan'ın genelindeki yatırımlarını artırmaya devam edecektir." dedi.

Erdoğan, Felix Akademi, Berteks Tekstil, Söylemez Kauçuk fabrikalarının, Teklas Otomotiv ve Jeanci Tekstil'in ek tesisleri ile kısa süre içinde tam kapasite faaliyete geçecek Eurotay Tekstil Fabrikasının da açılışını yapacaklarını söyledi.

FEKA Otomotiv Fabrikası'nın temel atma törenini de bugün yapılacağını ifade eden Erdoğan, tüm yatırımların bölgeye ve bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin yegane arzusu, isteği Balkanların barışıdır, istikrarıdır. Bu topraklar son çeyrek asırda gerçekten büyük acılar yaşadı, çok ciddi bedeller ödedi. Farklılıklarımızı bir çatışma unsuru olarak değil zenginliğimiz görerek istikbalimizi hep beraber inşa etmeliyiz, her alanda işbirliğimizi geliştirmeliyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde ortak gururumuz olan bu projelere yenilerini ekleyeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Mevkidaşı Vucic'e ev sahipliği için teşekkür eden Erdoğan, "Bölgenin inanıyorum ki geleceğini çok daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Teşekkür ediyor, Türkiye'nin selamlarını, sevgilerini sizlere iletiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üyesi Milorad Dodik butona basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve çok sayıda davetli katıldı.




 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV