banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de art arda terör saldırıları

Belçika'nın başkenti Brüksel'i çifte terör saldırısı vurdu. Havalimanı ve şehir merkezindeki bir metro istasyonunda meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre en az 23 kişi hayatını kaybetti.

22 Mart 2016 Salı 13:07
Belçika'nın başkenti Brüksel'de art arda terör saldırıları
banner229
Belçika'nın başkenti Brüksel'de art arda terör saldırıları
Belçika'nın başkenti Brüksel'i çifte terör saldırısı vurdu. Havalimanı ve şehir merkezindeki bir metro istasyonunda meydana gelen patlamalarda ilk belirlemelere göre en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda iki ayrı patlama meydana geldi. Terör saldırısı olduğu belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre en az 13 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Havalimanında meydana gelen çifte saldırının ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Bu patlamada ise 10 kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi de yaralandı. Brüksel'de tüm toplu ulaşımın durdurulduğu belirtildi.



Havalimanındaki patlamaların biri apronda, diğeri terminal binasında meydana geldi. Bir görgü tanığı patlamalardan birinin American Airways'in bürosunun bulunduğu yerin yakınında olduğunu iddia etti. Tanıklar patlamanın yerel saatle 08:00'den kısa bir süre önce yaşandığını aktardı.

Patlamanın ardından havalimanınındaki tüm yolcular tahliye edildi. Liman uçuşlara kapatıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'na doğru giden tren seferleri durduruldu. Havalimanına giden tüm yollar da kapatıldı.

Havalimanı karşısında bulunan otel, sahra hastanesine çevrildi. Yaralıların tedavisi burada yapılıyor.

Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri gelişmeleri, "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddeti göz önüne koyuyor" diye aktardı.

Belçika televizyonu VRT havalimanındaki patlamaların intihar saldırısı olduğunu bildirdi. Flemenkçe yayın yapan 'Hey Laatste Nieuws' gazetesi de havalimanında başka bombalar bulunduğunu yazdı.

'ARAPÇA BAĞIRDI VE SİLAH SESLERİ DUYULDU'

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika'nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

YILDA 23 MİLYON YOLCU ZİYARET EDİYOR

Zaventem Havaalanı Belçika'nın başkenti Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor ve yıllık 23 milyon yolcu tarafından ziyaret ediliyor.

Patlama sonrası Zaventem Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar, yakındaki diğer havalimanlarına yönlendirildi.

METRODA BİR PATLAMA DAHA

Brüksel'de havalimanındaki patlamaların ardından şehir merkezinde Maelbeek metro istasyonunda
bir patlama daha meydana geldi. Patlamada en az 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var. Metro istasyonunun başkentteki Schuman meydanına 200 metre uzaklıkta olduğu belirtildi.

Reuters haber ajansı Brüksel'de Avrupa Birliği binalarının olduğu bölgeye yakın bir yerdeki metro istasyonunda yeni bir patlama olduğunu duyurdu. Maelbeek metro istasyonunda yaşanan patlamanın ardından Brüksel'deki tüm metro istasyonlarının kapatılması kararı alındı.

Belçika devlet televizyonu VRT metrodaki patlamada en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

PARİS SALDIRGANI BRÜKSEL'DE YAKALANMIŞTI

13 Kasım 2015'te meydana gelen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam, gerçtiğimiz cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanmıştı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Paris saldırganı Salah Abdeslam'ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam niteliğindeki bir saldırı gerçekleştirebilecekleri ihtimaline karşılık alarm durumunda olduklarını açıklamıştı.

Belçika İçişleri Bakanı Jambon ''Bir terröristi yakalamak diğerlerini harekete geçirebilir, bunu göz önünde bulunduruyoruz'' ifadesini kullanmıştı.



web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV