banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

BM’den İsrail’e sert tepki

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail'in yerleşim birimi faaliyetlerinin hemen dondurulması gerektiğini söyledi.

27 Ocak 2016 Çarşamba 05:45
BM’den İsrail’e sert tepki
banner264
BM’den İsrail’e sert tepki
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail'in yerleşim birimi faaliyetlerinin hemen dondurulması gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail'in Filistin topraklarında uygulamakta olduğu yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin Filistin halkı ve uluslararası topluma hakaret olduğunu belirtti ve bu faaliyetlerin hemen durdurulması gerektiğini söyledi.

beylikdüzü tabela reklam

Ban Ki Moon, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen oturumda “Yarım yüzyılı bulan işgal altında, Filistinlilerin uğradığı ruhsal gerilim giderek artıyor. Her ne kadar bazen nefret ve aşırılığa varan davranışlara yol açsa da, baskı altında tutulan halkaların işgalciliğe karşı tepki göstermesi insanın doğasında vardır. İsrail’in Batı Şeria’daki uygulamaları, Filistin devletinin varlığını sürdürmesini, Filistin halkının onurlu olarak yaşamasını tehlikeye atmaktadır” dedi. BM Genel Sekreteri, Filistinlilerin de kendi aralarındaki bölünmüşlüklere son vermeleri gerektiğinin altını çizdi ve Gazze ile Batı Şeria’yı yeniden birleştirmenin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.



Filistin’in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansour da, İsrail’in işgal ile barış arasında bir seçim yapması gerektiğini söyledi. İsrail hükümetlerinin, işgalci ve sömürgeci politikalardan vazgeçmediğini belirten Mansour, “Uluslararası müdahale olmadan bu durumun değiştirilemeyeceği ortada” diye konuştu.

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon ise, İsrail’in kapsamlı ve kalıcı bir barış istediğini savunarak, “Filistinliler sorumluluklarını yerine getirmeden taviz verilmesini istiyorlar. Onlara taviz verilmesi, kendilerini tartışma masasından daha da uzaklaştıracak” dedi.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV