banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bu deprem dünyayı alarma geçirdi

Çin sismoloji yetkilileri Kuzey Kore'de derinliği "sıfır" olan 4,9 şiddetinde sarsıntının yaşandığını duyurdu.

12 Şubat 2013 Salı 08:15
Bu deprem dünyayı alarma geçirdi
banner311
Bu deprem dünyayı alarma geçirdi
Çin sismoloji yetkilileri Kuzey Kore'de derinliği "sıfır" olan 4,9 şiddetinde sarsıntının yaşandığını duyurdu.

Kuzey Kore'de depremin meydana gelmesinin ardından, Güney Kore, “nükleer denemenin yapıldığına inandıklarını” açıkladı.

Kuzey Kore'de nükleer reaktörlerin bulunduğu bölgede 4,9 veya 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Uzmanlar, depremin nükleer deneme sebebiyle gerçekleştiğini belirtiyor.

Nükleer reaktörlerin bulunduğu Kuzey Ham-Kyung bölgesine bağlı Pung-Kye köyünde orta büyüklükte bir sarsıntı oluştu. Güney Kore Savunma Bakanlığı, depremin sebebinin nükleer deneme olabileceğini duyurdu.

Seul yönetimi nükleer denemeyi resmi olarak doğrulamadı. Ancak birçok uzman sarsıntının bu nedenle meydana geldiğini belirtiyor. Kuzey Kore, 2006 ile 2009 yıllarında da nükleer deneme yapmıştı. Sarsıntının ölçeğinin diğer iki denemedekinden büyük olduğuna dikkat çeken uzmanlar, yapay depremin sebebini nükleer faaliyete bağlıyor.

Pyongyang yönetimi, her nükleer deneme öncesi durumu ABD ve Çin'e resmi olarak bildirmişti. Alınan bilgiye göre Kuzey Kore'nin diğer denemelerde yaptığı gibi dün bu iki ülkeye bilgi verdiği iddia edildi. Birlermiş Milletler Güvenlik Konseyi, acil toplantı çağrısında bulundu. Deprem, başta Güney Kore olmak üzere uluslararası kamuoyunun gündemine bomba gibi düştü. Acil toplantı kararı alan Konsey'in TSİ. 16.00 sıralarında toplanması bekleniyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV