banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CIA’in gizli raporu basına sızdı

ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım'daki Başkanlık Seçimlerine giden süreçte gerçekleştirilen ve Rusya'nın şüpheli olduğu siber saldırlar konusunda soruşturma emri verdi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 09:11
CIA’in gizli raporu basına sızdı
banner263
CIA’in gizli raporu basına sızdı: Rusya ABD seçimlerine müdahale etti
ABD Başkanı Barack Obama, 8 Kasım'daki Başkanlık Seçimlerine giden süreçte gerçekleştirilen ve Rusya'nın şüpheli olduğu siber saldırlar konusunda soruşturma emri verdi.

Beylikdüzü Klima Servisi

Hack saldırıları, Demokratik Parti e-postalarını ve Hillary Clinton’ın en önemli yardımcılarından birini hedef alıyordu.
Ekim ayında ABD yönetimi, saldırılarla ilgili Rusya’yı işaret etmiş ve Moskova’yı ABD Seçimlerini karıştırmakla suçlamıştı.
Washington Post (WP) gazetesinin CIA’in gizli bir değerlendirmesine dayanarak bugün yayınladığı haberde, Rusya’nın Cumhuriyetçi Donald Trump’ın kazanması için seçimlere mücadele ettiği öne sürüldü.
WP adı açıklanmayan üst düzey bir ABD yetkilinin şu sözlerine haberinde yer verdi: “İstihbarat ajanları, Rus hükümetiyle bağlantısı olan ve WikiLeaks’e John Podesta’nın da aralarında bulunduğu başkaca şahısların binlerce e-postasını Wikileaks’e gönderen kişileri teşhis etti.”
Söz konusu yetkili ABD’li senatörlere yaptığı sunumda, “İstihbarat camiasının değerlendirmesi şudur ki Rusya’nın buradaki amacı bir adayı diğerine karşı desteklemek, Trump’ın seçilmesini sağlamaktı. Bu ortak görüş” dedi.
TRUMP İDDİALARI KESİN BİR DİLLE YALANLADI

Trump’ın geçiş ekibi, WP’nin iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, “Bunlar Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğunu söyleyen aynı insanlar” ifadesi yer aldı. Rusya da hack suçlamalarını reddetmişti.
Trump, bu hafta Time dergisine verdiği mülakatta konuya ilişkin şunları söylemişti: “Onların seçime müdahale ettiğine inanmıyorum. Hack’i Rusya yapmış olabilir. Çin de yapmış olabilir. Hatta New Jersey’de evinde oturan bazı gençler de yapmış olabilir” demişti.
KÜÇÜK FİKİR AYRILIKLARI VAR, ÇÜNKÜ…

CIA’nin Rusya’nın niyetleriyle ilgili senatörlere sunduğu değerlendirme 17 istihbarat servisinin verdiği bilgilerle hazırlandı. Fakat ABD’nin resmi görüşü olmak için yeterince güçlü değil. Zira istihbarat yetkilileri arasında bazı ufak görüş farklılıkları bulunuyor.
Haberde görüşü bulunan ikinci bir yetkilinin bu konudaki görüşü şöyle: “Örneğin; istihbarat sevisleri, Demokratların e-postalarını WikiLeaks’e ileten kişilerin Kremlin’deki yetkililer tarafından yönlendirildiğini gösteren spesifik bir istihbarata sahip değiller.”
WikiLeaks Kurucusu Julian Assange, bir televizyona verdiği röportajda, e-postaların kaynağının Rusya olmadığını söylemişti.


beylikdüzü gnl tabela

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV