banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Eteği uzun diye okula alınmadı

Fransa’da Müslüman bir lise öğrencisi eteği çok uzun olduğu gerekçesiyle iki kez okula alınmayarak eve gönderildi.

30 Nisan 2015 Perşembe 09:07
Eteği uzun diye okula alınmadı
banner312
Eteği uzun diye okula alınmadı
Fransa’da Müslüman bir lise öğrencisi eteği çok uzun olduğu gerekçesiyle iki kez okula alınmayarak eve gönderildi.

Kıyafetin, okulun laiklikle ilgili kuralları ihlal ettiği savunuldu.15 yaşındaki Sarah K. adlı Müslüman kız öğrenci, Charleville-Mezieres'deki okuluna eteği çok uzun olduğu gerekçesiyle alınmadı. Kıyafetinin okullarda laikliğin korunmasını garanti eden yasaları ihlal ettiği kaydedildi.

2004 yılında çıkarılan bir yasa uyarınca başörtüsü, Yahudi kipası, dikkat çekecek büyüklükte haç ve diğer görünür dini unsurların kullanımı yasaklanmış, ancak küçük haç gibi belli olmayan bazı sembollere izin
verilmişti.

Bölgedeki eğitim müdürü Patrice Dutot, “Kız öğrenci dışlanmadı, sadece daha nötr bir giysi giyip gerigelmesi söylendi. Öyle görünüyor ki babası öğrencinin okula geri gelmesini istemedi” dedi.

L'Union-L'Ardennais adlı yerel gazeteye konuşan Sarah K, başörtüsü takmadığı için mutlu olduğunu ancak uzun siyah eteğinin belirli bir dini sembol olduğunu düşünmediğini söyledi. Genç kız eteğinin özel bir şeyolmadığını kaydetti.

Gazetenin haberi kısa sürede ulusal ve uluslararası basına da yansıdı. Fransa'da Twitter'da #JePorteMaJupeCommeJeVeux (Eteğimi istediğimi gibi giyerim) diye bir hashtag başlatıldı.

Deutsche Welle Türkçe AFP/AP, BS/HS

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV