banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Fransa, İran ve Rusya'dan Suriye açıklaması

Suriye'de dün yaşanan katliamla ilgili Fransa, İran ve Rusya'dan ilginç açıklamalar geldi.

22 Ağustos 2013 Perşembe 12:05
Fransa, İran ve Rusya'dan Suriye açıklaması
banner304
Fransa, İran ve Rusya'dan Suriye açıklaması
Suriye'de dün yaşanan katliamla ilgili Fransa, İran ve Rusya'dan ilginç açıklamalar geldi. Fransa "Kanıtlanırsa, güç kullanmak gerekir" derken İran, "Şam yönetimi böyle bir şey yapmaz" dedi.
Suriye'de dün yaşanan saldırıyla ilgili İran'dan ilk açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Şam'ın kimyasal bir saldırı gerçekleştirmiş olamayacağı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, 'Eğer kimyasal silah kullanıldığı bilgileri doğru ise bu kesinlikle hiç bir şeyden kaçınmayacakları belli olan 'terörist' gruplar tarafından yapılmıştır. Zarif sözlerine şöyle devam etti; 'Birleşmiş Milletler yetkilileri Şam'da bulunurken zaten 'teröristleri' püskürten Suriye hükümeti neden böyle bir hamle yapsın?'

İSRAİL: "ESAD REJİMİ KİMYASAL SİLAH KULLANDI"

İsrail'in istihbarattan sorumlu bakanı, Suriye'de dün kimyasal silahla saldırı düzenlendiğini belirtti ve bu konuda Esad rejimini suçladı. İstihbarat ve Stratejik İşler Bakanı Yuval Steinitz, İsrail Radyosu'na yaptığı açıklamada, Suriye'de daha önce de kimyasal silah kullanıldığını söyledi. Steinitz, saldırıdan 'aşırı derecede gaddar' Esad rejimini sorumlu tuttu.

Tel Aviv yönetimi, Suriye'deki kimyasal silahların İsrail karşıtı grupların eline geçmesinden endişe ediyor.

TÜRKİYE DAHİL 35 ÜLKEDEN BM'YE ÇAĞRI

Türkiye'nin de aralarında olduğu yaklaşık 35 ülke, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a mektup göndererek, Suriye'de bulunan BM misyonunun yeni iddiaları da bir an önce araştırmasını sağlamasını istedi. Şam'da kimyasal silahlı saldırının ardından yaklaşık 35 ülke iddiaların araştırılması için BM Genel Sekreteri Ban'a başvurdu.

Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa ve Danimarka'nın da aralarında bulunduğu ülkeler mektupta, Şam'da kimyasal silah kullanıldığına ilişkin güvenilir raporlar geldiğini belirtti. Mektupta, BM Genel Sekreteri'nden konunun acil bir şekilde incelenmesinin sağlanması talep edilerek, sonucun üye ülkelere bildirilmesi istendi. Prof. Ake Sellström başkanlığındaki BM ekibinin Şam'da olduğu hatırlatılan mektupta, misyonun bölgede acilen inceleme yapması ve bilgi kaynaklarıyla görüşmelerinin sağlanması için gerekli girişimlerin yapılması çağrısı yapıldı. Suriye'de bulunan BM heyetinin daha önceden belirlenen Han El-Assal ve diğer iki bölgede eşzamanlı inceleme yapmaları için taraflar arasında anlaşmaya varılmıştı.

FRANSA'DAN GÖZDAĞI

Suriye'de kimyasal kullanıldığı iddialarıyla ilgili sert bir açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da "Suriye'de kimyasal kullanıldığı kanıtlanırsa güç kullanmak gerekir" dedi.

RUSYA: BU BİR PROVAKASYON

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, "Şam yakınlarında kimyasal silah kullanıldığı yönündeki agresif haber kampanyasının, akıllara provokasyon ve Cenevre 2 Konferansı'nı baltalama fikirlerini getirdiğini" belirtti. Lukaşeviç'in Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan açıklamasında, ''Yerel medyanın sanki bir takımda gibi bütün sorumluluğu rejime yükleyen agresif haber kampanyasına başlaması akıllara, planlanmış bir provokasyon fikrini getiriyor.

Bütün bunlar, BM Güvenlik Konseyi'nin rejim karşıtları lehine harekete geçmesi için gereksinimleri yerine getirmek ve Cenevre 2 Konferansı'nın düzenlenme şansını ortadan kaldırmak için bahane oluşturma çabaları gibi görünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Kimyasal başlıklı füzelerin, muhaliflerin kontrolündeki bir bölgeden fırlatıldığını ileri süren Lukaşeviç, silahlı gruplar üzerinde etkili olan herkese kimyasal silahla provokasyon yapmayı sonlandırma çağrısı yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Son günlerde rejim güçleri, muhaliflere karşı Şam'ın doğusu başta olmak üzere birçok bölgede operasyonlar düzenledi. 21 Ağustos sabahı muhaliflerin kontrolündeki bölgeden, el yapımı füze fırlatıldı. Moskova, Suriye'de kimyasal sillah kullanımının profesyonel ve objektif bir şekilde araştırılması gerektiğini önemli görüyor"

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV