banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Fransa'da göstericiler sokağa indi!

Fransa’da tartışmalı güvenlik yasa tasarısı, nedeniyle başkent Paris başta olmak üzere ülkenin pek çok şehrinde büyük protesto gösterileri düzenleniyor. Göstericiler her şeyi yakıp yıkarken, Avrupa'nın merkezi Paris, alev alev yanıyor..

06 Aralık 2020 Pazar 20:00
Fransa'da göstericiler sokağa indi!
banner312
Fransa'da göstericiler sokağa indi! Macron'u istifaya çağırdılar

Fransa’da tartışmalı güvenlik yasa tasarısı, nedeniyle başkent Paris başta olmak üzere ülkenin pek çok şehrinde büyük protesto gösterileri düzenleniyor. Göstericiler her şeyi yakıp yıkarken, Avrupa'nın merkezi Paris, alev alev yanıyor..

TABELA

İslam karşıtlığını devlet eliyle körükleyen Fransa'da tartışmalı güvenlik yasası nedeniyle büyük çaplı protesto gösterileri düzenleniyor. Şiddetin tavan yaptığı ülkede başta Paris olmak üzere pek çok kentte şiddet olayları yaşandı.

Göstericiler yeni güvenlik yasa tasarısını protesto ederken, sokaklar savaş alanına döndü.

SOKAKLAR ALEVLERE TESLİM OLDU

Republique Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen on binlerce kişi, hükümet tarafından çıkarılmak istenen "küresel güvenlik" yasasını ve artan polis şiddetini protesto etti. Protestolar çerçevesinde polis ile eylemciler arasında çatışmalar yaşanırken, polislerin müdahalesi tansiyonu yükseltti.

Göstericiler şiddetli protestolar sırasında sokakları yaktı. Paris'in ünlü meydanlarından alevler ve dumanlar yükseldi. Pek çok bina ve araç kundaklandı. Göstericiler önüne çıkan her şeyi yakıp yıktı.

POLİSLERLE ÇATIŞTILAR

Polis protestoculara müdahale etti ve göstericiler ile kolluk kuvvetleri arasında arbede meydana geldi. Protestocular taş ve havai fişek atarken polis biber gazı kullanarak karşılık verdi.

Paris’te, kentin doğusundaki Porte des Lilas bölgesinde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Gündüz saat 15.00 (TSİ 17.00) civarında gerilim tırmandı. Protestocular polise taşlarla saldırdı, havai fişekler attı. Polis biber gazı kullandı. Göstericiler ellerinde pankartlar ile Macron'u istifaya çağıran sloganlar attı.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Paris’te 22 protestocunun polis tarafından gözaltına aldığını duyurdu. Eyleme gönderilen polis memurlarına teşekkür eden Darmanin, kolluk kuvvetlerinin bazen 'çok acımasız insanlarla' karşı karşıya olduğunu belirtti. Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Paris’teki gösteriyle ilgili 22 gözaltı gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV