banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Güney Kore Cumhurbaşkanı hakkında karar verildi!

Güney Kore Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'nin yetkilerini askıya aldı. Kararın 56'ya karşı 234 oyla alınmış olması, hakkında ciddi yolsuzluk iddiaları...

09 Aralık 2016 Cuma 15:01
Güney Kore Cumhurbaşkanı hakkında karar verildi!
banner266
Güney Kore Cumhurbaşkanı hakkında karar verildi!
Güney Kore Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'nin yetkilerini askıya aldı. Kararın 56'ya karşı 234 oyla alınmış olması, hakkında ciddi yolsuzluk iddiaları bulunan Park'ın iktidardaki Saenuri Partisi'nden bazı milletvekillerinin de aleyhte oy kullandığını ortaya koyuyor.

Beylikdüzü Klima Servisi

Park, Meclis'in kalan görev süresiyle ilgili karar almasına müsaade edeceğini ve eğer karar çıkarsa istifa edeceğini açıklamıştı.

Parlamento’nun bu kararıyla birlikte Park’ın tüm yetkilileri Başbakan Hwang Kyo-ahn’a geçti.

Top şu anda Anayasa Mahkemesi’nde… Yüksek Mahkeme, Park’ı ya görevden alacak ya da göreve devam etmesi yönünde karar verecek. Mahkemenin karar için altı ayı bulunuyor.

Kamuoyu desteği yüzde yüzde 5'e düşen Park, “kişisel ilişkilerine fazla güven atfettiği için” özür dilemiş, yolsuzluklara yönelik resmi soruşturmada yetkililerle işbirliği yapma sözü vermişti.

Başsavcı Lee Young-ryeol, Park’ın suç işlemek için gizli ittifak oluşturduğunu fakat dokunulmazlığının bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’ın resmi bir görevi olmayan eski dostu Choi Soon-sil’e önemli devlet işleri hakkında karar vermeden önce danışmasının ortaya çıkmasıyla ülke tarihinde son yılların en büyük skandalı patlak vermişti.

Başkent Seul ve ülkenin başkaca şehirlerinden yaklaşık 1 milyon kişi, meydanlara çıkarak, Cumhurbaşkanı Park’ın istifasını istedi.

Choi, Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla suçlanıyor.

Geçen aylarda savcıya ifade vermeye giden Choi, basına yaptığı açıklamada, “Lütfen beni affedin. Üzgünüm. Cezası ölüm olan bir günah işledim” demişti.

“Gölge başkan” olarak nitelenen Choi daha önce hakkındaki gelir elde etme suçlamalarını reddetmiş ve ifade vermek için Almanya'dan ülkesine geri dönmüştü.

Güney Koreli şirketlerden büyük miktarda para sızdırmakla suçlanan Choi, dolandırıcılık ve idari yetkiyi kötüye kullanma suçlamasıyla ev hapsinde tutuluyor.

Cumhurbaşkanı'nın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkan Choi’un ayrıca kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddia ediliyor.


beylikdüzü gnl tabela

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV