banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye istifasını canlı yayında açıkladı

Beş haftadır süren protesto gösterilerinin ardından Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye istifa edeceğini açıkladı.

29 Kasım 2016 Salı 09:53
Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye istifasını canlı yayında açıkladı
banner264
Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye istifasını canlı yayında açıkladı

Beş haftadır süren protesto gösterilerinin ardından Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye istifa edeceğini açıkladı.

Tabela

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ülkesinde haftalardır süren siyasi krizin ardından canlı yayında istifa edeceğini bildirdi. Normalde 2018'de tamamlanacak görev süresinin sonuna kadar beklemeyecağini açıklayan Geun-hye meclisin iktidarın güven içinde devredilmesi için bir planla gelmesi durumunda istifa edeceğini ifade etti.

Park, televizyon kanallarında yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, "Choi skandalı" ile ilgili bir kez daha özür dileyerek, her şeyi bırakmaya hazır olduğunu söyledi. Devlet Başkanının bu çarpıcı açıklaması, kendisini istifaya çağıran toplu gösterilerin ardından geldi. Muhalefet yetkilileri, meclis soruşturması için cuma günü oylama yapılacağını duyurdu.

Dün de Adalet Bakanı Kim Hyun-woong istifasını Devlet Başkanı Park Geun-hye'ye sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Park'ı istifaya zorlamak için beş hafta hafta önce başlayan protestolar, 1980'li yılların demokrasi yanlısı gösterilerinden bu yana en geniş katılımlı eylemler olarak tarihe geçti.

Park'ın, eski dostu Choi Soon-sil'in, resmi görevi bulunmamasına rağmen önemli devlet işlerine müdahil olduğunun ortaya çıkmasıyla patlak veren skandala tepkiler artarak devam ederken başkent Seul'de bir aydan fazladır her cumartesi yüz binlerin katılımıyla gösteri düzenleniyor.

Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla da suçlanan Choi'nin, kültür ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddiasıyla da yargılanıyor.

Güney Kore'de yapılan bir ankete göre, Park'a kamuoyu desteği yüzde 4'e kadar düştü.




Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV