banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Halep’te ateşkes sağlandı

Ağır saldırı altındaki Halep'te ateşkes ilan edildi. Anlaşma sonrası hava bombardımanı durduruldu. Bölgede çok sayıda sivil mahsur durumdaydı. Anlaşma gereği ilk olarak siviller tahliye edilecek.

14 Aralık 2016 Çarşamba 06:00
Halep’te ateşkes sağlandı
banner263
Halep’te ateşkes sağlandı

Ağır saldırı altındaki Halep'te ateşkes ilan edildi. Anlaşma sonrası hava bombardımanı durduruldu. Bölgede çok sayıda sivil mahsur durumdaydı. Anlaşma gereği ilk olarak siviller tahliye edilecek.

Beylikdüzü Tabela

Suriye ordusu ve Şii kuvvetlerin yoğun şekilde saldırısı altında bulunan Suriye Halep’te ateşkes konusunda anlaşma sağlandı.

Suriyeli muhalifler, ‘Halep’in doğusundaki sivilleri ve muhalifleri tahliye etmek için rejim ile anlaşmaya vardık’ açıklamasında bulundu. Halep’teki ateşkes öncesi görüşmelerde Türkiye’nin arabuluculuk yaptığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ateşkese ilişkin, ‘Türkiye ve Rusya’nın çabalarını destekliyoruz’ dedi.

Dışişleri Bakanı kaynaklarından yapılan açıklamada, “Suriye rejim güçleri ile muhalifler arasında ateşkes sağlandığını teyit ediyoruz. Ateşkeste Türkiye’nin dahli var’ denildi.

ERDOĞAN, BM GENEL SEKRETERİNİ ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni BM Genel Sekreteri Antonio Guterres telefon ile görüştü. Erdoğan yaptığı görüşmede “BM, Halep için toplanmalı. Halep’teki ortam rahatlatılmalı” ifadelerini kullanırken yeni görevi nedeniyle Guterres’i tebrik etti

TÜRKİYE 80 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENT KURACAK

Anlaşma haberlerinin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Twitter’da İngilizce olarak, Türkiye’nin Halepli sivilleri yerleştirmek üzere 80 bin kişilik bir çadır kent kuracağını açıkladı. Şimşek “Dünyanın en çok mülteciyi ağırlayan ülkesi olan Türkiye, Halep’ten kaçan 80 bin Suriyeli göçmeni barındırmak için bir çadır kent kuruyor” yazdı.


ABD DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ: İNANAMAMAK İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby de, ateşkes haberlerine inanmamak için bir nedenleri olmadığını, ancak bağımsız kaynaklardan haberi doğrulayamadıklarını belirtti. Kirby ateşkes sağlanmış olsa bile bunun Suriye’deki savaşın sona ermiş olduğu anlamına gelmeyeceğini söyleyerek, tarafları savaşı bitirmek için siyasi müzakerelere çağırdı.

MUHALİFLERİN SAVUNMA HATLARI ÇÖKMÜŞTÜ

Suriye ordusundan bir kaynak bugün yaptığı açıklamada, dün itibariyle silahlı muhalif grupların tüm savunma hatlarının çöktüğünü ve Kuveyk Nehri’nin batısındaki birkaç semte sıkıştıklarını söylemişti.

Halep’in doğusunda muhalif grupların elinde bulunan bölgenin tamamının ele geçirilmesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iç savaşın başlamasından bu yana muharebe alanında elde ettiği en önemli zafer olacak.

Türkiye sınırına yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Halep, 2011 yılında Esad’a yönelik protestoların başlangıcında yaşanan karışıklıktan fazla etkilenmemişti.

Ancak Temmuz 2012’de o dönemde artık silahlı bir yapıya dönüşen muhalif gruplar, kenti almak için büyük bir operasyon başlatmış ancak Halep’in tamamını almaya yetecek güçleri olmadığından kentin yalnızca doğusunu ele geçirebilmişlerdi.

Bu tarihten bu yana Halep batısı Suriye hükümetinin, doğusu ise silahlı muhalif grupların elinde olmak üzere kabaca ikiye bölünmüş durumdaydı.


beylikdüzü gnl tabela


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV