banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

İHA'lar İdlib için havalandı

Suriye sınırında TSK’nın hareketliliği artarken İdlib ile Afrin insansız hava araçlarının (İHA) takibinde.

11 Ağustos 2017 Cuma 10:40
İHA'lar İdlib için havalandı
banner265
İHA'lar İdlib için havalandı

Beylikdüzü Tabela


Suriye sınırında TSK’nın hareketliliği artarken İdlib ile Afrin insansız hava araçlarının (İHA) takibinde.
CİLVEGÖZÜ Sınır Kapısı’nın Suriye tarafındaki Bab el-Hava Kapısı’nın El Kaide uzantısı El Nusra’nın eline geçmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sınır hattındaki kara ve hava hareketliliği arttı. Özellikle Türkiye’ye ait insansız hava araçları (İHA), sınır hattı ve İdlib üzerinde iki günden bu yana yoğun uçuş yaparak bölgedeki gelişmeleri havadan takip ediyor. İHA’ların İdlib’in kuzeyinde Cilvegözü’ne yakın Binnish ve Misrin bölgelerine yoğunlaştığı bildirildi.

GÖÇE KARŞI ÖNLEM

İHA’lar, İdlib’in yanı sıra PYD/YPG güçlerinin hâkimiyetindeki Afrin bölgesini de yakından izliyor. ABD’nin İdlib’e yönelik bir hava harekâtı durumunda Türkiye tarafına muhtemel göçe karşı da gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.
TSK’nın bölgeyle ilgili her türlü gelişmeye karşı senaryolarının bulunduğuna dikkat çekilirken, meydana gelecek gelişmelere göre senaryoların da değişkenlik gösterdiği belirtildi. Daha önceki senaryolarda öncelikli hedef Afrin bölgesi iken son günlerde İdlib’deki sıcak gelişmelere karşı gerekli önlemler alınmaya başlandı.


ABD İDLİB’İ BAHANE EDEBİLİR

Nusra’nın İdlib’de tam hâkimiyet sağlaması Ankara’yı da rahatsız ediyor. Ankara özellikle ABD’nin, İdlib’in El Kaide uzantılı grupların eline geçmesini önleme bahanesiyle PYD/YPG güçlerinin Afrin’den bu bölgeye doğru sarkmasına destek vermesinden de endişe ediyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV