banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Irak'tan ABD Başkanı Trump'a tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak dahil yedi ülkeye vize yasağı getirmesine Bağdat'tan tepki geldi.

30 Ocak 2017 Pazartesi 13:56
Irak'tan ABD Başkanı Trump'a tepki
banner291
Irak'tan ABD Başkanı Trump'a tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak dahil yedi ülkeye vize yasağı getirmesine Bağdat'tan tepki geldi.

Beylikdüzü Tabela

Reuters'ın haberine göre, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, bugün ABD'nin Bağdat Büyükelçisi ile görüşerek, Irak'ın söz konusu karardan duyduğu rahatsızlığı iletecek.

Irak'ta dün parlamento dış ilişkiler komitesi, Trump yönetiminin aldığı karara misilleme yapılması için hükümete çağrıda bulundu. Haberi duyuran Time dergisi, ABD'lilerin Irak'a girişinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısının parlamentoda oylamaya sunulabileceğini belirtti.

Times, böyle bir kararın, Irak'taki binlerce yardım görevlisi, müteahhit ve gazetecinin yanı sıra bu ülkedeki güvenlik güçlerine destek veren 5 binden fazla Amerikan askerini zor durumda bırakabileceğini hatırlattı.

"ÜLKEYİ TERK ETSİNLER"

ABD Başkanı Trump’ın imzaladığı kararnameye Irak’ta en sert tepkilerden birini ise Sadr Hareketi lideri Mukteda el Sadr verdi.

DHA'nın haberine göre, Sadr yaptığı yazılı açıklamada, "Irak’a ve diğer ülkelere serbestçe giriyorsunuz ama onların ülkenize girmesini yasaklıyorsunuz. Bu küstahlıktır. Önce kendi vatandaşlarınızı Irak’tan çekin" dedi.

MAHKEME FRENİ
ABD Başkanı Trump, göçmenlere ve yedi Müslüman ülkeye (Irak, Suriye, İran, Sudan, Yemen, Libya ve Somali) ABD’ye giriş yasağı getirmişti.

Ancak yasağın hali hazırda ABD’ye giriş iznine sahip kişileri de kapsamasına yargıdan fren gelmişti. New York Bölge Hakimi Ann Donnelly, ABD’ye giriş vizeleri olduğu halde sınır kapısında gözaltına alınan iki Iraklıyla ilgili olarak Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin başvurusunu değerlendirdi. Önceki gün alınan mahkeme kararında Green Card (Yeşil Kart) sahiplerinin, giriş onayı almış göçmenlerin ve geçerli vizelerle ABD’ye ulaşmış ya da uçak yolculuğunda aktarma yapmak için bekleyen kişilerin sınır dışı edilemeyeceği ifade edildi. Ancak kararda bu şahısların ülkeye alınmasına dair de bir ifade yok.


beylikdüzü gnl tabela




Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV