banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

IŞİD'ten Türkiye'ye küstah tehdit

IŞİD Süleymanşah'ın 3 gün içinde boşaltılmasını istedi ve tehdit etti. Türk askeri eli tetikte olası bir IŞİD saldırısını bekliyor.

22 Mart 2014 Cumartesi 12:55
IŞİD'ten Türkiye'ye küstah tehdit
banner311
IŞİD'ten Türkiye'ye küstah tehdit
IŞİD Süleymanşah'ın 3 gün içinde boşaltılmasını istedi ve tehdit etti. Türk askeri eli tetikte olası bir IŞİD saldırısını bekliyor.

evden eve nakliyat

Suriye'de iç savaş devam ederken Şanlıurfa'nın Birecik sınırları yakınlarında bulunan Süleymanşah Türbesi Irak Şam İslam Devleti örgütünün tehdidi altında.

Irak Şam İslam Devleti Örgütü 16 Mart'ta yayınladığı bildiride Süleymanşah Türbesi 3 gün içinde boşaltılıp Türk bayrağı indirilmediği takdirde türbeyi yerle bir edecekleri tehdidinde bulundu.

Örgüt sözcüsü Youtube üzerinden yayınladığı videoda "Süleymanşah türbesinde ki Türk askerleri orayı boşaltması için 3 gün süre veriyoruz. 3 gün içinde türbeyi boşaltıp Türk bayrağını indirmedikleri takdirde türbeyi yerle bir edeceğiz." diye konuştu.

SÜRE DOLDU ELLER TETİKTE BEKLENİYOR

IŞİD'in 16 Mart'ta Youtube üzerinden yayınladığı tehdit mesajının üzerinden 3 gün geçmesinin ardından Türk askerleri türbede tetikte beklemeye başladılar.

Türk askeri sınır hattındaki güvenlik önlemlerini arttırdı.Türk Silahlı Kuvvetleri harekât planı hazırladı Süleyman Şah Türbesi'ne bir saldırı gerçekleşirse, TSK, kara ve hava unsurlarını devreye sokacak. Bu kapsamda Diyarbakır'daki 181. Pars ve 182. Atmaca Filo'larının da tetikte bekletildiği öğrenildi. 181. Pars ve 182. Atmaca Filolarına Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçesindeki Sınır birlikleri de top atışlarıyla destek verecek.

Süleyman Şah Türbesine yönelik olası bir saldırıya karşı, Suriye'de rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu'nda yer alan Türkmenler de Türkiye'nin olası bir operasyonuna karadan destek verecek.
'TÜRK ASKERİNE 5 KİLOMETRE İÇERİDE OPERASYON YETKİSİ'

Suriye ile Türkiye arasında 1998'de imzalanan Adana Mutabakatı antlaşmanın gizli belge mahiyetindeki şartlarına göre Türkiye'ye Suriye'de sınır ötesi operasyon hakkı tanındı.Anlaşmanın yapıldığı dönemde, halktan gelecek tepkiye karşı gizli tutulan madde, Suriye'den Türkiye'ye yönelik olası bir terör saldırısı durumunda, Suriyeli yetkililerin iznine gerek olmadan, Türk askerine sınırın 5 km ötesine kadar operasyon yetkisi veriyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV