banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

İspanya Türkiye'ye destek verdi

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Ne olursa olsun Türk hava sahasının ihlal edilmesi kabul edilemez" dedi.

24 Kasım 2015 Salı 22:48
İspanya Türkiye'ye destek verdi
banner263
İspanya Türkiye'ye destek verdi
İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Ne olursa olsun Türk hava sahasının ihlal edilmesi kabul edilemez" dedi.

Gazetecilere yaptığı değerlendirmede bulunan İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, hem Türkiye hem de Rusya'ya "sakin olunması" çağırısını yaptı.

"Her iki ülke de ortak düşmanın DAEŞ olduğunu hatırlamalı" diyen Margallo, bugünkü olayın bir daha tekrarlanmaması için Türkiye ve Rusya'nın uluslararası anlaşmaların gerekliliğini yerine
getirmelerini istedi. Margallo, ayrıca, Rusya'ya "DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyona dahil ol" çağrısında bulundu. Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağına, beş dakika içinde 10 kez ikaz edilmesinin ardından, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki F-16 tarafından müdahalede bulunulduğu açıklamıştı.

Beylikdüzü Piyano

Almanya

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesine ilişkin, "İki başkentin doğrudan birbirleriyle diyalog kurmalarını ve reaksiyon ve karşı reaksiyonlara ilişkin hem Ankara hem de Moskova'nın sorumluluklarını bileceklerini ümit ediyorum" dedi.

Steinmeier, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, olayın nasıl geliştiğini henüz tam olarak bilmediğini ifade etti.

Moskova ve Ankara'daki açıklamaların "bunun ciddi bir olay olduğunu gösterdiğini" ifade eden Steinmeier, "Şimdi bir çok şey Moskova ve Ankara'daki tepkilerin nasıl olacağına bağlı. İlk olarak, iki başkentin doğrudan birbirleriyle diyalog kurmalarını, ikinci olarak da reaksiyon ve karşı reaksiyonlara ilişkin hem Ankara hem de Moskova'nın sorumluluklarını bileceklerini ümit ediyorum" diye konuştu.

Steinmeier, "Suriye'deki iç savaşta geriliminin düşürülmesi amacıyla Viyana'da güçlükle başlatılan görüşmelerin bu olaydan zarar görmemesini umduğunu" belirterek, "Yaptığımız iki Viyana görüşmesiyle henüz daha yeni başlayan yolda ilerlemenin mümkün kılınması için, iki başkentte de ihtiyatlı olunması ve mantığın hakim olmasını umuyorum" ifadesine yer verdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştüğü bilgisini vererek, Türkiye ve Rusya arasında herhangi bir gerginlikten kaçınılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Hollanda

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert
Koenders, konuyu, "çok ciddi bir olay" olarak nitelendirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yaptığı açıklamada Koenders, "Tüm gerçeklerin açıklığa kavuşması önemli" ifadesini kullandı.

Bulgaristan

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, "Uçağın düşürülmesiyle nedeniyle NATO ve Rusya arasında bir bunalım olursa bu iyi olmaz olumlu sonuç da getirmez" yorumunda bulundu.

Çin'de bulunan Borisov, Bulgaristan Ulusal Radyosu'na (BNR) yaptığı açıklamada, pazar günü Türkiye ile AB arasında Brüksel'de yapılacak zirveye işaret ederek, "Olay kötü bir zamanda oldu" dedi.

Bulgaristan Parlamentosu İçişleri Komisyonu Başkanı Atanas Atanasov da, olayın "merkez üssüne" yakın olan Bulgaristan için de risk yarattığına işaret ederek, "Titizlikle araştırma yapılması şart. Suriye'de Rusya'nın kime bomba attığı merak konusudur" diye konuştu.

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü.Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağına, beş dakika içinde 10 kez ikaz edilmesinin ardından, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki F-16 tarafından müdahalede bulunulduğu açıklamıştı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV