banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

İsrail ordusu Gazze’ye girdi

İsrail ordusu, 3 Yahudi gencin Batı Şeria’da ölü bulunmasının ardından başlattığı Koruyucu Hat operasyonunun 10’uncu gününde dün Gazze’ye girdi. Ordunun açıklamasında Hamas’ın ateşkes girişimlerini sürekli reddetmesine vurgu yapıldı. İsrail’in önceki gün Gazze sahilinde gerçekleştirdiği plaj katliamına tepkiler ise sürüyor.

18 Temmuz 2014 Cuma 04:53
İsrail ordusu Gazze’ye girdi
banner311
İsrail ordusu Gazze’ye girdi

İsrail ordusu, 3 Yahudi gencin Batı Şeria’da ölü bulunmasının ardından başlattığı Koruyucu Hat operasyonunun 10’uncu gününde dün Gazze’ye girdi. Ordunun açıklamasında Hamas’ın ateşkes girişimlerini sürekli reddetmesine vurgu yapıldı. İsrail’in önceki gün Gazze sahilinde gerçekleştirdiği plaj katliamına tepkiler ise sürüyor.

Web Tasarım

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün gece orduya karadan Gazze’ye girme emri verdiğini duyurdu. Bunun hemen arkasından İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Hamas’ın karadan, havadan ve denizden sürdürdüğü saldırıların ve ateşkes girişimlerini reddetmesinin ardından ordu Gazze Şeridi’ne kara harekatı başlatmıştır. İsrail hükümetinin talimatı doğrultusunda ordunun amacı İsraillilerin terörden uzak ve güvenlik içinde yaşamalarını sağlamak ve Hamas’ın terör altyapısına ciddi bir darbe vurmaktır. Koruyucu Hat Operasyonu’nun bu aşamasında kara birlikleri hava ve deniz güçleriyle işbirliği içinde faaliyet yürütecektir. Ayrıca İsrail Güvenlik Ajansı ve diğer istihbarat kurumları da bu çabalara destek verecektir.” En son 2009’daki Dökme Kurşun Operasyonu sırasında bölgeye karadan giren ordunun açıklamasının ardınan İsrail birliklerinin Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine girdiği, Filistinli silahlı gruplarla çatışmaların başladığı bildirildi.

PLAJ KATLİAMINI GAZETECİLER TERASTAN İZLEDİ

Muhammed Ramiz Bekir 9 yaşında, Ahid Bekir ve Zekariya Bekir 10 yaşında, İsmail Muhammed Bekir ise 11 yaşında. Gazze’de balıkçılıkla geçimlerini sağlayan aynı aileye mensup dört kuzen. Gazzeli çocuklar, günlerdir devam eden İsrail’in hava saldırıları nedeniyle ailelerinin yaptıkları “dışarı çıkmayın” uyarılarına kulak asmayıp Akdeniz kıyısındaki kumsalda saklambaç oynamak için dışarı çıkmışlardı. Önceki gün 7 Temmuz’da Hamas’a karşı başlattıkları “Koruyucu Hat” isimli operasyon kapsamında Gazze’de küçük bir limanı vuran İsrail ordusunun saldırısında ölüme yakalandılar. Önce birinin saniyeler sonra ise diğer üç çocuğun parçalanmış, yanmış cesetleri kumsala düştü. İngiliz Guardian gazetesinin muhabiri Peter Beaumont, saldırıyı şöyle anlattı: “İlk saldırının ardından koşarak kaçmaya çalışanların çocuk olduğu, 200 metreden bile rahatça anlaşılıyordu. Çocuklar ilk saldırının ardından limanın duvarından atlayıp kaçarak Gazze’deki çoğu gazetecinin kaldığı Al-Deira oteline saklanmak istediler. Bu sırada otelden onları izleyen gazetecilere el sallayıp bağırarak dikkatlerini çekmeye çalıştılar. Tam o sırada sahile ikinci bomba düştü. Bombanın kaçanları hedef alarak atıldığı açıktı. Otelin terasından saldırıyı izleyen gazeteciler ‘Onlar sadece çocuk’ diye bağırabildi. Balıkçı barınaklarında saklambaç oynayan dört çocuk 40 saniye içinde öldü.”

BENİ DE VURABİLİRLERDİ

Amerikan New York Times gazetesinden foto muhabiri Tyler Hicks, “Balıkçı limanındaki bir dalgakıranın üzerindeki küçük bir kulübe bir bomba veya füze tarafından vurulmuştu ve yanıyordu. Dumanların arasından yandaki kumsala doğru koşan genç bir erkek çocuk belirdi. Kameralarımı kapıp çelik yeleğimi ve kaskımı giydiğim sırada, diğer patlamadan yaklaşık 30 saniye sonra ikinci bir patlama oldu. Koştuğunu gördüğüm çocuk artık ölüydü, ötede oynayan diğer üç çocukla birlikte kumda hareketsiz yatıyordu” dedi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 3 yorum mevcut

    • adnan yılmaz 10 yıl önce yorumlandı

      yazıklar olsun müslüman ülkelere bu duruma seyirci kalıyorlar.

    • adnan yılmaz 10 yıl önce yorumlandı

      yazıklar olsun müslüman ülkelere bu duruma seyirci kalıyorlar.

    • bahaddin özler 10 yıl önce yorumlandı

      yorum yapacak güç bile yok ey corcil ve ortadoğu canileri ne kadar sevinseniz az parçaladığınız osmanlı topraklarında islam ve iman hakikatlerini yok edişinizin eseridir israilli siyonistler
      ama mutlak hakim allah cc dir biribirini yiyen müslümanlar oldukça dünya efendileri daha çok rahat uyurlar.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV