banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İşte Türkiye ve Avrupa'nın merakla beklediği sonuçlar!

Hollanda seçimlerinde son durum. Hollanda'da merakla beklenen genel seçim sonuçları netleşiyor.

16 Mart 2017 Perşembe 10:20
İşte Türkiye ve Avrupa'nın merakla beklediği sonuçlar!
banner291
İşte Türkiye ve Avrupa'nın merakla beklediği sonuçlar!

Hollanda seçimlerinde son durum...
Hollanda'da merakla beklenen genel seçim sonuçları netleşiyor. Kritik seçimleri, 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte'nin liderliğindeki VVD kazandı. Beklediği patlamayı yapamayan Irkçı lider Geert Wilders'in İslam ve yabancı karşıtı partisi PVV ise ikinci oldu. Rutte'ye anketlerdeki tahminlerin üzerinde verilen halk desteği, AB'yi rahatlatan bir sonuç olarak yorumlandı. 30 yaşındaki Klaver'in Yeşil Sol (GL) Partisi oylarını katbekat artırırken, seçimin en büyük kaybedeni sosyal demokrat İşçi Partisi oldu. Bu sonuçlara göre, en az dört partili bir koalisyon hükümeti kurulması bekleniyor.

Beylikdüzü Tabela

Hollandalılar, ırkçı söylemler, İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı ve Türk bakanlara yönelik skandal tavrın gölgesinde seçime gitti. Ülkede dün yerel saatle 07.30'da (TSİ 09.30) başlayan oy verme işlemi 21.00'de (TSİ 23.00) sona erdi. Bin 114 aday ve 28 partinin 150 sandalye için yarıştığı seçime katılım oranı, 2012 seçimlerindeki 74,6'yı geçerek yüzde 82 oldu. Anketlerde Wilders uzun süre önde görünmüş, son haftalarda ise Rutte'nin çok az farkla gerisine düşmüştü. Ancak seçim sonuçlarında ırkçı lider Wilders beklediğini bulamadı. Wilders "Daha çok oy olabilirdi" dedi.

RUTTE'NİN PARTİSİ BİRİNCİ ÇIKTI
Oyların yüzde 95'te fazlasının sayıldığı seçimde, anketlerdeki beklentinin üzerinde oy olan Başbakan Rutte'nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), güçlü rakibi aşırı sağcı Özgürlük Partisi'ni (PVV) geride bıraktı. Türk bakanlara yönelik skandal tavır ve aşırı sağ söylemlerinin ardından son anketlere göre oyunu artırdığı görülen Rutte'nin partisi, 33 milletvekili ile birinci oldu. Buna karşın Rutte, yine de aldığı oyla, 2012 seçimlerinde elde ettiği 41 sandalyenin gerisine düştü.

Sonuca ilişkin konuşan Rutte, VVD'nin seçimlerden üçüncü kez en büyük parti olarak çıktığını belirterek, "Brexit ve ABD'de Trump'ın kazanmasından sonra Hollanda yanlış bir popülizme 'hayır' dedi. Artık kampanya bitti. Beraber olup istikrarlı bir hükümet kurmamız lazım" dedi.

beylikdüzü gnl tabela

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV